fbpx

Maatwerk software bedrijf: zo kiest u slimmer

Handige checklist om de juiste partner te vinden

Bent u op zoek naar een maatwerk software bedrijf? Dan is het aanbod groot. Deze checklist helpt u om uit dat grote aanbod de juiste partner te kiezen.

Intern of extern laten maken?

Stel uzelf deze vragen

Wellicht hebt u een eigen ICT-afdeling en overweegt u om de maatwerk software daar te laten maken. Dat klinkt slim, want uw eigen medewerkers kennen uw bedrijf natuurlijk goed. Maar hebben zij ook voldoende tijd om zich hier volledig op te focussen? En – nog veel belangrijker – zijn ze goed op de hoogte van alle recente ontwikkelingen en mogelijkheden?

Maatwerk software bedrijf

Daarom is uitbesteden beter

Bekijk het met een bredere blik

De ICT-bril

Het grootste nadeel van intern laten ontwikkelen, is dat ICT’ers met een ICT-bril naar software kijken. Dat betekent dat ze software vaak zien als een doel op zich. Maar maatwerk software is juist een middel om een bepaald strategisch doel te bereiken. Het is daarom belangrijk om eerst dat doel duidelijk voor ogen te krijgen.

Voorbeelddoelen

Dit klinkt nog wat abstract, software als middel om een doel te bereiken. Maar als we wat voorbeelden noemen, wordt het al snel duidelijk. U zet maatwerk software bijvoorbeeld in om:

 • Het werk van uw medewerkers interessanter te maken (minder saaie taken).
 • Uw voorraden efficiënter te beheren (altijd realtime inzicht).
 • Uw productie te verhogen door processen efficiënter in te richten (meer werk verzetten met hetzelfde aantal mensen).
 • Meer te doen met de gegevens die in uw organisatie circuleren (gefundeerde beslissingen nemen die uw bedrijf verder helpen).

Stap 1: op zoek naar een partner

De eerste stap die u zet wanneer u op zoek bent naar een maatwerk software bedrijf, is een rondje googelen. Maar welke criteria zijn nu handig om te hanteren bij deze zoektocht? Het volgende checklistje komt daarbij goed van pas:

 1. Is het softwarebedrijf bereid om in u te investeren?
 2. Spreekt het bedrijf uw taal, dus zonder te veel vakjargon?
 3. Denkt het bedrijf mee over het verdienmodel van uw software?
 4. Begeleidt het bedrijf u en uw mensen van begin tot ver na het eind?
 5. Ontwikkelt het bedrijf in stappen, zodat u tussendoor kunt testen of alles naar wens is?

Stap 2: kennismaken

Daarnaast is het heel belangrijk dat de werkwijze van een bedrijf u aanspreekt. Maar ja, dat merkt u natuurlijk pas als het ontwikkelproces al in gang is gezet. Zou het niet handig zijn als u dit vooraf kunt ervaren? Bij APPelit, strategisch partner in de ontwikkeling van software op maat, kan dat!

Wij bieden u namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis software audit. Tijdens die audit onderzoeken we uw huidige software en bekijken we waar mogelijkheden zijn tot verbetering. Zo maakt u meteen uitgebreid kennis met onze manier van werken. Na afronding van de audit beslist u of u met ons in zee wilt of niet.

Stap 3: Het ontwikkelproces

Als we aan de slag mogen met uw maatwerk software, vormen de resultaten van de software audit een goed vertrekpunt. Dat vullen we aan met enkele slimme brainstormsessies, om zo de strategische doelen van uw organisatie te achterhalen. Bij elk project hanteren we een vaste werkwijze, die is gebaseerd op Design Thinking. Dit bewezen succesvolle ontwikkelplan bestaat uit de volgende stappen:

 1. voorbereiding
 2. doelbepaling
 3. programmeerwerk
 4. testfase
 5. oplevering & nazorg
Gemiddelde kosten ERP systeem

APPelit als úw maatwerk software bedrijf?

Laten we kennismaken

Wilt u ontdekken wat wij als maatwerk software bedrijf voor u kunnen betekenen? Wij, APPelit, komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek. Het enige wat u hoeft te doen, is hieronder even uw gegevens aan ons door te geven. Uw eerste stap op weg naar strategische groei!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  ivar te riele
  ivar te riele
  1696489271
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  js_loader
  Sluiten