fbpx

Software audit

Essentieel om te slagen

Bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van software. Om te kunnen werken, zijn er talloze toepassingen nodig die dagelijkse taken vergemakkelijken. Ervoor zorgen dat uw software op één lijn ligt met industriestandaarden, maakt het verschil tussen uw organisatie en de concurrentie.

Laat ons uw software onder de loep nemen!

VRIJBLIJVEND

Omdat kwaliteit ertoe doet

Effectiviteit, Security en Schaalbaarheid

Software audit is een brede term. Met onze audits focussen wij ons op diverse onderdelen. Het doel? Bevindingen doen waarbij ruimte is voor verbetering, om het meeste uit uw systeem te halen. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst.

Wij voeren de volgende analyses uit: algehele systeemanalyse (zowel functioneel als technisch), GAP-analyse en RISK-analyse. Dit doen wij om de huidige staat en prestaties van het systeem te beoordelen. Inclusief rapportage en eindconclusie van de bevindingen:

 • Leesbaarheid van de code
 • Functioneren van de code voor gebruikers
 • UI-implementatie
 • Security
 • Complexiteit van de code
 • Redundantie van de code
 • Aanwezigheid van Unit-Tests
 • Structuur van testen
 • In-line documentatie en terminologie
 • Duidelijke en nuttige remarks
 • Aanwezigheid en kwaliteit van documentatie

Legacy software

Als uw bedrijf met ”verouderde” software werkt, is het een goed idee om een audit uit te (laten) voeren. Naast het opsporen van verbeteringen, krijgt u ook zekerheid over de kwaliteit van uw code. Nieuwe technologieen zijn continu in opkomst, daarom moet u ervoor zorgen dat uw systemen up-to-date zijn met de nieuwste ontwikkelingen en een integraal onderdeel zijn van uw strategie.

Een audit zorgt ervoor dat u gemoedsrust behoudt over de toekomst van uw bedrijf. U hebt een bedrijfsstrategie voor de lange termijn nodig en als u een bestaande infrastructuur heeft, moet een audit één van uw prioriteiten te zijn. Bij ons krijgt u niet alleen een deskundig advies over de gebreken van uw systeem, maar u krijgt ook mogelijke verbeteringen en oplossingen. Vervolgens kunnen wij u ook van dienst zijn bij de benodigde actiepunten, door het voorzien van een dedicated team of project based aan de slag te gaan.

Neem contact op

Wat is een goed moment?

Het kan altijd beter.

De beste momenten zijn wanneer u aan het opschalen bent, vooruitgang boekt met digitale transformatie, hervorming van uw systeem ondergaat om te voldoende aan de huidige marktomstandigheden en eisen of wanneer u simpelweg een nieuwe oplossing nodig hebt. Zelf als u denkt dat alles goed werkt, is er altijd ruimte voor verbetering.

Het gehele auditproces kunt u aan ons uitbesteden. Dit brengt als voordeel met zich mee dat u een onafhankelijke en realistische analyse krijgt van uw software. Een conclusie waar u mee verder kunt.

Er zijn verschillende manieren om een audit uit te voeren:

  • Analysetools toepassen voor codeverificatie op correctheid (inclusief het opsporen van ”programmeerfouten”)
  • Analysetools toepassen om de codestijl te verifiëren (inclusief het beoordelen van de leesbaarheid van code)
  • De code handmatig (willekeurig) controleren, waarbij we extra aandacht besteden aan problemen die al dan niet beveiligingsproblemen kunnen veroorzaken – bijvoorbeeld inloggen – en problemen die toekomstige plannen kunnen belemmeren – bijvoorbeeld of de applicatie in een cluster kan draaien om te werken)
  • De code uitvoeren in een “Sandbox”-omgeving en verifiëren door een tester/QA voor werking en (indien aanwezig) de vereisten

Wat hebben wij nodig voor een audit?

 • De volledige broncodes
 • Dump van een testdatabases met vereiste inloggegevens
 • Toegang tot de hosting-omgeving
 • Vereisten van de huidige versie van de software
 • Plannen voor de toekomst qua opschaling/wijzigingen

Zonder de laatste twee blijft de audit beperkt tot de kwaliteit van de huidige code. Toetsing van hoe goed de implementatie voldoet aan de eisen en/of toekomstbestendigheid dient dan op een later moment te gebeuren. Simpelweg: hoe meer info en toegang we hebben, hoe vollediger de audit uitgevoerd kan worden.

Met betrekking tot de applicatie security volgen we de actuele best practices, waaronder de OWASP Top 10.

WAT KRIJGT U?

100% rapportage

Nadat we (door onze senior devs en QA) de technische audit hebben uitgevoerd, overhandigen we u een rapport (samengesteld door onze business analisten) waarin al onze bevindingen gedetailleerd zijn verzameld. Evenals aanbevelingen over hoe u deze kunt oplossen + optimaliseren + opschalen.

Het document bevat ook suggesties om u te helpen uw project verder te optimaliseren op basis van ”best practices” en onze eigen ervaring met (soortgelijke) ontwikkelingsprojecten.

Zodra de beoordeling is voltooid, kunnen we via online meetings of bij u op locatie met u en uw ontwikkelaars de zorgen bespreken die we tijdens de audit hebben geconstateerd.

U kunt met deze rapportage vervolgens door ons ontwikkelteam de bevindgingen laten oplossen, beveiligen en/of optimaliseren. En natuurlijk ook een dedicated team bij ons inschakelen om uw software en bedrijf naar een hoger niveau te tillen, om zo uw organisatiedoelstellingen te realiseren en te laten groeien!

 

Kwaliteit, due dillegence en veiligheid

Kwaliteit
Misschien wel de meest fundamentele reden voor software-audits is kwaliteitsborging. Door naar uw code te laten kijken, krijgt u waardevolle inzichten over verdere optimalisaties. Dit alles met inachtneming van branche specifieke eisen. Cruciaal voor digitale transformatie en het versnellen van systeemmodernisering. Het is dus van essentieel belang dat uw code en bedrijfsprocessen van voldoende kwaliteit zijn om vooruit te blijven gaan. De QA bevestigt ook of uw hardware nog voldoende capaciteit heeft om efficiënt te blijven werken.

Due dillegence
Onze business experts kunnen tijdens de software audits ook een due dillegence uitvoeren van uw huidige infrastructuur en de winstgevendheid van de geplande modernisering. Door een due dillegence uit te laten voeren, brengt u verborgen kosten in beeld. Op deze manier krijg u grip op de risicofactoren van de investeringen. Toekomstig onderhoud van uw architectuur en de kosten die hieraan verbonden zijn, komen vaak aan de orde.

Veiligheid
De beoordeling van de security van uw infrastructuur is een integraal onderdeel van de audit. Naast de reguliere tests, kunnen wij u ook helpen bij gesimuleerde hackaanvallen en penetratietesten (pentest). Zo leggen wij potentiele bedreigen bloot. Andere beveiligingselementen zijn SDL, beoordeling van third-party componenten, real-life social engineering, compliance audit en Web Application Assessment.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  OPLOSSINGEN

  Voor zwakke plekken

  Een softwareaudit brengt niet alleen de problemen van uw architectuur in kaart, maar biedt ook oplossingen voor de zwakke plekken. Het is heel gebruikelijk dat wij als auditor én ontwikkelpartij worden ingehuurd om de verbeteringen te verwerken, aangezien wij intern het beste weten wat de status is van uw code.

  Benut deze kans

  Een audit is een geweldige kans om u te concentreren op de huidige staat van uw product, software en infrastructuur. En om deze aan te passen aan de zakelijke, juridische, beveiligings en gebruikers -vereisten.

  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  ivar te riele
  ivar te riele
  1696489271
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  js_loader
  Sluiten