fbpx

Chauffeurs-app

Praktische app voor chauffeurs bij in/uitladen goederen

MAPON

Voertuigvolging & goederenscan

Als goederenproducent wilt u vast op de hoogte zijn van waar en wanneer goederen in- en uitgeladen worden. Hiervoor ontwikkelden we bij APPelit namens een opdrachtgever Mapon: een Android-applicatie waarmee chauffeurs onderweg doorgeven welke goederen ze meenemen en afleveren.

applicatie ontwikkeling

Wat doet de chauffeursapp?

Track & trace en meer

De basis van deze software is dat chauffeurs met een barcode alle goederen of pallets scannen. Dat gebeurt op het moment van afleveren of ophalen. Speciaal voor deze software ontwikkelden we een koppeling (API). Die haalt inloggegevens op van een server, net als een voertuiglijst. Die lijst heeft een ‘geheugen’; zo hoeven de chauffeurs, die meestal met een vaste wagen rijden, niet steeds opnieuw hun wagengegevens in te voeren.

Verder haalt de koppeling automatisch het adres op waar de vrachtwagen staat op het moment dat de chauffeur de barcode scant. Alle gegevens worden automatisch verzameld op een speciale server. Hiervandaan stuurt de opdrachtgever bijvoorbeeld een xml-versie van de informatie naar het transportbedrijf van de goederenproducent.

Handige functies

 • Talen zelf in te stellen: van NL en ENG tot FR
 • Slim wireframe/schermstructuur met o.a. scherm voor inlog, welkom, hoofdmenu, barcode-scan, opmerkingen/schademeldingen en schadefoto’s
 • Rapportering met scancode, transporteur, locatie/tijd en meer
 • Filtermogelijkheid op elk van de onderdelen uit de rapportering
 • Naar wens aflevernota met handtekening van ontvanger versturen

Over de opdrachtgever

Mapon

Een effectieve en eenvoudige manier om voertuigen en bedrijfsmiddelen op afstand te volgen. Dát is wat Mapon biedt. Het internationale bedrijf met vestigingen in Spanje, Nederland, Estland en Finland helpt daarmee organisaties hun wagenpark beheren op een eenvoudige, krachtige manier. Een manier die ook nog eens kosten bespaart.

Soort software

Android track-and-trace-applicatie

De techniek van nu biedt zo veel mogelijkheden. Satellieten volgen trackers overal en dan is het daarna een koud kunstje om met die gegevens koppelingen te maken of nieuwe applicaties te ontwikkelen; applicaties die naast de trackinformatie meer gegevens uitwisselen. Wij hebben hierin volop ervaring en helpen ook u graag. Meer inspiratie opdoen? Check eens hoe een busbedrijf gebruikmaakte van een door ons ontwikkelde track-and-trace busapplicatie.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten