fbpx

Huiddiagnose-app 2.0

Wereldwijde diagnosetool met Nederlandse roots

1 huiddiagnose app

Diagnose 2.0

Over de opdracht | M-health app

Veel ziektes zijn te herkennen aan de huid. Maar … als je in een ver land woont, met weinig zorg, hoe help je deze mensen dan om de ziektes op te sporen en te behandelen? Met een huiddiagnose-app! Voor de Leprastichting ontwikkelden we vanuit APPelit die applicatie al. Die is zo’n succes dat de Wereldgezondheidsorganisatie ons vroeg naar het geheim hierachter! Dat leidde uiteindelijk tot WHO Skin NTDs App! Een hele eer en een mooie stap om de wereld te helpen.

applicatie ontwikkeling
3 huiddiagnose app 4 huiddiagnose app

Wat doet de app?

Huidproblemen opsporen

De huid is een belangrijk vertrekpunt voor zowel diagnose als behandeling. Jeuk, veranderingen in kleur, textuur en uiterlijk – het kunnen allemaal symptomen van ziekten zijn. De belangrijkste verwaarloosde tropische ziekten (NTDs) veroorzaken vaak dit soort huidveranderingen. En dat leidt bij de patiënten geregeld tot gevoel van bijvoorbeeld isolatie én risico op ergere problemen, zoals handicaps. De WHO Skin NTDs App laat daarom zien hoe je de tekenen en symptomen van verwaarloosde tropische huidziekten identificeert via hun zichtbare kenmerken.

In de software zit dan ook informatie over hoe je veelvoorkomende huidproblemen diagnosticeert; hiermee is het onder meer een heel handig en educatief hulpmiddel voor bijvoorbeeld gezondheidswerkers aan de frontlinie.

Handige functies

In de WHO Skin NTDs App tref je allerlei praktische functie, zoals:.

 • Gids met 33 veelvoorkomende huidziektes, HIV-gerelateerde huidcondities en huidaandoeningen veroorzaakt door verwaarloosde tropische ziekten
 • Wereldkaart met daaraan gekoppeld welke ziektes in welke landen veel voorkomen of uitbreken
 • Icoontjes om symptomen te herkennen
 • Chatbot om te sparren met een specialist op afstand
 • In verschillende talen beschikbaar

Leprastichting/WHO

Over de opdrachtgever

De WHO is een gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties. Doel: de gezondheid van de wereldbevolking te verbeteren. De Leprastichting werkt aan een wereld zonder lepra en uitsluiting als gevolg van handicaps. Vergelijkbare doelen dus en in het geval van de applicatie is een digitale krachtenbundeling dan ook een logische stap.

Over de samenwerking | Made in Holland

De nieuwe WHO-applicatie gebruikt onze Lepra-diagnose-app als fundering; wij voorzagen de WHO hiervoor van alle nodige informatie over onder meer de opbouw. Samen bereikten we zo een soepele integratie van onze data. De WHO noemt deze aanpak ‘merged’, een goede mix dus van onze kennis en ervaring met aanvullende inhoud uit haar eigen bronnen. Wij zijn ongelooflijk trots op dit resultaat.

Soort applicatie

M-health

De ontwikkelde software voor de WHO hoort thuis in de categorie ‘mobile health’, kortweg M-health. Dit type software biedt voordelen voor uw zorgverleners en uw administratieve personeel en last but not least natuurlijk voor uw patiënten en cliënten. Het is een prachtige, relatief eenvoudige manier om in deze ingewikkelde tijden betere zorg met minder mensen te bieden. En wij zijn expert in de bouw van deze techniek. Wilt u dit ook voor úw organisatie en patiënten laten werken? Ontdek alles over hoe we u helpen met uw eigen m-health app.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 115 recensies
  beoordeel ons op
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten