fbpx

StoMakker

Medische hulpmiddelapp voor iOS & Android

Maatje voor kinderen

Medische hulpmiddel-app

Een stoma krijgen is enorm ingrijpend, zeker voor een kind. Heldere, toegankelijke informatie is dan belangrijk. Daarom vroeg het Amsterdam UMC aan APPelit om een game app die kinderen al spelend voorbereid op de stoma-operatie én de fase daarna: omgaan met de stoma. Naast StoMakker als prachtig digitaal medisch hulpmiddel leidde dat tot een bijzondere samenwerking met mensen uit veel medische richtingen.

ziekenhuis

Wat doet de app?

Gamen & informeren

Gamen, quizzen, chatten, uitleg geven – dit en meer zit allemaal in de app StoMakker. Alleen kinderen met een stoma, of die net voor de operatie staan, krijgen toegang. Hierdoor zitten ze dus automatisch in een lotgenotengroep, zonder dat dit zo voelt. Resultaat? Ze leggen makkelijker contact met spelende StoMakker-vriendjes. Verder ontdekken ze al spelend hoe je bijvoorbeeld een stoma verwisselt. Doordat ze hun leeftijd invullen, past de applicatie het taalgebruik en de games aan, passend bij hun fase. Verder krijgen ze digitale beloningen bij belangrijke mijlpalen in hun herstel na de operatie.

Handige functies

 • Chat: kinderen geven zelf aan of ze willen chatten met anderen of niet
 • Stomapaspoort: in 20 talen vertelt de app bij trips naar het buitenland aan de douane dat er sprake is van een stoma. Dit voorkomt schaamte bij kinderen, omdat ze het niet zelf hoeven te vertellen
 • Verhalen: de ervaringsverhalen van kinderen die betrokken waren bij de ontwikkeling van de app zijn openbaar. Hoe gaat het na hun operatie, op school en met sport?
 • Wall of fame: Kinderen met hoge game- en quizscores komen op een scoreboard.
 • ’Tamagotchi’: kinderen onder de 12 verdienen punten voor de games als ze een digitaal poppetje met stoma verzorgen, stoma legen, eten geven gezond en gelukkig houden
 • Luisteren: de teksten zijn ook ingesproken en dus te beluisteren

Prijswinnend medisch hulpmiddel

De kindergame-app is zeer vernieuwend voor de zorg. Daarom kreeg het ook de Medische Inspirator Prijs van ZonMw. Het bijzondere aan de applicatie is dat deze officieel de CE-markering voor medisch hulpmiddel klasse 1 kreeg.

Over de opdrachtgever

Amsterdam UMC

Het universitaire medisch centrum Amsterdam UMC is een ziekenhuis dat een gezonde mix heeft van vernieuwende geneeskunde en medische topwetenschap. Hier wordt dagelijks onderzoek op het hoogste niveau uitgevoerd. Ook de kleinste patiëntjes krijgen hierbij aandacht. Het UMC heeft dan ook een naam hoog te houden. Met de StoMakker slaagt het hierin opnieuw, dankzij een bijzondere samenwerking met de Stomavereniging, Stichting Stomaatje, Crohn & Colits NL, V&VN Stomaverpleegkundigen en ons.

Soort app

Android & iOS

Goede software voor de Android en iOS telefoons van kinderen vraagt om nóg meer aandacht voor design. Want met het juiste design werkt de applicatie als een magneet voor de jonge gebruikertjes. Dankzij jarenlange ervaring en feedback ontdekten onze designers met welke punten dit effect valt te bereiken. Ook ú helpen wij graag, voor jong én oud, met iOS en Android appdesign.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten