fbpx

StoMakker

Medische hulpmiddelapp voor iOS & Android

Maatje voor kinderen

Medische hulpmiddel-app

Een stoma krijgen is enorm ingrijpend, zeker voor een kind. Heldere, toegankelijke informatie is dan belangrijk. Daarom vroeg het Amsterdam UMC aan APPelit om een game app die kinderen al spelend voorbereid op de stoma-operatie én de fase daarna: omgaan met de stoma. Naast StoMakker als prachtig digitaal medisch hulpmiddel leidde dat tot een bijzondere samenwerking met mensen uit veel medische richtingen.

ziekenhuis

Wat doet de app?

Gamen & informeren

Gamen, quizzen, chatten, uitleg geven – dit en meer zit allemaal in de app StoMakker. Alleen kinderen met een stoma, of die net voor de operatie staan, krijgen toegang. Hierdoor zitten ze dus automatisch in een lotgenotengroep, zonder dat dit zo voelt. Resultaat? Ze leggen makkelijker contact met spelende StoMakker-vriendjes. Verder ontdekken ze al spelend hoe je bijvoorbeeld een stoma verwisselt. Doordat ze hun leeftijd invullen, past de applicatie het taalgebruik en de games aan, passend bij hun fase. Verder krijgen ze digitale beloningen bij belangrijke mijlpalen in hun herstel na de operatie.

Handige functies

 • Chat: kinderen geven zelf aan of ze willen chatten met anderen of niet
 • Stomapaspoort: in 20 talen vertelt de app bij trips naar het buitenland aan de douane dat er sprake is van een stoma. Dit voorkomt schaamte bij kinderen, omdat ze het niet zelf hoeven te vertellen
 • Verhalen: de ervaringsverhalen van kinderen die betrokken waren bij de ontwikkeling van de app zijn openbaar. Hoe gaat het na hun operatie, op school en met sport?
 • Wall of fame: Kinderen met hoge game- en quizscores komen op een scoreboard.
 • ’Tamagotchi’: kinderen onder de 12 verdienen punten voor de games als ze een digitaal poppetje met stoma verzorgen, stoma legen, eten geven gezond en gelukkig houden
 • Luisteren: de teksten zijn ook ingesproken en dus te beluisteren

Prijswinnend medisch hulpmiddel

De kindergame-app is zeer vernieuwend voor de zorg. Daarom kreeg het ook de Medische Inspirator Prijs van ZonMw. Het bijzondere aan de applicatie is dat deze officieel de CE-markering voor medisch hulpmiddel klasse 1 kreeg.

Over de opdrachtgever

Amsterdam UMC

Het universitaire medisch centrum Amsterdam UMC is een ziekenhuis dat een gezonde mix heeft van vernieuwende geneeskunde en medische topwetenschap. Hier wordt dagelijks onderzoek op het hoogste niveau uitgevoerd. Ook de kleinste patiëntjes krijgen hierbij aandacht. Het UMC heeft dan ook een naam hoog te houden. Met de StoMakker slaagt het hierin opnieuw, dankzij een bijzondere samenwerking met de Stomavereniging, Stichting Stomaatje, Crohn & Colits NL, V&VN Stomaverpleegkundigen en ons.

Soort app

Android & iOS

Goede software voor de Android en iOS telefoons van kinderen vraagt om nóg meer aandacht voor design. Want met het juiste design werkt de applicatie als een magneet voor de jonge gebruikertjes. Dankzij jarenlange ervaring en feedback ontdekten onze designers met welke punten dit effect valt te bereiken. Ook ú helpen wij graag, voor jong én oud, met iOS en Android appdesign.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten