fbpx

Ziekmeld-app

Extra toegangsbeveiliging

Veilig ziekmelden

Over de opdracht

Toewerken naar 100% productieve burgers – dat is de wens van de bedrijfsartsen van ArboLogic. Hiervoor lieten zij een applicatie ontwikkelen die bij ziekte de drie ‘hoofdrolspelers’ met elkaar verbindt: werkgever, werknemer en de bedrijfsarts. Strategisch ontwikkelaar APPelit realiseerde de technische kant en het design.

applicatie ontwikkeling
Ziekmeld app

Wat doet de app?

Korte lijn naar werkgever

Een medewerker die ziek wordt, meldt dit voortaan via deze applicatie. De aard van de ziekte, de oorzaak (lichaam, privésituatie, werksituatie), of er eventueel nog een percentage gewerkt kan worden – dit en meer geven ze aan. Aan de hand van de antwoorden op een aantal geautomatiseerde vragen in de software krijgt de bedrijfsarts online zicht op de situatie. De applicatie maakt het lijntje met de werkgever en bedrijfsarts zo een stuk korter én automatiseert het meldproces. Ook voor de statistieken is het vervolgens handig om precies te volgen welke ziekteniveaus veel voorkomen; ideaal om als werkgever op te sturen.

Handige functies

 • QR-code voor 1e keer toegang

Na 1e keer toegang beschermt de software privégevoelige gegevens door de keuze te bieden voor inloggen via:

 • gezichtsherkenning
 • vingerafdruk
 • pincode

Verder biedt de applicatie functies als:

 • taal instellen
 • inhoud wijzigen
 • bericht/reminder ontvangen voor bijvoorbeeld afspraak met bedrijfsarts

Extra veilig + ingebouwde geschiedenis

Wie eenmaal is ingelogd, voegt eventueel een rapport van een arts toe en vult allerlei medische gegevens in. Van de wet mag de werkgever deze niet hebben; de applicatie splitsten we daarom op in een deel dat de werkgever ziet en een deel alleen voor de bedrijfsarts. Neemt die bedrijfsarts vervolgens contact op met de zieke? Dan verschijnt elk contact voortaan in de geschiedenis van de applicatie; inclusief het rapport, dat de gebruiker eventueel als pdf downloadt.

Meer over de techniek

Voor de ontwikkeling van deze applicatie integreerden we een zogeheten API, een koppeling met bestaande software van ArboLogic. Het zichtbare deel van de ziekmeld-app – de front-end – bouwden we vanwege onder meer de strenge veiligheidsregels in een omgeving (framework) van de applicatiesoftware React Native.

Over de opdrachtgever

ArboLogic

Jean-Maurice Cijntje en Lodewijk Roskott zijn bedrijfsarts. Zij bedachten ArboLogic, dat in Amsterdam zetelt. Hun ideaalbeeld? Dat bestaat uit vitale werknemers en productieve organisaties die maximaal meehelpen in de Nederlandse economie en samenleving. Hun aanpak baseren ze daarbij op de theorie dat de werkgever én de werknemer zo snel mogelijk het leven weer wil oppakken na een ziekmelding. De applicatie helpt daar nu aan mee.

Soort applicatie

Android en iOS app

In de basis gaat het hier om een applicatie voor Android en iOS, dus geschikt voor zowel iPhones als de meeste andere smartphones. Voor het design spelen we in op 4 effecten, die op de gebruikers een positieve aantrekkingskracht hebben. En die het gebruik makkelijk maken. Ontdek hier hoe we omgaan met het ontwerp als we ook voor u aan de slag gaan met iOS en Android app design.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten