fbpx

Uitbesteden software ontwikkeling: slimme keuze!

Ontdek de voordelen voor uw bedrijf

Twijfelt u over het uitbesteden van software ontwikkeling? Misschien weet u nog niet of software de oplossing is voor uw probleem, of overweegt u of u de software niet gewoon in huis kunt ontwikkelen. Informatie over de mogelijkheden en voordelen van uitbesteden helpt u om de knoop door te hakken.

Uitbesteden of niet

Wat neemt u mee in uw overweging?

Bij de keuze om de ontwikkeling van software wel of niet uit te besteden, zijn er een aantal vragen die u uzelf moet stellen:

 • Hebben we zelf voldoende kennis in huis?
 • Kan ik mijn ICT-mensen vrij maken voor het ontwikkelen van de software, zonder dat dit ten koste gaat van hun dagelijkse werkzaamheden?
 • Kijken mijn ICT-mensen met een brede blik naar software? Zien ze software niet als een kostenpost, maar als een middel om strategische doelen te behalen?
 • Weten mijn ICT-mensen ook voldoende over het koppelen met bestaande software en kunnen zij zorgen dat we aan alle beveiligingseisen voldoen?
 • Staan mijn ICT-mensen altijd klaar om hun collega’s te helpen bij problemen en kunnen zij storingen meteen oplossen?
Uitbesteden software ontwikkeling

Als uw antwoord op bovenstaande ‘nee’ is

Moet u een van bovenstaande vragen met ‘nee’ beantwoorden? Dan is het slim om na te gaan denken over het uitbesteden van uw software ontwikkeling. Dat heeft namelijk enkele belangrijke voordelen:

 • Een softwarespecialist is op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van softwareontwikkeling.
 • Ook weet hij alles over beveiligingseisen, daar hoeft u zich dus geen zorgen meer om te maken.
 • Een specialist houdt rekening met de software die u al heeft draaien en zorgt dat uw nieuwe software daar goed op wordt afgestemd.
 • Bij storingen of andere problemen kunnen uw medewerkers meestal 24/7 terecht bij een hulplijn.

Een goede softwareontwikkelaar denkt mee over het strategische doel dat u wilt behalen met uw software en past de software daar op aan. Hij kijkt dus met die bredere blik!

De keuze voor een ontwikkelaar

Dat betekent dus dat u op zoek moet naar een softwareontwikkelaar. Maar hoe vindt u nu uit dat grote aanbod de juiste match? Op basis van een rondje googelen heeft u wellicht al een lijstje met kandidaten. Plan met deze ontwikkelaars een oriënterend gesprek in om meer te ontdekken over hun manier van werken en hun expertise. Stel uzelf na afloop van elk gesprek de volgende vragen:

 1. Spreekt het softwarebedrijf uw taal? Of gebruikt het bedrijf onnodig veel jargon, waardoor het verhaal onbegrijpelijk wordt?
 2. Is het bedrijf bereid om in u te investeren?
 3. Denkt het bedrijf mee over het verdienmodel van uw software?
 4. Begeleidt het bedrijf u en uw mensen van begin tot ver na het eind? Dus bijvoorbeeld ook met trainingen, een hulplijn en updates?
 5. Ontwikkelt het bedrijf in stappen, zodat u tussendoor kunt testen of alles naar wens is?

Maak kennis met APPelit

Wanneer u APPelit, strategische partner in softwareontwikkeling, op uw lijstje heeft staan, zal het antwoord op elke vraag bevestigend zijn. Wij onderscheiden ons op drie belangrijke punten van andere ontwikkelaars:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. Wij ontwikkelen altijd software op maat, zodat we zeker weten dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 3. Wij leveren onze software in fases op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.
software op maat

Ontdek meer over het uitbesteden van software ontwikkeling

We gaan graag met u in gesprek!

Wilt u meer weten over het uitbesteden van software ontwikkeling? Wij gaan graag met u in gesprek! We hebben daarbij meteen een mooi aanbod voor u: een gratis workshop waarmee we de potentie van uw software onderzoeken. Interesse? Laat gewoon uw gegevens achter, dan nemen we snel contact met u op!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten