fbpx

DPG Media

Tijdwinst en minder kans op fouten

DPG publicaties schuinaanzicht

Reserveringssoftware

Over de opdracht

DPG Media heeft duizenden medewerkers. Hoe weten zij of er nog advertentieruimte vrij is in één van de vele bladen van de uitgever? Tot voor kort hield een medewerker dat in een Excelbestandje bij. Tijdrovend en foutgevoelig! Dát vroeg om handige reserveringssoftware van APPelit.

applicatie ontwikkeling
Mockup imac met DPG Publicaties blogs DPG

Wat doet de software?

Inzicht in advertentieruimte

Onze software zorgt er nu voor dat elke medewerker van alle DPG-bladen ziet hoeveel advertentieruimte er is. Vervolgens een advertentieformaat invullen, datum of looptijd toevoegen en de plek reserveren? Dat is nu allemaal een eitje. Eigenlijk werkt het net als bij een webshop waar klanten producten willen bestellen. Alleen is de klant nu de interne medewerker.

Een greep uit andere functies

Naast advertenties reserveren kan iedere medewerker nu voortaan ook:

 • selecteren uit allerlei vaste advertentieformaten
 • naam voor advertentiecampagne invoeren
 • extra notities toevoegen
 • eigen boekingen terugzien (historie)

Verdere bijzonderheden

DPG Media had enkele specifieke wensen. Het was voor ons een koud kunstje om die uit te voeren:

 • vooruitboekperiode beperkt tot maximaal 6 weken
 • sommige bladtitels alleen te reserveren in combinatie met andere

Intern gebruik = limiet instellen

Om deze software goed te gebruiken binnen het grote concern, heeft elke gebruiker een klantnummer. Dit nummer koppelden we aan de mogelijkheid om er een budget aan te hangen voor die persoon of afdeling. DPG Media kan hierdoor nu een (jaar)budget instellen. Aan de advertenties hangen tarieven; als het budget op is, kan de persoon of afdeling niet meer boeken.

Over de opdrachtgever

DPG Media

Achter de naam DPG Media gaat het grootste mediabedrijf van Nederland schuil. U kent vast kranten of tijdschriften van deze uitgever. Zoals het AD, regionale dagbladen als TC Tubantia en magazines zoals Story, Flair en VT Wonen. Al tientallen jaren verschijnen media van deze uitgever bij miljoenen Nederlandse huishoudens op de deurmat en in de digitale mailbox. Er werken duizenden mensen bij het bedrijf.

Soort software

Software op maat

Of u nu intern meer gemak wilt (zoals bij DPG) of meer klanten aan u wilt binden (zoals bij een bioscoop, b-to-b), met eigen boekingssoftware boeken uw klanten en ú resultaat! Wij ontwikkelden al veel van dit soort programma’s. Tal van organisaties doen er hun voordeel al mee, omdat we de software op maat maken. Wat dat vooral betekent? Dat u exact krijgt wat u wilt. En verschoond blijft van modules en functies die u toch niet gebruikt. Ontdek wat u te winnen hebt met onze ontwikkeling voor uw eigen software op maat.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten