fbpx

Designontwerp/UI & UX

Uitdagende uitstraling en gemak

PaReg schuinaanzicht

Ontwerpen voor gebruikerservaring

Over de opdracht

Twee bedrijven die in de paardenwereld goed bekend zijn, begonnen met een samenwerking: een nieuwe product in de vorm van een app. Hoe ontstaat hiervoor de look en feel? En vooral: hoe helpt het design mee aan gebruikersgemak? APPelit werkte hiervoor mee aan het ontwerpproces voor de applicatie.

applicatie ontwikkeling
Mobiel met login account dashboard Mockup van telefoons

Hoe werkt zo’n proces?

Zelf nadenken

Onze aanpak – in dit geval om overeenstemming tussen twee partijen te brengen – is vooral om mensen zelf aan het denken te zetten. Waarom? Allereerst omdat op die manier meer gevoel en betrokkenheid bij het eindresultaat ontstaat. Daarnaast geeft het ons een sterk vertrekpunt. We ontwerpen dus niet op basis van ‘een gesprekje’, maar laten partijen zelf ideeën vormen. Dat doen we aan de hand van een moodboard.

Moodboard

Voor de ontwikkeling van het design bij apps starten we dus met verzamelen van informatie. Welke kleur, lettertype, afbeeldingen en voorbeeld-applicaties spreken aan? Via een aantal vragen op het moodboard ontwikkelden we uiteindelijk twee designvoorstellen (user interface/ui) voor het nieuwe product: PaReg. Na terugkoppeling van de opdrachtgevers leidde dat tot één volledig uitgewerkt, klikbaar design, compleet op maat gemaakt (user experience/ux).

Van ontwerp naar gebruik

Belangrijk in het ontwerp is natuurlijk ook of het uitnodigt om de applicatie te gebruiken. En of mensen snappen wat ze moeten doen. Vanuit het design zorgden we daarom voor eenvoud en overzicht. Immers, wie op een mobiele telefoon een wirwar aan klikbare informatie of icoontjes ziet, raakt al gauw het spoor bijster en dat is het láátste wat u wilt. Het eindresultaat werd voor PaReg dan ook een gebruiksvriendelijk ontwerp waar mensen gevoelsmatig precies weten wat hen waar te doen staat. Voor de webversie bouwden we dit iets verder uit.

Over de opdrachtgever

Equinem & Zwienenberg Horse Feed

Equinem is al jaren sterk in online stalmanagement. Denk bijvoorbeeld aan (overal ter wereld inzicht in) alle activiteiten en behandelingen voor individuele paarden in de stal. En aan een efficiënte manier van planningen maken. Zwienenberg Horse Feed levert in diezelfde stallen onder meer paardenvoer. Logisch dus dat deze twee samenwerken in PaReg.

Soort hulp

Mobile UI en UX design

APPelit is de expert als het gaat om ontwerpen van UI en UX design. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat werkt (en wat niet!). Hierdoor hebt u de zekerheid dat mobile app design een rol speelt in uw bedrijfssucces! Maar waar moet u wat betreft ontwerp op letten bij de start van uw eigen applicatie? We hebben het voor u hier op een rij gezet wat betreft mobile UI design.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader