fbpx

Designontwerp/UI & UX

Uitdagende uitstraling en gemak

PaReg schuinaanzicht

Ontwerpen voor gebruikerservaring

Over de opdracht

Twee bedrijven die in de paardenwereld goed bekend zijn, begonnen met een samenwerking: een nieuwe product in de vorm van een app. Hoe ontstaat hiervoor de look en feel? En vooral: hoe helpt het design mee aan gebruikersgemak? APPelit werkte hiervoor mee aan het ontwerpproces voor de applicatie.

applicatie ontwikkeling
Mobiel met login account dashboard Mockup van telefoons

Hoe werkt zo’n proces?

Zelf nadenken

Onze aanpak – in dit geval om overeenstemming tussen twee partijen te brengen – is vooral om mensen zelf aan het denken te zetten. Waarom? Allereerst omdat op die manier meer gevoel en betrokkenheid bij het eindresultaat ontstaat. Daarnaast geeft het ons een sterk vertrekpunt. We ontwerpen dus niet op basis van ‘een gesprekje’, maar laten partijen zelf ideeën vormen. Dat doen we aan de hand van een moodboard.

Moodboard

Voor de ontwikkeling van het design bij apps starten we dus met verzamelen van informatie. Welke kleur, lettertype, afbeeldingen en voorbeeld-applicaties spreken aan? Via een aantal vragen op het moodboard ontwikkelden we uiteindelijk twee designvoorstellen (user interface/ui) voor het nieuwe product: PaReg. Na terugkoppeling van de opdrachtgevers leidde dat tot één volledig uitgewerkt, klikbaar design, compleet op maat gemaakt (user experience/ux).

Van ontwerp naar gebruik

Belangrijk in het ontwerp is natuurlijk ook of het uitnodigt om de applicatie te gebruiken. En of mensen snappen wat ze moeten doen. Vanuit het design zorgden we daarom voor eenvoud en overzicht. Immers, wie op een mobiele telefoon een wirwar aan klikbare informatie of icoontjes ziet, raakt al gauw het spoor bijster en dat is het láátste wat u wilt. Het eindresultaat werd voor PaReg dan ook een gebruiksvriendelijk ontwerp waar mensen gevoelsmatig precies weten wat hen waar te doen staat. Voor de webversie bouwden we dit iets verder uit.

Over de opdrachtgever

Equinem & Zwienenberg Horse Feed

Equinem is al jaren sterk in online stalmanagement. Denk bijvoorbeeld aan (overal ter wereld inzicht in) alle activiteiten en behandelingen voor individuele paarden in de stal. En aan een efficiënte manier van planningen maken. Zwienenberg Horse Feed levert in diezelfde stallen onder meer paardenvoer. Logisch dus dat deze twee samenwerken in PaReg.

Soort hulp

Mobile UI en UX design

APPelit is de expert als het gaat om ontwerpen van UI en UX design. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat werkt (en wat niet!). Hierdoor hebt u de zekerheid dat mobile app design een rol speelt in uw bedrijfssucces! Maar waar moet u wat betreft ontwerp op letten bij de start van uw eigen applicatie? We hebben het voor u hier op een rij gezet wat betreft mobile UI design.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten