fbpx

Designontwerp/UI & UX

Uitdagende uitstraling en gemak

PaReg schuinaanzicht

Ontwerpen voor gebruikerservaring

Over de opdracht

Twee bedrijven die in de paardenwereld goed bekend zijn, begonnen met een samenwerking: een nieuwe product in de vorm van een app. Hoe ontstaat hiervoor de look en feel? En vooral: hoe helpt het design mee aan gebruikersgemak? APPelit werkte hiervoor mee aan het ontwerpproces voor de applicatie.

applicatie ontwikkeling
Mobiel met login account dashboard Mockup van telefoons

Hoe werkt zo’n proces?

Zelf nadenken

Onze aanpak – in dit geval om overeenstemming tussen twee partijen te brengen – is vooral om mensen zelf aan het denken te zetten. Waarom? Allereerst omdat op die manier meer gevoel en betrokkenheid bij het eindresultaat ontstaat. Daarnaast geeft het ons een sterk vertrekpunt. We ontwerpen dus niet op basis van ‘een gesprekje’, maar laten partijen zelf ideeën vormen. Dat doen we aan de hand van een moodboard.

Moodboard

Voor de ontwikkeling van het design bij apps starten we dus met verzamelen van informatie. Welke kleur, lettertype, afbeeldingen en voorbeeld-applicaties spreken aan? Via een aantal vragen op het moodboard ontwikkelden we uiteindelijk twee designvoorstellen (user interface/ui) voor het nieuwe product: PaReg. Na terugkoppeling van de opdrachtgevers leidde dat tot één volledig uitgewerkt, klikbaar design, compleet op maat gemaakt (user experience/ux).

Van ontwerp naar gebruik

Belangrijk in het ontwerp is natuurlijk ook of het uitnodigt om de applicatie te gebruiken. En of mensen snappen wat ze moeten doen. Vanuit het design zorgden we daarom voor eenvoud en overzicht. Immers, wie op een mobiele telefoon een wirwar aan klikbare informatie of icoontjes ziet, raakt al gauw het spoor bijster en dat is het láátste wat u wilt. Het eindresultaat werd voor PaReg dan ook een gebruiksvriendelijk ontwerp waar mensen gevoelsmatig precies weten wat hen waar te doen staat. Voor de webversie bouwden we dit iets verder uit.

Over de opdrachtgever

Equinem & Zwienenberg Horse Feed

Equinem is al jaren sterk in online stalmanagement. Denk bijvoorbeeld aan (overal ter wereld inzicht in) alle activiteiten en behandelingen voor individuele paarden in de stal. En aan een efficiënte manier van planningen maken. Zwienenberg Horse Feed levert in diezelfde stallen onder meer paardenvoer. Logisch dus dat deze twee samenwerken in PaReg.

Soort hulp

Mobile UI en UX design

APPelit is de expert als het gaat om ontwerpen van UI en UX design. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat werkt (en wat niet!). Hierdoor hebt u de zekerheid dat mobile app design een rol speelt in uw bedrijfssucces! Maar waar moet u wat betreft ontwerp op letten bij de start van uw eigen applicatie? We hebben het voor u hier op een rij gezet wat betreft mobile UI design.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten