fbpx

Designontwerp/UI & UX

Uitdagende uitstraling en gemak

PaReg schuinaanzicht

Ontwerpen voor gebruikerservaring

Over de opdracht

Twee bedrijven die in de paardenwereld goed bekend zijn, begonnen met een samenwerking: een nieuwe product in de vorm van een app. Hoe ontstaat hiervoor de look en feel? En vooral: hoe helpt het design mee aan gebruikersgemak? APPelit werkte hiervoor mee aan het ontwerpproces voor de applicatie.

applicatie ontwikkeling
Mobiel met login account dashboard Mockup van telefoons

Hoe werkt zo’n proces?

Zelf nadenken

Onze aanpak – in dit geval om overeenstemming tussen twee partijen te brengen – is vooral om mensen zelf aan het denken te zetten. Waarom? Allereerst omdat op die manier meer gevoel en betrokkenheid bij het eindresultaat ontstaat. Daarnaast geeft het ons een sterk vertrekpunt. We ontwerpen dus niet op basis van ‘een gesprekje’, maar laten partijen zelf ideeën vormen. Dat doen we aan de hand van een moodboard.

Moodboard

Voor de ontwikkeling van het design bij apps starten we dus met verzamelen van informatie. Welke kleur, lettertype, afbeeldingen en voorbeeld-applicaties spreken aan? Via een aantal vragen op het moodboard ontwikkelden we uiteindelijk twee designvoorstellen (user interface/ui) voor het nieuwe product: PaReg. Na terugkoppeling van de opdrachtgevers leidde dat tot één volledig uitgewerkt, klikbaar design, compleet op maat gemaakt (user experience/ux).

Van ontwerp naar gebruik

Belangrijk in het ontwerp is natuurlijk ook of het uitnodigt om de applicatie te gebruiken. En of mensen snappen wat ze moeten doen. Vanuit het design zorgden we daarom voor eenvoud en overzicht. Immers, wie op een mobiele telefoon een wirwar aan klikbare informatie of icoontjes ziet, raakt al gauw het spoor bijster en dat is het láátste wat u wilt. Het eindresultaat werd voor PaReg dan ook een gebruiksvriendelijk ontwerp waar mensen gevoelsmatig precies weten wat hen waar te doen staat. Voor de webversie bouwden we dit iets verder uit.

Over de opdrachtgever

Equinem & Zwienenberg Horse Feed

Equinem is al jaren sterk in online stalmanagement. Denk bijvoorbeeld aan (overal ter wereld inzicht in) alle activiteiten en behandelingen voor individuele paarden in de stal. En aan een efficiënte manier van planningen maken. Zwienenberg Horse Feed levert in diezelfde stallen onder meer paardenvoer. Logisch dus dat deze twee samenwerken in PaReg.

Soort hulp

Mobile UI en UX design

APPelit is de expert als het gaat om ontwerpen van UI en UX design. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat werkt (en wat niet!). Hierdoor hebt u de zekerheid dat mobile app design een rol speelt in uw bedrijfssucces! Maar waar moet u wat betreft ontwerp op letten bij de start van uw eigen applicatie? We hebben het voor u hier op een rij gezet wat betreft mobile UI design.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten