fbpx

Maatwerk software laten maken

Deze doordachte aanpak brengt u verder

Wilt u maatwerk software laten maken? Dan hebt u vast bepaalde doelen voor ogen. Met deze doordachte aanpak én de juiste software partner zorgt u dat u die doelen daadwerkelijk bereikt.

Maatwerk software

Wat is dat precies?

Elke organisatie is anders georganiseerd en elke organisatie heeft andere uitdagingen, prioriteiten en doelen. Maatwerk software is software die precies op de behoeften van uw bedrijf wordt afgestemd. Dit in tegenstelling tot standaard software, die vaak alleen geschikt is voor één duidelijke, afgebakende taak.

Maatwerk software laten maken

Hoe begin ik?

De eerste stappen richting uw nieuwe software

1. Projectteam

Een goed startpunt voor het ontwikkelproces van maatwerk software, is het samenstellen van een projectteam. Daarbij is het heel belangrijk om niet alleen ICT’ers in het team op te nemen. Die kijken namelijk op een andere manier naar software dan eindgebruikers en managers. Zorg dus voor een team met mensen van meerdere afdelingen, zodat u een brede blik houdt.

2. Brainstormen

Organiseer met dit team een of meerdere brainstormsessies. In die sessies kijken jullie samen naar de uitdagingen die in de organisatie spelen en de rol die software daarbij kan vervullen. Goede vragen om elkaar te stellen, zijn:

 • Waar staat onze organisatie nu?
 • Wat zijn onze belangrijkste uitdagingen?
 • Op welke punten kunnen we groeien?
 • Welke rol kan software spelen bij het realiseren van die groei?

3. Goede begeleiding

Het kan best lastig zijn om op die manier naar uw organisatie te kijken. Ook omdat u en uw medewerkers er zelf wellicht ‘te dicht op’ zitten. Het helpt goed om dan een externe partij erbij te betrekken, die met een frisse blik naar de situatie kijkt. Bij voorkeur natuurlijk een partij die dergelijke sessies eerder heeft begeleid en die veel weet over maatwerk software.

4. Strategische partner met meerwaarde

APPelit is die strategische partner in de ontwikkeling van software op maat. Elk traject beginnen wij met een slimme brainstormsessie (wij noemen dit een bridgesessie). We weten dus precies hoe we zo’n sessie het best kunnen begeleiden. Het doel? Concrete uitkomsten waar we de doelmatigheid van uw software op maat straks aan kunnen toetsen.

5. Ontwikkeling in fases

Een ander belangrijk aspect in onze werkwijze, is dat wij software altijd ontwikkelen in fases. Na elke fase krijgt u als klant de kans om uw software uitgebreid te testen. Zo houdt u altijd vinger aan de pols. Wij vinden dit zo belangrijk, omdat we willen dat uw software straks echt doet wat deze moet doen. Zo garanderen we 100% tevredenheid!

6. De uitrol

Wij ontwerpen onze software zo, dat al uw medewerkers er eenvoudig mee kunnen werken. We houden daarbij rekening met de software die u al hebt draaien en uw plannen voor de toekomst. Uiteraard verzorgen we graag een instructie of training voor uw mensen. Ook fungeren we als helpdesk om eventuele vragen te beantwoorden.

7. Kenmerken van de juiste software voor u

Aangezien we altijd maatwerk leveren, verschilt de software die we opleveren bij elk project. Toch is er wel degelijk iets te zeggen over eigenschappen die al onze software toepassingen hebben. Onze software kenmerkt zich door:

 • de begrijpelijke programmeercode;
 • de koppelingen tussen delen van de software (API’s);
 • de koppelingen naar uw bestaande software;
 • het eenvoudige beheersysteem;
 • het gemak waarmee de software kan worden aangepast of uitgebouwd.
ERP top 10 systemen

Ook maatwerk software laten maken?

Wij begeleiden u van begin tot eind!

Bent u toe aan de allereerste stap om maatwerk software te laten maken? Of wilt u eerst nog meer horen over de mogelijkheden en opties? We komen graag bij u langs om van gedachten te wisselen. Daarbij bieden we u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze gratis software audit. Een mooie manier om vrijblijvend kennis te maken met onze manier van werken. Mogen we u snel bellen?

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  ivar te riele
  ivar te riele
  1696489271
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  js_loader
  Sluiten