Huiddiagnose-app 2.0
Wereldwijde diagnosetool met Nederlandse roots
Diagnose 2.0
Over de opdracht | M-health app
Veel ziektes zijn te herkennen aan de huid. Maar … als je in een ver land woont, met weinig zorg, hoe help je deze mensen dan om de ziektes op te sporen en te behandelen? Met een huiddiagnose-app! Voor de Leprastichting ontwikkelden we vanuit APPelit die applicatie al. Die is zo’n succes dat de Wereldgezondheidsorganisatie ons vroeg naar het geheim hierachter! Dat leidde uiteindelijk tot WHO Skin NTDs App! Een hele eer en een mooie stap om de wereld te helpen.
Wat doet de app?
Huidproblemen opsporen
De huid is een belangrijk vertrekpunt voor zowel diagnose als behandeling. Jeuk, veranderingen in kleur, textuur en uiterlijk – het kunnen allemaal symptomen van ziekten zijn. De belangrijkste verwaarloosde tropische ziekten (NTDs) veroorzaken vaak dit soort huidveranderingen. En dat leidt bij de patiënten geregeld tot gevoel van bijvoorbeeld isolatie én risico op ergere problemen, zoals handicaps. De WHO Skin NTDs App laat daarom zien hoe je de tekenen en symptomen van verwaarloosde tropische huidziekten identificeert via hun zichtbare kenmerken.
In de software zit dan ook informatie over hoe je veelvoorkomende huidproblemen diagnosticeert; hiermee is het onder meer een heel handig en educatief hulpmiddel voor bijvoorbeeld gezondheidswerkers aan de frontlinie.
Handige functies
In de WHO Skin NTDs App tref je allerlei praktische functie, zoals:.
- Gids met 33 veelvoorkomende huidziektes, HIV-gerelateerde huidcondities en huidaandoeningen veroorzaakt door verwaarloosde tropische ziekten
- Wereldkaart met daaraan gekoppeld welke ziektes in welke landen veel voorkomen of uitbreken
- Icoontjes om symptomen te herkennen
- Chatbot om te sparren met een specialist op afstand
- In verschillende talen beschikbaar
Leprastichting/WHO
Over de opdrachtgever
De WHO is een gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties. Doel: de gezondheid van de wereldbevolking te verbeteren. De Leprastichting werkt aan een wereld zonder lepra en uitsluiting als gevolg van handicaps. Vergelijkbare doelen dus en in het geval van de applicatie is een digitale krachtenbundeling dan ook een logische stap.
Over de samenwerking | Made in Holland
De nieuwe WHO-applicatie gebruikt onze Lepra-diagnose-app als fundering; wij voorzagen de WHO hiervoor van alle nodige informatie over onder meer de opbouw. Samen bereikten we zo een soepele integratie van onze data. De WHO noemt deze aanpak ‘merged’, een goede mix dus van onze kennis en ervaring met aanvullende inhoud uit haar eigen bronnen. Wij zijn ongelooflijk trots op dit resultaat.
Soort applicatie
M-health
De ontwikkelde software voor de WHO hoort thuis in de categorie ‘mobile health’, kortweg M-health. Dit type software biedt voordelen voor uw zorgverleners en uw administratieve personeel en last but not least natuurlijk voor uw patiënten en cliënten. Het is een prachtige, relatief eenvoudige manier om in deze ingewikkelde tijden betere zorg met minder mensen te bieden. En wij zijn expert in de bouw van deze techniek. Wilt u dit ook voor úw organisatie en patiënten laten werken? Ontdek alles over hoe we u helpen met uw eigen m-health app.
Ervaar het gemak van onze service
Ervaar het gemak van onze service