fbpx

Verschil ERP en CRM

Weet hoe het zit

Online is het een veelgestelde vraag, wat het verschil is tussen ERP (Enterprise Resource Planning) en CRM (Customer Relationship Management)? In veel opzichten lijken deze 2 systemen op elkaar. Zo laten ze u een stuk makkelijker en efficiënter werken. Toch zijn er ook belangrijke verschillen. Op deze pagina ontdekt u er alles over. Misschien helpt het u ook wel kiezen tussen deze twee. Of gaat u voor allebei?

Zo handig is het

CRM in ‘t kort

In een CRM systeem slaat u alle informatie over interacties met uw klanten op. De data in dit systeem zijn toegankelijk voor iedereen in uw organisatie. Stel, een van uw verkopers heeft telefonisch contact met iemand over een potentiële aankoop. Dan kan een marketeer deze info gebruiken. Bijvoorbeeld om de maandelijkse nieuwsbrief voor die klant te personaliseren. Een CRM geeft u dus de mogelijkheid om uw klanten heel gericht te benaderen. En precies in te springen op wat ze op dat moment nodig hebben.

Functies van CRM

Een greep uit de mogelijkheden die u met een CRM hebt:

 • Marketingcampagnes automatiseren en beheren
 • Aankooppatronen analyseren
 • Gerichte ondersteuning leveren
 • Nieuwe potentiële klanten identificeren
 • Verkoopproces stroomlijnen
Verschil ERP en CRM

De functies van een ERP

ERP in ‘t kort

Een CRM focust zich op de verkoopkant van uw organisatie. Een ERP is bedoeld als oplossing voor ál uw afdelingen. Dus van het magazijn tot de logistiek en van de werkplaats tot de administratie. Iedereen werkt in hetzelfde systeem en u hebt een compleet overzicht van wat iedereen doet. Bovendien: al uw data staan op dezelfde plek én zijn altijd actueel. Dit maakt dat u met een ERP uw processen nauwkeurig op elkaar kunt afstemmen.

Functies van ERP

Een greep:

 • Al uw processen op elkaar afstemmen
 • Voorraad en toeleveringsketen bijhouden
 • Meldingen over problemen ontvangen
 • Informatie over salarissen en werknemers bijhouden
 • Bedrijfsbrede strategieën opzetten
 • Bestellingen verwerken
 • Verbanden leggen tussen data

Andere accenten tussen deze soorten software

Dus zowel met ERP als CRM verbetert u uw bedrijfsvoering aanzienlijk. Beide systemen gebruiken een centrale locatie voor klantdata. Dat werkt natuurlijk sowieso al een stuk makkelijker én efficiënter. Helemaal als uw info nu nog verspreid over verschillende systemen staat. Met een ERP werkt u daarbij meer aan kostenverlaging en eenvoudiger samenwerken. Met een CRM bent u uw klanten beter van dienst. Handig als u bijvoorbeeld meer omzet of een betere klantenservice wilt.

Goed nieuws bij keuzestress

Wilt u alle bovengenoemde voordelen: van lagere kosten en een eenvoudigere samenwerken tot meer omzet en een betere klantenservice? Goed nieuws: dat kan met  software op maat! Zo beschikt u over de pluspunten van ERP én CRM. Bovendien staan al uw gegevens dan op 1 plek. Dit maakt uw werk een stuk overzichtelijker en doelgerichter. Ook hoeven uw medewerkers nooit meer dezelfde taak in verschillende systemen uit te voeren.

Expert in ontwikkeling ERP en CRM op maat

Op zoek naar dé ontwikkelaar die ’t voor u maakt? Ga dan in zee met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van een gecombineerd ERP en CRM systeem. Wij maakten al voor veel organisaties maatwerksystemen. In de portfolio leest u hierover tal van voorbeelden en verhalen van tevreden klanten. Dat ze zo blij zijn komt onder meer dankzij onze aanpak. Die zorgt namelijk gegarandeerd voor software die aansluit bij uw wensen.

erp op maat laten ontwikkelen

Maak vrijblijvend een afspraak

Toe aan ‘n wereld zonder verschil tussen ERP en CRM?

Meer weten over het verschil tussen ERP en CRM? En vooral over hoe u dankzij APPelit het beste krijgt van allebei? Laat dan hieronder uw gegevens achter! U ontvangt binnen 1 werkdag een voorstel voor een afspraak. Bovendien krijgt u een workshop ter waarde van 1200 euro van ons. Helemaal gratis. In die workshop ontdekt u wat een investering in zo’n gecombineerd systeem u oplevert. Helemaal vrijblijvend uiteraard.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten