Dankzij self learning algorithm slimmer ondernemen
Van fraude opsporen tot online producten promoten
E-learning games ontwikkelen. Klantenservice verbeteren via chatbots. Creditcardoplichting ontdekken. Dit en nog veel meer bereikt u met kunstmatige intelligentie. Welkom in de wereld van het self learning algorithm, waarmee u slimmer onderneemt. Ervaar hieronder talloze toepassingen en vind de juiste partner die u helpt met de inzet ervan.
Stukje uitleg
Wat is self learning algorithm?
Letterlijk vertaald betekent dit begrip een reeks zelflerende instructies (algoritmes). Die instructies geven aan hoe een situatie was én tot welk doel ze leiden. Meestal vinden we algoritmes in computers die we trainen om patronen en overeenkomsten te herkennen. Door die herkenning leert de computer wat zo’n patroon betekent. En hoe hij daar bijvoorbeeld op moet reageren. Zo zet u kunstmatige intelligentie in (artificial intelligence, ai).
Ieder z’n eigen toepassing
4 soorten concepts
- Supervised learning
- Semi-supervised learning
- Unsupervised learning
- Reinforcement learning
Ontdek hieronder wanneer u welke algorithm techniques het best kunt gebruiken. Of vraag APPelit, ontwikkelaar met self learning algorithms, om de juiste keus voor uw zelflerende computer en learning models toe te passen.
Heb je interesse? Wij helpen je graag.
Snelle leerling dankzij supervised learning
Binnen het self learning algorithm van supervised learning (‘gecontroleerd leren’) zijn er verschillende mogelijkheden om de computer al lerend keuzes te laten maken. Belangrijkste is dat u voorbeelden aandraagt. Op basis daarvan ziet de software patronen. Bij sommige vormen van machine learning algorithms duurt het even voor de uitkomsten precies kloppen. Hoe meer voorbeelden er komen of hoe vaker u het zelflerende algoritme toepast, hoe succesvoller de uitkomsten.
Een praktisch toepassing? Creditcardfraude opsporen door handelingen uit het verleden te bekijken en te vergelijken met handelingen van nu.
Bedien uw klant
Aanbevolen webwinkelproduct dankzij unsupervised learning
Winkelt u wel eens bij bijvoorbeeld Bol.com? Na uw aankoop krijgt u dan advies over producten die u misschien ook wilt hebben. Deze techniek werkt via het zelflerende algoritme van unsupervised learning. In dit geval hebt u geen voorbeelden aangedragen, zoals bij supervised learning. Bij unsupervised learning baseert het algoritme zich op gegevens die nogal op elkaar lijken om tot zijn voorstel van vergelijkbare producten te komen. Bijvoorbeeld gedrag van andere klanten.
Goedkoper self learning algorithm: semi-supervised learning
Het beste van 2 werelden
Net als bij het self learning algorithm van supervised learning gebruikt u ook semi-supervised learning in dezelfde soort situaties. Waar het verschil dan in zit? De data. Het is veel moeilijker om aan data te komen op basis van gegevens uit het verleden. Bovendien betaalt u meer voor deze data. Daarom combineert semi-supervised learning historische én niet-historische gegevens om te leren. Wilt u dus meer grip op kosten? Dan kiest u voor deze self learning algorithm. APPelit zet het graag voor u in.
Wil je meer weten of kunnen wij je helpen met jouw opdracht? Ons team helpt je graag. Neem contact op
Het doel bepaalt het self learning algorithm
Reinforcement learning voor succesvolle robotica en games
Wilt u een hond iets leren? Dan werkt dat het beste door hem te belonen met wat lekkers als hij iets goed doet. Zo werkt het self learning algorithm van reinforcement learning min of meer ook. In dit geval is er een robot die leert door trial en error. Langs deze weg komt hij uiteindelijk bij de beste keuze uit die de grootste beloning oplevert. Heel handig als u bijvoorbeeld (e-learning)games en robotica wilt ontwikkelen.
Ontdek meer over reinforcement learning.
Self learning algorithms inzetten of de expert vragen? Werk met de juiste programma’s
Overweegt u met self learning algorithms te programmeren? Dan komt u in een woud van code- en programmeertalen terecht. Allemaal vormen van machine learning, deep learning en data science om kunstmatige intelligentie handen en voeten te geven. De meest bekende programmeertalen zijn:
- Java
- Python ai
- R
Wij werken al jaren met deze – en ruim 10 andere soorten – self learning algorithms. Van diverse soorten Apache tot Hadoop, van MongoDB tot PyTorch, van Scala tot WEKA. Zo weten we snel de weg om succes voor u te bereiken.
Meer weten over self learning algorithms? Maak kennis met ons
De wereld van computertaal en kunstmatige intelligentie is al lastig genoeg. Wilt u dus eens in gewone-mensentaal hierover van gedachten wisselen? Laat uw contactinformatie achter, dan maken we graag een vrijblijvende afspraak.
Ervaar het gemak van onze service
Ervaar het gemak van onze service