fbpx

Reinforcement learning: slimmer wordende computer = succesvoller bedrijf

Van beter magazijnbeheer tot gepersonaliseerd productaanbod

De digitale toekomst dient zich aan. Het is niet een kwestie van óf u meedoet, maar vooral hóe u meedoet. Want binnen elke organisatie bieden nieuwe ICT-technieken kans op groei. Op verbetering. Op meer efficiency. Hoe u dit bereikt? En wat er voor u in het verschiet ligt? Ontdek hier alles over uw succes met reinforcement learning.

Woordverklaring

Wat is reinforcement learning?

Kunstmatige intelligentie, ook wel artificial intelligence (ai) genoemd, vinden we vandaag de dag overal. Een van deze vormen van slimme technologie is reinforcement learning. De letterlijke vertaling: versterking leren. Het is een zelflerend vermogen dat valt onder de categorie machine learning. Het zelf leren heeft als doel: het ideale gedrag ontdekken voor de best haalbare prestaties.

applicatie ontwikkeling

Wat wilt u ermee bereiken?

Succesvoorbeelden

Veel taken in het bedrijfsleven kunnen we vereenvoudigen. Dat toonden specialisten in machine learning en reinforcement learning aan. De volgende successen tekenden wij al op dankzij deze technologie:

 • Optimaal ruimte beheren in magazijn
 • Robot uitpakwerk laten doen
 • Prijzen automatisch laten meeveranderen
 • Uitleveren met minder vrachtwagens
 • Producten en diensten personaliseren
 • Patiënten effectiever behandelen
 • Beleggen met succes
 • (E learning) games bouwen met magnetische aantrekkingskracht

Het hoe en wat van enkele van deze voorbeelden leggen we verderop graag uit. Ook voor uw organisatie liggen er in ieder geval legio mogelijkheden te wachten dankzij reinforcement learning. APPelit, ontwikkelaar van deze kunstmatige intelligentie, helpt u hiermee graag op weg naar succes.

Neem contact op

Hoe werkt reinforcement learning? Achtergrond van de techniek

Reinforcement learning werkt via observatie, ontdekking en een soort digitaal beloningssysteem met trial en error. Vergelijk het met een hond die u iets wilt leren. U beloont hem met wat lekkers als hij doet wat u wilt. Dankzij deze technologie leert een robot welke keus leidt tot de grootste beloning (lees: de beste prestatie). Hoe dat er in de praktijk uitziet? De voorbeelden treft u hieronder.

robot en ai machine learning ontwikkeling

Branches die er al mee scoren

Ook uw sector komt verder met self learning ai

Uitpakwerk door robots in fabrieken | Via video’s en nieuwe taken

Een apparaat uit een doos pakken en in een container plaatsen? Via reinforcement learning trainen robots nu om dit snel en uiterst precies te doen. Ondertussen maakt zo’n robot hier videobeelden van. Hij ziet vervolgens hoe het uitpakken ging bij dit productformaat en trekt hieruit conclusies voor toekomstige productformaten.

Optimaal ruimte beheren in magazijn

Reinforcement learning bij voorraden

De vraag naar producten wisselt steeds, net als het tempo van bijvullen. Daarnaast liggen schappen soms overvol. Speelt dat bij u? Reinforcement learning berekent de doorlooptijd, besteltijd en ideale voorraad- en opslagcapaciteit. Zo houdt u niet meer op voorraad dan maximaal nodig is.

Prijzen automatisch laten meeveranderen | Altijd de beste opbrengst

Wilt u de ideale productprijs in elke situatie? De algoritmes van reinforcement learning passen de tarieven van producten aan op basis van vraag en aanbod. Zo bereikt u altijd de beste opbrengst. APPelit helpt u er graag mee.

Neem contact op

python machine learning

Uitleveren met minder vrachtwagens

Slimme afstemming

Hebt u meer pakketten af te leveren dan in één vrachtwagen past? Dan bent u aangewezen op meerdere ritten. Een mogelijke oplossing hierbij: de ritten opsplitsen in kleinere leveringen om zo flink kosten te besparen en de bezorgtijd in te korten. Reinforcement learning werkt dan met digitale ‘agenten’ die hierover met elkaar communiceren en de beste oplossing kiezen.

Producten en diensten personaliseren | Praktisch via reinforcement learning

Welk koopgedrag hebben klanten in winkels en webshops? Reinforcement learning observeert en analyseert het. En promoot vervolgens producten die passen bij de juiste mensen. Zo bereikt u de ideale shopbeleving en klantloyaliteit.

Via reinforcement learning patiënten effectiever behandelen | Ook dát kan al

Wie een gebroken been heeft, krijgt in het ziekenhuis gips en laat dit er na een tijdje weer afhalen. Bij ziektes als kanker ligt dat anders. De behandelingen verschillen. En het tijdsbestek is veel langer. Wat werkt dan het beste bij welke patiënten? Voor dit soort situaties werkt de medische wereld aan een dynamisch behandelingsregime (DTR). Reinforcement learning verwerkt hierbij medische gegevens en geeft de beste behandelstrategie per patiënt.

Meer weten over reinforcement learning? Welkom voor ‘n brainstorm

Laten we samen eens brainstormen op welke manier machines taken van uw mensen kunnen overnemen. En hoe u zo efficiënter, klantgerichter en beter betaalbaar onderneemt. Laat uw contactinformatie achter, dan hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader