fbpx

Reinforcement learning: slimmer wordende computer = succesvoller bedrijf

Van beter magazijnbeheer tot gepersonaliseerd productaanbod

De digitale toekomst dient zich aan. Het is niet een kwestie van óf u meedoet, maar vooral hóe u meedoet. Want binnen elke organisatie bieden nieuwe ICT-technieken kans op groei. Op verbetering. Op meer efficiency. Hoe u dit bereikt? En wat er voor u in het verschiet ligt? Ontdek hier alles over uw succes met reinforcement learning.

Wat is reinforcement learning?

Woordverklaring

Kunstmatige intelligentie, ook wel artificial intelligence (ai) genoemd, vinden we vandaag de dag overal. Een van deze vormen van slimme technologie is reinforcement learning. De letterlijke vertaling: versterking leren. Het is een zelflerend vermogen dat valt onder de categorie machine learning. Het zelf leren heeft als doel: het ideale gedrag ontdekken voor de best haalbare prestaties.

reinforcement learning

Wat wilt u ermee bereiken?

Succesvoorbeelden

Veel taken in het bedrijfsleven kunnen we vereenvoudigen. Dat toonden specialisten in machine learning en reinforcement learning aan. De volgende successen tekenden wij al op dankzij deze technologie:

 • Optimaal ruimte beheren in magazijn
 • Robot uitpakwerk laten doen
 • Prijzen automatisch laten meeveranderen
 • Uitleveren met minder vrachtwagens
 • Producten en diensten personaliseren
 • Patiënten effectiever behandelen
 • Beleggen met succes
 • (E learning) games bouwen met magnetische aantrekkingskracht

Het hoe en wat van enkele van deze voorbeelden leggen we verderop graag uit. Ook voor uw organisatie liggen er in ieder geval legio mogelijkheden te wachten dankzij reinforcement learning. APPelit, ontwikkelaar van deze kunstmatige intelligentie, helpt u hiermee graag op weg naar succes.

Hoe werkt reinforcement learning?

Reinforcement learning werkt via observatie, ontdekking en een soort digitaal beloningssysteem met trial en error. Vergelijk het met een hond die u iets wilt leren. U beloont hem met wat lekkers als hij doet wat u wilt. Dankzij deze technologie leert een robot welke keus leidt tot de grootste beloning (lees: de beste prestatie). Hoe dat er in de praktijk uitziet? De voorbeelden treft u hieronder.

robot en ai machine learning ontwikkeling

Branches die er al mee scoren

Ook uw sector komt verder met self learning ai

Uitpakwerk door robots in fabrieken

Een apparaat uit een doos pakken en in een container plaatsen? Via reinforcement learning trainen robots nu om dit snel en uiterst precies te doen. Ondertussen maakt zo’n robot hier videobeelden van. Hij ziet vervolgens hoe het uitpakken ging bij dit productformaat en trekt hieruit conclusies voor toekomstige productformaten.

Optimaal ruimte beheren in magazijn

Reinforcement learning bij voorraden

De vraag naar producten wisselt steeds, net als het tempo van bijvullen. Daarnaast liggen schappen soms overvol. Speelt dat bij u? Reinforcement learning berekent de doorlooptijd, besteltijd en ideale voorraad- en opslagcapaciteit. Zo houdt u niet meer op voorraad dan maximaal nodig is.

Prijzen automatisch laten meeveranderen

Wilt u de ideale productprijs in elke situatie? De algoritmes van reinforcement learning passen de tarieven van producten aan op basis van vraag en aanbod. Zo bereikt u altijd de beste opbrengst. APPelit helpt u er graag mee.

ai marketing

Slimme afstemming

Uitleveren met minder vrachtwagens

Hebt u meer pakketten af te leveren dan in één vrachtwagen past? Dan bent u aangewezen op meerdere ritten. Een mogelijke oplossing hierbij: de ritten opsplitsen in kleinere leveringen om zo flink kosten te besparen en de bezorgtijd in te korten. Reinforcement learning werkt dan met digitale ‘agenten’ die hierover met elkaar communiceren en de beste oplossing kiezen.

Producten en diensten personaliseren

Welk koopgedrag hebben klanten in winkels en webshops? Reinforcement learning observeert en analyseert het. En promoot vervolgens producten die passen bij de juiste mensen. Zo bereikt u de ideale shopbeleving en klantloyaliteit.

Via reinforcement learning patiënten effectiever behandelen

Wie een gebroken been heeft, krijgt in het ziekenhuis gips en laat dit er na een tijdje weer afhalen. Bij ziektes als kanker ligt dat anders. De behandelingen verschillen. En het tijdsbestek is veel langer. Wat werkt dan het beste bij welke patiënten? Voor dit soort situaties werkt de medische wereld aan een dynamisch behandelingsregime (DTR). Reinforcement learning verwerkt hierbij medische gegevens en geeft de beste behandelstrategie per patiënt.

Meer weten over reinforcement learning?

Laten we samen eens brainstormen op welke manier machines taken van uw mensen kunnen overnemen. En hoe u zo efficiënter, klantgerichter en beter betaalbaar onderneemt. Laat uw contactinformatie achter, dan hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten