Medische software vermindert kosten
Verbeterde zorg en tevreden patiënten
Veel mensen roepen dat de zorgkosten omlaag moeten. Als organisatie vaak een onmogelijke klus. Tenzij u meer gebruikmaakt van medische software. Wat komt daarbij kijken? En wat brengt het u precies? Ontdek het hieronder.
Wat is medische software?
Toelichting
Met software automatiseert u veel werk. Speciaal voor de wereld van de zorg, ziekenhuizen en meer is er een medisch hulpmiddel genaamd software; computerprogramma’s die repeterend werk overnemen of die op een andere manier zorgen dat er werk wordt gedaan dat anders langzamer gedaan wordt. Of door mensen die beter hun handen aan het bed kunnen hebben. In de ict-wereld heet deze software ook wel eHealth.
Enkele voordelen
Waarom medische software
- Saai werk automatiseren
- Sneller werken
- Goedkoper werken
- Meer tijd over voor zorg
- Minder druk bij (zorg)medewerkers
- Minder kans op fouten
APPelit ontwikkelt medische software op maat. Van revalidatiesoftware tot apps die de bloeddruk meten en andere medische hulpmiddelen. En van software voor online afspraken tot toepassing van kunstmatige intelligentie in de zorg. Ook voor uw wensen bedenken we graag handige, betaalbare oplossingen. Of het nu gaat om oplossingen voor de directe zorg, preventie of administratie.
Veelvoorkomende doelen met medische software als hulpmiddel
Bij hulpmiddelen denken de meeste mensen aan praktische, tastbare zaken zoals krukken of een nekbeugel. Ook medische software vormt echter een hulpmiddel. Soms zichtbaar voor patiënten, soms onzichtbaar. Dat hangt met name af van de doelen die u ermee wilt halen. Vaak zien we de volgende doelen:
- Communicatie verbeteren tussen patiënt en arts/zorgverlener
- Waardes testen, meten en online doorgeven
- Patiënt zelf regie geven over zijn leven & zorg
- Kwaliteit van zorg verbeteren
Team samenstellen
Doelen stellen
Voor u zelf opdracht geeft voor het ontwikkelen van nieuwe medische software, raden we u dus aan: bepaal eerst uw doel. Een handige aanpak hiervoor? Met een projectteam om de tafel gaan en hierover brainstormen. Een praktische samenstelling van het team is dat u hierin zowel gebruikers van de aankomende software laat meedoen, als directieleden en ict’ers.
Als specialist in medische software hielden we al talloze brainstorms (wij noemen ze bridge- en jumpsessies). Onze kennis zetten we ook graag in voor uw zorgorganisatie en brainstorms zorgen we ervoor dat alles voldoet aan Europese wetgeving.
Van doel naar middel
App, econsult & meer
Als u een projectteam hebt en doelen opstelde, bedenken we samen op welke manier software u helpt uw doelen te halen. Want niet het middel, maar het doel bepaalt de uitkomst. Mogelijk haalt u uw doelen met een app. Of met een digitale koppeling (API) die toegang geeft tot patiëntdossiers. Of met een medical zorgrobot, die kunstmatige intelligentie handen en voeten geeft. Ook econsults houden via videoverbindingen zou zo maar de uitkomst kunnen zijn om uw doel te halen.
Zo houdt u grip
Testfases voor kwaliteitszekerheid
Hebt u helder wat u voor medische programma wilt? Dan programmeren wij dit stukje voor stukje voor u. Bij elk stukje krijgt u de ruimte om dit uitgebreid te testen. Immers, u wilt zeker weten dat uw investering loont. Om u goed mee te nemen op weg naar het eindresultaat probeert u dus elk stukje software uit. Ontdekt u iets wat anders uitpakt dan gedacht? U stuurt in deze fase nog makkelijk bij naar een succesvol eindresultaat.
Starten met medische software? Kom op consult
Overweegt u de stap te zetten naar het laten ontwikkelen van medische software? Laten we dan eerst eens vrijblijvend een consultgesprek plannen. Hierin tasten we elkaar af: u deelt uw ideeën en wij delen onze kennis. Vul hieronder uw gegevens in en ontvang binnen 24 uur reactie.
Ervaar het gemak van onze service
Ervaar het gemak van onze service