fbpx

Bridgesessie voor software ontwikkeling

Waar staat uw organisatie? Waar wilt u naartoe? En wat staat er nog in de weg? Dát zijn kortweg de uitgangspunten voor een bridgesessie van strategisch softwarepartner APPelit; dé manier om blij te worden van uw nieuwe software, site of app en een miskleun te voorkomen. Deze sessie hoort bij ons uitgebreide ontwikkelplan, uw garantiebewijs voor succes.

Waarom een bridgesessie

Voorbeelden van mislukte softwareprojecten kent u ongetwijfeld. Geregeld staan de media er vol van, bijvoorbeeld van falende overheids-softwaretrajecten. Dankzij onze ervaring weten we waar het makkelijk misgaat. En vooral: hoe u dit voor blijft en juist enthousiast wordt van de samenwerking én het resultaat. Zo zorgt u voor een investering die vooral gaat om wat die oplevert in plaats van kost!

Wat is een bridgesessie? | Brainstorm voor succes

Een bridgesessie bij APPelit is een soort brainstorm. De juiste mensen zetten we om de tafel om een aantal zaken helder te krijgen. Wie die juiste mensen zijn? Meestal leden van de directie, meewerkers uit de doorsnee van uw organisatie (gebruikers van software) en interne ICT-medewerkers. Zo beslaan we alle facetten die een rol spelen in uw organisatie én uw toekomstige software.

Krijgen we vervolgens samen alle zaken helder? Dan hebt u eigenlijk de blauwdruk, het ontwikkelplan, voor uw softwareproject! Voor ons is dit de heilige graal; alles wat we doen en laten voor uw software, baseren we hierop.

Voor u is het plan uw ontdekking hoe prettig het werken is met ons. Tegelijk vormt het uw ‘garantiebewijs’ dat u krijgt wat u wilt. Op de uitkomsten van deze blauwdruk spreekt u ons immers makkelijk aan.

Bridgesessie in een notendop

 1. Waar zit uw uitdaging precies?
 2. Hoe staat uw organisatie ervoor ten opzichte van deze uitdaging?
 3. Wat houdt uw organisatie tot nu toe tegen en wat probeerde u om dit op te lossen?
 4. Waar wilt u met uw organisatie naartoe (doel) en waarom?

Met de uitgediepte antwoorden op deze vragen bent u klaar voor de volgende stap: de ontwikkelfase, oftewel jumpsessie.

Basisstappen uitgediept | Oog voor risico’s & details

Om u een idee te geven hoe stevig we de 4 stappen van een bridgesessie aanvliegen, nemen we u hieronder mee in alles wat een rol speelt bij elk van de stappen.

Partners leren elkaar eerst kennen 🤝

GRATIS GROEISCAN

Stap 1: waar zit uw uitdaging precies?

Misschien ervaart u gebrek aan feeling met uw eindgebruikers of de tussenhandel. Of merkt u dat concullega’s u voor zijn met nieuwe manieren van werken. Of hangt de kostenpost van veel medewerkers op de weg (salesmensen, monteurs en anderen) u als een molensteen om de nek.

Wat ook kan? Dat u marktverandering ervaart en zoekt hoe hiermee om te gaan. Of u wilt simpelweg efficiënter werken en nieuwe mogelijkheden toepassen. Dit zijn allemaal mogelijke redenen voor u om met APPelit te brainstormen.

Stap 2: hoe staat uw organisatie ervoor ten opzichte van de uitdaging?

Van hardware en software (zoals website) tot organisatorische en strategische zaken – alles kan invloed hebben op het probleem dat u ervaart en opgelost wilt hebben. Daarom kijken we hier breed naar hoe u de zaken geregeld hebt. Ook wat betreft bijvoorbeeld communicatie, uw afnemers of uw eindgebruikers. Een marktonderzoek hoort dus ook bij deze stap.

Stap 3: wat houdt uw organisatie tot nu toe tegen & wat probeerde u om dit op te lossen?

Soms horen we dat marketingcampagnes mislukken of dat er te weinig budget is. Of dat er te weinig personeel is om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Of er ontbreekt vakkennis bij de mensen. Dit zijn allemaal factoren die invloed hadden op de situatie waar u nu staat. Zijn ze te tackelen? Of vraagt het om een andere tactiek? We brengen het samen boven water.

Stap 4: waar wilt u met uw organisatie naartoe (doel) en waarom?

Vaak blijkt dat er een dieper doel achter de probleemstelling ligt. Die varieert bijvoorbeeld van onafhankelijker of moderner handelen tot meer onderscheidend worden. Of van makkelijker communiceren en sneller werken tot goedkoper opereren. Of van fouten voorkomen tot digitalere, meer geautomatiseerde werkprocessen. De oplossing? Die vertaalt zich bijvoorbeeld naar een nieuwe website, webshop, software of koppeling tussen nieuwe of bestaande software. Alle hiervoor genoemde stappen helpen stevig mee om van die oplossing niet een doel op zich te maken, maar een middel om het hogere doel in uw organisatie te halen. Als u dan uw doel haalt, verdient zo’n investering hiervoor zich dubbel en dwars terug.

Succesgarantie

Dankzij onze jarenlange ervaring durven we u na een bridgesessie en onze verdere ontwikkelaanpak een succes- en blijheidsgarantie te geven. Want ook wij zijn pas happy als u dat bent! Check hoe we na de bridgesessie via handige tussenstappen in de oplevering toewerken naar succes.

Meer weten? Ook blij worden?

Graag maken we in een gratis adviesgesprek kennis met u. We laten u dan onder meer ervaren hoe blij we worden van blije klanten. En hoe ons ontwikkelplan daarbij helpt. Als cadeau krijgt u na de kennismaking bovendien een groeiscan op maat. Belangstelling? Laat hieronder uw contactgegevens achter. Binnen 24 uur ontvangt u dan een voorsteldatum voor de kennismaking.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader