fbpx

Kunstmatige intelligentie bedrijven

Dit zijn de voordelen voor u!

We weten allemaal welke impact de introductie van de computer heeft gehad op bedrijfsprocessen. En, als we nog een beetje verder terug gaan, welke enorme sprong we hebben gemaakt met de introductie van de elektriciteit. Beide hebben – ieder op hun eigen manier – een grote bijdrage geleverd aan de economische groei en welvaart. En nu is het de beurt aan kunstmatige intelligentie in bedrijven.

Om te weten wat de voordelen voor u en uw bedrijf zijn leggen we eerst uit wat kunstmatige intelligentie is.

We leggen uit

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) heeft betrekking op systemen of programma’s die het denkvermogen van de mens nabootsen. Hiermee kan een computer zelfstandig problemen oplossen. Kunstmatige intelligentie (KI) reageert op data of impulsen uit de omgeving, zodat zij zelfstandig beslissingen kan nemen. Het gaat dus verder dan een rekenmachine of een tekstverwerker.

Dat doet kunstmatige intelligentie door algoritmes te volgen en patronen te herkennen. Kunstmatige intelligentie kan leren van eigen fouten, waardoor de volgende keer een beter resultaat wordt geleverd (trial and error).

 

developer

Dagelijkse praktijk

Termen als ‘machine learning’ en ‘deep learning’ vallen onder KI. Er zijn heel veel voorbeelden van KI die we dagelijks tegenkomen. Filmaanbevelingen op basis van eerdere keuzes bijvoorbeeld. Surveillance van (beveiligings)camera’s. Zelfrijdende auto’s, domotica en fraudedetectie zijn ook mogelijk dankzij kunstmatige intelligentie.

In (bijna) alle sectoren kan kunstmatige intelligentie worden ingezet. Dus ook in uw branche! Neem de stap naar de toekomst en zet kunstmatige intelligentie in om uw concurrenten voor te zijn. APPelit, strategisch partner in softwareontwikkeling, kijkt graag met u naar de oplossingen voor het ontwikkelen van software op maat. Hoe? Met onze vijf-stappen design thinking!

Vijf stappen van design thinking

 • Inleven in uw uitdaging
 • Uw uitdaging goed omschrijven
 • Ideeën verzamelen
 • Ontwikkelen
 • Testen

Drie vormen van kunstmatige intelligentie

 • Zwakke kunstmatige intelligentie, die gespecialiseerd is in maar één ding. Een schaakcomputer is daarvan een goed voorbeeld.
 • Sterke kunstmatige intelligentie, die meerdere vormen van denken kan toepassen zoals u in videospellen ziet waarin omgeving en karakters op elkaar reageren en speelbare karakters leren van spelgedrag van een individuele speler.
 • Superintelligentie, waarbij de kunstmatige intelligentie de totale menselijke intelligentie overstijgt. De kunstmatige intelligentie ‘rekent’ en ‘denkt’ dus niet alleen, zij is ook bijvoorbeeld creatief, filosofisch en in het bezit van sociale vaardigheden.

Kunstmatige intelligentie voor bedrijven

Steeds meer bedrijven maken gebruik van kunstmatige intelligentie. Het is dan ook belangrijk niet achter te raken op uw concurrent! Met KI kunt u uw klanten dadelijk service geven en gepersonaliseerde oplossingen bieden, ook als dat buiten openingsuren is!

Kunstmatige intelligentie klaagt niet

Kunstmatige intelligentie meldt zich nooit ziek en vraagt niet om een koffiepauze. Bovendien kan KI eindeloos repeterend werk doen zonder te klagen. Orderpicken in een warenhuis, het uitvoeren van gecompliceerde of eentonige handelingen in de productie-industrie, het constant in de gaten houden van beveiligingscamera’s. Dat zijn allemaal voorbeelden die KI kan uitvoeren en die daarmee de mens ontlast.

Data-analyse is ook prima geschikt voor KI. Kunstmatige intelligentie kan snel en nauwkeurig grote hoeveelheden data doornemen. Voor het analyseren van röntgenfoto’s in de gezondheidszorg bijvoorbeeld, om klantgedrag op websites te analyseren of om bankfraude te herkennen.

Vraag het KI!

Vraagstukken oplossen kan ook met behulp van KI. Daar lopen al projecten voor, bijvoorbeeld bij de politie. Kunstmatige intelligentie wordt hier ingezet om te proberen cold cases op te lossen. De politie hoopt dat kunstmatige intelligentie patronen herkent waar mensen overheen hebben gekeken.

ai chip

Kunstmatige intelligentie bedrijven

De oplossing voor u?

Wij zijn er van overtuigd! Laat u ook overtuigen en vul snel de velden hieronder in. Wij sturen u binnen 24 uur een reactie met daarin een voorstel voor een afspraak.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten