fbpx

Kunstmatige intelligentie bedrijven

Dit zijn de voordelen voor u!

We weten allemaal welke impact de introductie van de computer heeft gehad op bedrijfsprocessen. En, als we nog een beetje verder terug gaan, welke enorme sprong we hebben gemaakt met de introductie van de elektriciteit. Beide hebben – ieder op hun eigen manier – een grote bijdrage geleverd aan de economische groei en welvaart. En nu is het de beurt aan kunstmatige intelligentie in bedrijven.

Om te weten wat de voordelen voor u en uw bedrijf zijn leggen we eerst uit wat kunstmatige intelligentie is.

We leggen uit

Wat is kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie (artificial intelligence) heeft betrekking op systemen of programma’s die het denkvermogen van de mens nabootsen. Hiermee kan een computer zelfstandig problemen oplossen. Kunstmatige intelligentie (KI) reageert op data of impulsen uit de omgeving, zodat zij zelfstandig beslissingen kan nemen. Het gaat dus verder dan een rekenmachine of een tekstverwerker.

Dat doet kunstmatige intelligentie door algoritmes te volgen en patronen te herkennen. Kunstmatige intelligentie kan leren van eigen fouten, waardoor de volgende keer een beter resultaat wordt geleverd (trial and error).

 

developer

Dagelijkse praktijk

Termen als ‘machine learning’ en ‘deep learning’ vallen onder KI. Er zijn heel veel voorbeelden van KI die we dagelijks tegenkomen. Filmaanbevelingen op basis van eerdere keuzes bijvoorbeeld. Surveillance van (beveiligings)camera’s. Zelfrijdende auto’s, domotica en fraudedetectie zijn ook mogelijk dankzij kunstmatige intelligentie.

In (bijna) alle sectoren kan kunstmatige intelligentie worden ingezet. Dus ook in uw branche! Neem de stap naar de toekomst en zet kunstmatige intelligentie in om uw concurrenten voor te zijn. APPelit, strategisch partner in softwareontwikkeling, kijkt graag met u naar de oplossingen voor het ontwikkelen van software op maat. Hoe? Met onze vijf-stappen design thinking!

Vijf stappen van design thinking

 • Inleven in uw uitdaging
 • Uw uitdaging goed omschrijven
 • Ideeën verzamelen
 • Ontwikkelen
 • Testen

Drie vormen van kunstmatige intelligentie

 • Zwakke kunstmatige intelligentie, die gespecialiseerd is in maar één ding. Een schaakcomputer is daarvan een goed voorbeeld.
 • Sterke kunstmatige intelligentie, die meerdere vormen van denken kan toepassen zoals u in videospellen ziet waarin omgeving en karakters op elkaar reageren en speelbare karakters leren van spelgedrag van een individuele speler.
 • Superintelligentie, waarbij de kunstmatige intelligentie de totale menselijke intelligentie overstijgt. De kunstmatige intelligentie ‘rekent’ en ‘denkt’ dus niet alleen, zij is ook bijvoorbeeld creatief, filosofisch en in het bezit van sociale vaardigheden.

Kunstmatige intelligentie voor bedrijven

Steeds meer bedrijven maken gebruik van kunstmatige intelligentie. Het is dan ook belangrijk niet achter te raken op uw concurrent! Met KI kunt u uw klanten dadelijk service geven en gepersonaliseerde oplossingen bieden, ook als dat buiten openingsuren is!

Kunstmatige intelligentie klaagt niet

Kunstmatige intelligentie meldt zich nooit ziek en vraagt niet om een koffiepauze. Bovendien kan KI eindeloos repeterend werk doen zonder te klagen. Orderpicken in een warenhuis, het uitvoeren van gecompliceerde of eentonige handelingen in de productie-industrie, het constant in de gaten houden van beveiligingscamera’s. Dat zijn allemaal voorbeelden die KI kan uitvoeren en die daarmee de mens ontlast.

Data-analyse is ook prima geschikt voor KI. Kunstmatige intelligentie kan snel en nauwkeurig grote hoeveelheden data doornemen. Voor het analyseren van röntgenfoto’s in de gezondheidszorg bijvoorbeeld, om klantgedrag op websites te analyseren of om bankfraude te herkennen.

Vraag het KI!

Vraagstukken oplossen kan ook met behulp van KI. Daar lopen al projecten voor, bijvoorbeeld bij de politie. Kunstmatige intelligentie wordt hier ingezet om te proberen cold cases op te lossen. De politie hoopt dat kunstmatige intelligentie patronen herkent waar mensen overheen hebben gekeken.

ai chip

Kunstmatige intelligentie bedrijven

De oplossing voor u?

Wij zijn er van overtuigd! Laat u ook overtuigen en vul snel de velden hieronder in. Wij sturen u binnen 24 uur een reactie met daarin een voorstel voor een afspraak.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader