fbpx

IT audit laten doen?

Check hier alle ins & outs voor de 'onderhoudsbeurt van uw IT'

Zonder IT zijn we nergens meer tegenwoordig. Ook het succes van uw organisatie staat of valt met een goede IT infrastructuur. Wilt u zeker weten dat u veilig werkt en bestand bent tegen hackaanvallen? Of aan uw klanten laten zien dat u een betrouwbare partner bent? Laat dan een IT audit uitvoeren. In dit artikel leest u er alles over.

Korte uitleg

Wat is een IT audit?

Het woord ‘audit’ komt uit het Engels en betekent ‘onderzoek’ of ‘controle’. Een IT audit is dus niets anders dan een controle van uw IT infrastructuur. Ofwel van uw software, hardware, servers, applicaties en al uw data. Na zo’n onderzoek weet u hoe veilig en betrouwbaar uw systemen zijn. En ook of alles werkt zoals het hoort.

It audit laten doen

Voorkomen

Een IT audit laten doen op problemen te voorkomen!

Waarom een audit laten doen?

Er zijn veel goede redenen om een IT audit uit te voeren. Een kleine greep:

 • Laten zien aan klanten en aandeelhouders dat u uw zaakjes goed op orde hebt
 • Checken of u voldoet aan wet- en regelgeving, bijvoorbeeld of u goed omgaat met privacygevoelige gegevens
 • Opsporen van fouten in uw systemen en processen
 • Kijken of u alles uit uw IT haalt wat erin zit
 • Controleren of uw bedrijfsinformatie veilig is
 • Onderzoeken of uw systemen en software goed met elkaar werken

Regelmatige check-up ‘n must

Hackers worden steeds geraffineerder. En technologische ontwikkelingen gaan supersnel. Waren uw apps en systemen een jaar geleden nog veilig? Dat betekent niet dat dat nu nog steeds geldt. APPelit is uw strategische partner op het gebied van IT audits. Wij adviseren u om uw IT systemen regelmatig door te laten lichten. Uw IT infrastructuur is eigenlijk net als uw auto. Die heeft ook regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Daarna weet u weer zeker dat u ‘m veilig kunt gebruiken.

Wees geen slager die zijn eigen vlees keurt

Een slager hoort niet zijn eigen vlees te keuren. Schakel dus een externe partij in als u een IT audit wilt uitvoeren. Want dan weet u zeker dat u een eerlijk en onafhankelijk verslag krijgt. APPelit licht graag uw IT-infrastructuur voor u door. Bovendien krijgt u van ons een seintje wanneer het weer tijd is voor een audit. Na afloop krijgt u uiteraard een uitgebreid rapport met verbeterpunten. Wilt u niet uw hele IT infrastructuur laten checken? Schakel ons ook in voor:

Wat wordt er gecheckt?

Bij zo’n audit checken we onder meer of u ongebruikte apps en systemen hebt. Deze kunt u beter verwijderen uit uw infrastructuur. Want zo beperkt u uw risico’s en krijgt u meer serverruimte. Ook kijken we of u geen ‘schaduw-IT’ binnen uw bedrijf hebt. Dat zijn IT-vormen die buiten uw medeweten worden gebruikt. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld apps, apparaten, webservices of cloudtoepassingen. Vaak doen mensen dat omdat ze iets handig in gebruik vinden. Maar ongemerkt vormen deze dingen een groot risico.

Ook hier helpen we u mee

Naast IT audits doen we trouwens nog veel meer. Wist u dat we al voor veel gerenommeerde bedrijven software en apps ontwikkelden? Check hiervoor onze portfolio met cases. Bovendien geven wij u graag advies als u meer grip op uw IT-uitdagingen wilt. Of helpen we u als u uw software beter in de markt wilt zetten.

Ontwikkelaar Amsterdam

Toe aan een IT audit door APPelit?

Ontdek vrijblijvend hoe u uw voordeel doet

Meer weten over hoe APPelit een IT audit voor u uitvoert? Laat hieronder uw gegevens achter. U krijgt dan van ons een workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Zo ontdekt u helemaal vrijblijvend of onze manier van werken bij u past. En welke voordelen een IT audit uw organisatie biedt. Neem dus vandaag nog contact op! Vul daarom hieronder uw gegevens in.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten