fbpx

IT audit laten doen?

Check hier alle ins & outs voor de 'onderhoudsbeurt van uw IT'

Zonder IT zijn we nergens meer tegenwoordig. Ook het succes van uw organisatie staat of valt met een goede IT infrastructuur. Wilt u zeker weten dat u veilig werkt en bestand bent tegen hackaanvallen? Of aan uw klanten laten zien dat u een betrouwbare partner bent? Laat dan een IT audit uitvoeren. In dit artikel leest u er alles over.

Korte uitleg

Wat is een IT audit?

Het woord ‘audit’ komt uit het Engels en betekent ‘onderzoek’ of ‘controle’. Een IT audit is dus niets anders dan een controle van uw IT infrastructuur. Ofwel van uw software, hardware, servers, applicaties en al uw data. Na zo’n onderzoek weet u hoe veilig en betrouwbaar uw systemen zijn. En ook of alles werkt zoals het hoort.

It audit laten doen

Voorkomen

Een IT audit laten doen op problemen te voorkomen!

Waarom een audit laten doen?

Er zijn veel goede redenen om een IT audit uit te voeren. Een kleine greep:

 • Laten zien aan klanten en aandeelhouders dat u uw zaakjes goed op orde hebt
 • Checken of u voldoet aan wet- en regelgeving, bijvoorbeeld of u goed omgaat met privacygevoelige gegevens
 • Opsporen van fouten in uw systemen en processen
 • Kijken of u alles uit uw IT haalt wat erin zit
 • Controleren of uw bedrijfsinformatie veilig is
 • Onderzoeken of uw systemen en software goed met elkaar werken

Regelmatige check-up ‘n must

Hackers worden steeds geraffineerder. En technologische ontwikkelingen gaan supersnel. Waren uw apps en systemen een jaar geleden nog veilig? Dat betekent niet dat dat nu nog steeds geldt. APPelit is uw strategische partner op het gebied van IT audits. Wij adviseren u om uw IT systemen regelmatig door te laten lichten. Uw IT infrastructuur is eigenlijk net als uw auto. Die heeft ook regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Daarna weet u weer zeker dat u ‘m veilig kunt gebruiken.

Wees geen slager die zijn eigen vlees keurt

Een slager hoort niet zijn eigen vlees te keuren. Schakel dus een externe partij in als u een IT audit wilt uitvoeren. Want dan weet u zeker dat u een eerlijk en onafhankelijk verslag krijgt. APPelit licht graag uw IT-infrastructuur voor u door. Bovendien krijgt u van ons een seintje wanneer het weer tijd is voor een audit. Na afloop krijgt u uiteraard een uitgebreid rapport met verbeterpunten. Wilt u niet uw hele IT infrastructuur laten checken? Schakel ons ook in voor:

Wat wordt er gecheckt?

Bij zo’n audit checken we onder meer of u ongebruikte apps en systemen hebt. Deze kunt u beter verwijderen uit uw infrastructuur. Want zo beperkt u uw risico’s en krijgt u meer serverruimte. Ook kijken we of u geen ‘schaduw-IT’ binnen uw bedrijf hebt. Dat zijn IT-vormen die buiten uw medeweten worden gebruikt. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld apps, apparaten, webservices of cloudtoepassingen. Vaak doen mensen dat omdat ze iets handig in gebruik vinden. Maar ongemerkt vormen deze dingen een groot risico.

Ook hier helpen we u mee

Naast IT audits doen we trouwens nog veel meer. Wist u dat we al voor veel gerenommeerde bedrijven software en apps ontwikkelden? Check hiervoor onze portfolio met cases. Bovendien geven wij u graag advies als u meer grip op uw IT-uitdagingen wilt. Of helpen we u als u uw software beter in de markt wilt zetten.

Ontwikkelaar Amsterdam

Toe aan een IT audit door APPelit?

Ontdek vrijblijvend hoe u uw voordeel doet

Meer weten over hoe APPelit een IT audit voor u uitvoert? Laat hieronder uw gegevens achter. U krijgt dan van ons een workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Zo ontdekt u helemaal vrijblijvend of onze manier van werken bij u past. En welke voordelen een IT audit uw organisatie biedt. Neem dus vandaag nog contact op! Vul daarom hieronder uw gegevens in.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten