fbpx

SaaS audit

Hier moet u op letten

Maakt u gebruik van SaaS, oftewel ‘Software as a Service’? Ondanks dat de software niet fysiek draait binnen uw bedrijf, is het toch goed om regelmatig een SaaS audit te doen. Bijvoorbeeld om de aansluiting op uw bedrijfsprocessen te testen. APPelit, strategische partner op het gebied van software audits, ondersteunt u hier graag bij.

SaaS

Een relatief nieuwe manier van werken

Vroeger was het simpel: als u voor uw bedrijf software nodig had, dan schafte u deze software zelf aan en installeerde u de oplossing op elke computer binnen uw bedrijf. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via de cloud gebruik te maken van software. U koopt de software dus niet als fysiek product, maar als dienst. Via licenties kunnen uw medewerkers er gebruik van maken. Op deze manier is het niet langer nodig om software zelf te installeren en te updaten.

saas audit

De opzet van SaaS

Bij SaaS wordt de software gehost in de cloud. De software wordt in licentie gegeven op basis van een abonnement (bijvoorbeeld een jaar- of maandabonnement). U en uw medewerkers krijgen vervolgens via de browser toegang tot de software. SaaS wordt met name veel gebruikt voor kantoor-, CRM- en ERP-software.

Beveiliging uit handen

Als u gebruikmaakt van SaaS, geeft u niet alleen het beheer maar ook de beveiliging van de software uit handen. Kies daarom altijd voor een SaaS-aanbieder met een keurmerk. Zo’n keurmerk krijgt een provider alleen als hij aan de strengste veiligheidseisen voldoet. U kunt er dus op vertrouwen dat uw gegevens daar veilig zijn. Toch is het goed om hier zelf bovenop te blijven zitten. Het gaat immers om de gegevens van úw bedrijf en úw klanten!

Zekerheid met een audit

Als u regelmatig een IT-audit laat uitvoeren, weet u zeker dat uw software naar behoren functioneert. Ook als u gebruikmaakt van SaaS is zo’n regelmatige audit heel belangrijk. Bijvoorbeeld om vast te stellen of de keuze voor SaaS u oplevert wat u wilt dat het u oplevert. U heeft immers met een bepaalde reden voor SaaS gekozen, bijvoorbeeld de lagere kosten, grotere efficiëntie of betere beveiliging. Een audit geeft u antwoord op de vraag of u dit doel daadwerkelijk bereikt.

Wat er wordt er verder onderzocht?

Tijdens zo’n SaaS audit wordt er nog meer onderzocht. Denk aan:

 • Voldoet de infrastructuur nog aan alle eisen?
 • Is alle apparatuur op de juiste manier aangesloten?
 • Sluit de gebruikte software goed aan op de bedrijfsprocessen?
 • Sluit de gebruikte software goed aan op de behoeften van de gebruikers?
 • Zijn alle risico’s goed in beeld?

Daarnaast zijn er nog specifieke risico’s van SaaS die extra aandacht verdienen, zoals:

 • Gebrek aan connectiviteit tussen applicaties en data
 • Onvoldoende integratie met bestaande systemen
 • Bedrijfsprocessen die niet goed aansluiten op de applicatie
 • Onvoldoende monitoring van Saas-bedrijfsprocessen

SaaS audit uitbesteden

U leest het al: er komt het nodige kijken bij zo’n SaaS audit. Laat het daarom over aan een specialist. De IT-specialisten van APPelit hebben ruime ervaring met het uitvoeren van IT-audits bij kleine, middelgrote en grote bedrijven. Na afloop van elke audit stellen wij een uitgebreide rapportage op. Wij helpen u ook graag om eventuele knelpunten op te lossen. Kies niet alleen voor Software as a Service, maar ook voor Testing as a Service!

saas developer

Laat APPelit uw SaaS audit verzorgen

We bespreken het graag met u!

Met een gerust hart ondernemen begint met zeker weten dat alle processen en systemen binnen uw bedrijf functioneren zoals zou moeten. Wilt u daarvan op aan kunnen? Laat APPelit dan een uitgebreide SaaS audit voor u uitvoeren. Vul hieronder uw gegevens in en we nemen snel contact op om alle mogelijkheden door te spreken.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten