fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

SaaS audit

Hier moet u op letten

Maakt u gebruik van SaaS, oftewel ‘Software as a Service’? Ondanks dat de software niet fysiek draait binnen uw bedrijf, is het toch goed om regelmatig een SaaS audit te doen. Bijvoorbeeld om de aansluiting op uw bedrijfsprocessen te testen. APPelit, strategische partner op het gebied van software audits, ondersteunt u hier graag bij.

SaaS

Een relatief nieuwe manier van werken

Vroeger was het simpel: als u voor uw bedrijf software nodig had, dan schafte u deze software zelf aan en installeerde u de oplossing op elke computer binnen uw bedrijf. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via de cloud gebruik te maken van software. U koopt de software dus niet als fysiek product, maar als dienst. Via licenties kunnen uw medewerkers er gebruik van maken. Op deze manier is het niet langer nodig om software zelf te installeren en te updaten.

saas audit

De opzet van SaaS

Bij SaaS wordt de software gehost in de cloud. De software wordt in licentie gegeven op basis van een abonnement (bijvoorbeeld een jaar- of maandabonnement). U en uw medewerkers krijgen vervolgens via de browser toegang tot de software. SaaS wordt met name veel gebruikt voor kantoor-, CRM- en ERP-software.

Beveiliging uit handen

Als u gebruikmaakt van SaaS, geeft u niet alleen het beheer maar ook de beveiliging van de software uit handen. Kies daarom altijd voor een SaaS-aanbieder met een keurmerk. Zo’n keurmerk krijgt een provider alleen als hij aan de strengste veiligheidseisen voldoet. U kunt er dus op vertrouwen dat uw gegevens daar veilig zijn. Toch is het goed om hier zelf bovenop te blijven zitten. Het gaat immers om de gegevens van úw bedrijf en úw klanten!

Zekerheid met een audit

Als u regelmatig een IT-audit laat uitvoeren, weet u zeker dat uw software naar behoren functioneert. Ook als u gebruikmaakt van SaaS is zo’n regelmatige audit heel belangrijk. Bijvoorbeeld om vast te stellen of de keuze voor SaaS u oplevert wat u wilt dat het u oplevert. U heeft immers met een bepaalde reden voor SaaS gekozen, bijvoorbeeld de lagere kosten, grotere efficiëntie of betere beveiliging. Een audit geeft u antwoord op de vraag of u dit doel daadwerkelijk bereikt.

Wat er wordt er verder onderzocht?

Tijdens zo’n SaaS audit wordt er nog meer onderzocht. Denk aan:

  • Voldoet de infrastructuur nog aan alle eisen?
  • Is alle apparatuur op de juiste manier aangesloten?
  • Sluit de gebruikte software goed aan op de bedrijfsprocessen?
  • Sluit de gebruikte software goed aan op de behoeften van de gebruikers?
  • Zijn alle risico’s goed in beeld?

Daarnaast zijn er nog specifieke risico’s van SaaS die extra aandacht verdienen, zoals:

  • Gebrek aan connectiviteit tussen applicaties en data
  • Onvoldoende integratie met bestaande systemen
  • Bedrijfsprocessen die niet goed aansluiten op de applicatie
  • Onvoldoende monitoring van Saas-bedrijfsprocessen

SaaS audit uitbesteden

U leest het al: er komt het nodige kijken bij zo’n SaaS audit. Laat het daarom over aan een specialist. De IT-specialisten van APPelit hebben ruime ervaring met het uitvoeren van IT-audits bij kleine, middelgrote en grote bedrijven. Na afloop van elke audit stellen wij een uitgebreide rapportage op. Wij helpen u ook graag om eventuele knelpunten op te lossen. Kies niet alleen voor Software as a Service, maar ook voor Testing as a Service!

saas developer

Laat APPelit uw SaaS audit verzorgen

We bespreken het graag met u!

Met een gerust hart ondernemen begint met zeker weten dat alle processen en systemen binnen uw bedrijf functioneren zoals zou moeten. Wilt u daarvan op aan kunnen? Laat APPelit dan een uitgebreide SaaS audit voor u uitvoeren. Vul hieronder uw gegevens in en we nemen snel contact op om alle mogelijkheden door te spreken.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21