fbpx

SaaS audit

Hier moet u op letten

Maakt u gebruik van SaaS, oftewel ‘Software as a Service’? Ondanks dat de software niet fysiek draait binnen uw bedrijf, is het toch goed om regelmatig een SaaS audit te doen. Bijvoorbeeld om de aansluiting op uw bedrijfsprocessen te testen. APPelit, strategische partner op het gebied van software audits, ondersteunt u hier graag bij.

SaaS

Een relatief nieuwe manier van werken

Vroeger was het simpel: als u voor uw bedrijf software nodig had, dan schafte u deze software zelf aan en installeerde u de oplossing op elke computer binnen uw bedrijf. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via de cloud gebruik te maken van software. U koopt de software dus niet als fysiek product, maar als dienst. Via licenties kunnen uw medewerkers er gebruik van maken. Op deze manier is het niet langer nodig om software zelf te installeren en te updaten.

saas audit

De opzet van SaaS

Bij SaaS wordt de software gehost in de cloud. De software wordt in licentie gegeven op basis van een abonnement (bijvoorbeeld een jaar- of maandabonnement). U en uw medewerkers krijgen vervolgens via de browser toegang tot de software. SaaS wordt met name veel gebruikt voor kantoor-, CRM- en ERP-software.

Beveiliging uit handen

Als u gebruikmaakt van SaaS, geeft u niet alleen het beheer maar ook de beveiliging van de software uit handen. Kies daarom altijd voor een SaaS-aanbieder met een keurmerk. Zo’n keurmerk krijgt een provider alleen als hij aan de strengste veiligheidseisen voldoet. U kunt er dus op vertrouwen dat uw gegevens daar veilig zijn. Toch is het goed om hier zelf bovenop te blijven zitten. Het gaat immers om de gegevens van úw bedrijf en úw klanten!

Zekerheid met een audit

Als u regelmatig een IT-audit laat uitvoeren, weet u zeker dat uw software naar behoren functioneert. Ook als u gebruikmaakt van SaaS is zo’n regelmatige audit heel belangrijk. Bijvoorbeeld om vast te stellen of de keuze voor SaaS u oplevert wat u wilt dat het u oplevert. U heeft immers met een bepaalde reden voor SaaS gekozen, bijvoorbeeld de lagere kosten, grotere efficiëntie of betere beveiliging. Een audit geeft u antwoord op de vraag of u dit doel daadwerkelijk bereikt.

Wat er wordt er verder onderzocht?

Tijdens zo’n SaaS audit wordt er nog meer onderzocht. Denk aan:

 • Voldoet de infrastructuur nog aan alle eisen?
 • Is alle apparatuur op de juiste manier aangesloten?
 • Sluit de gebruikte software goed aan op de bedrijfsprocessen?
 • Sluit de gebruikte software goed aan op de behoeften van de gebruikers?
 • Zijn alle risico’s goed in beeld?

Daarnaast zijn er nog specifieke risico’s van SaaS die extra aandacht verdienen, zoals:

 • Gebrek aan connectiviteit tussen applicaties en data
 • Onvoldoende integratie met bestaande systemen
 • Bedrijfsprocessen die niet goed aansluiten op de applicatie
 • Onvoldoende monitoring van Saas-bedrijfsprocessen

SaaS audit uitbesteden

U leest het al: er komt het nodige kijken bij zo’n SaaS audit. Laat het daarom over aan een specialist. De IT-specialisten van APPelit hebben ruime ervaring met het uitvoeren van IT-audits bij kleine, middelgrote en grote bedrijven. Na afloop van elke audit stellen wij een uitgebreide rapportage op. Wij helpen u ook graag om eventuele knelpunten op te lossen. Kies niet alleen voor Software as a Service, maar ook voor Testing as a Service!

saas developer

Laat APPelit uw SaaS audit verzorgen

We bespreken het graag met u!

Met een gerust hart ondernemen begint met zeker weten dat alle processen en systemen binnen uw bedrijf functioneren zoals zou moeten. Wilt u daarvan op aan kunnen? Laat APPelit dan een uitgebreide SaaS audit voor u uitvoeren. Vul hieronder uw gegevens in en we nemen snel contact op om alle mogelijkheden door te spreken.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader