fbpx

SaaS audit

Hier moet u op letten

Maakt u gebruik van SaaS, oftewel ‘Software as a Service’? Ondanks dat de software niet fysiek draait binnen uw bedrijf, is het toch goed om regelmatig een SaaS audit te doen. Bijvoorbeeld om de aansluiting op uw bedrijfsprocessen te testen. APPelit, strategische partner op het gebied van software audits, ondersteunt u hier graag bij.

SaaS

Een relatief nieuwe manier van werken

Vroeger was het simpel: als u voor uw bedrijf software nodig had, dan schafte u deze software zelf aan en installeerde u de oplossing op elke computer binnen uw bedrijf. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via de cloud gebruik te maken van software. U koopt de software dus niet als fysiek product, maar als dienst. Via licenties kunnen uw medewerkers er gebruik van maken. Op deze manier is het niet langer nodig om software zelf te installeren en te updaten.

saas audit

De opzet van SaaS

Bij SaaS wordt de software gehost in de cloud. De software wordt in licentie gegeven op basis van een abonnement (bijvoorbeeld een jaar- of maandabonnement). U en uw medewerkers krijgen vervolgens via de browser toegang tot de software. SaaS wordt met name veel gebruikt voor kantoor-, CRM- en ERP-software.

Beveiliging uit handen

Als u gebruikmaakt van SaaS, geeft u niet alleen het beheer maar ook de beveiliging van de software uit handen. Kies daarom altijd voor een SaaS-aanbieder met een keurmerk. Zo’n keurmerk krijgt een provider alleen als hij aan de strengste veiligheidseisen voldoet. U kunt er dus op vertrouwen dat uw gegevens daar veilig zijn. Toch is het goed om hier zelf bovenop te blijven zitten. Het gaat immers om de gegevens van úw bedrijf en úw klanten!

Zekerheid met een audit

Als u regelmatig een IT-audit laat uitvoeren, weet u zeker dat uw software naar behoren functioneert. Ook als u gebruikmaakt van SaaS is zo’n regelmatige audit heel belangrijk. Bijvoorbeeld om vast te stellen of de keuze voor SaaS u oplevert wat u wilt dat het u oplevert. U heeft immers met een bepaalde reden voor SaaS gekozen, bijvoorbeeld de lagere kosten, grotere efficiëntie of betere beveiliging. Een audit geeft u antwoord op de vraag of u dit doel daadwerkelijk bereikt.

Wat er wordt er verder onderzocht?

Tijdens zo’n SaaS audit wordt er nog meer onderzocht. Denk aan:

 • Voldoet de infrastructuur nog aan alle eisen?
 • Is alle apparatuur op de juiste manier aangesloten?
 • Sluit de gebruikte software goed aan op de bedrijfsprocessen?
 • Sluit de gebruikte software goed aan op de behoeften van de gebruikers?
 • Zijn alle risico’s goed in beeld?

Daarnaast zijn er nog specifieke risico’s van SaaS die extra aandacht verdienen, zoals:

 • Gebrek aan connectiviteit tussen applicaties en data
 • Onvoldoende integratie met bestaande systemen
 • Bedrijfsprocessen die niet goed aansluiten op de applicatie
 • Onvoldoende monitoring van Saas-bedrijfsprocessen

SaaS audit uitbesteden

U leest het al: er komt het nodige kijken bij zo’n SaaS audit. Laat het daarom over aan een specialist. De IT-specialisten van APPelit hebben ruime ervaring met het uitvoeren van IT-audits bij kleine, middelgrote en grote bedrijven. Na afloop van elke audit stellen wij een uitgebreide rapportage op. Wij helpen u ook graag om eventuele knelpunten op te lossen. Kies niet alleen voor Software as a Service, maar ook voor Testing as a Service!

saas developer

Laat APPelit uw SaaS audit verzorgen

We bespreken het graag met u!

Met een gerust hart ondernemen begint met zeker weten dat alle processen en systemen binnen uw bedrijf functioneren zoals zou moeten. Wilt u daarvan op aan kunnen? Laat APPelit dan een uitgebreide SaaS audit voor u uitvoeren. Vul hieronder uw gegevens in en we nemen snel contact op om alle mogelijkheden door te spreken.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten