fbpx

Laat met slimme ERP audit uw software wél werken

Al uw bedrijfsgegevens goed in beeld

Loopt u vast met de installatie van een ERP-systeem? Slechts 30% van de implementaties slaagt in één keer. Daarom raden we u een ERP audit aan. Een handige tussenstap waarmee u de boel weer vlot trekt. Wat komt daarbij kijken? En hoe pakt u dat aan? ERP-specialist APPelit neemt u mee in de do’s en don’ts.

Betekenis

Wat is een ERP audit?

Om managementinformatie te beheren, werken de meeste organisaties met software. Deze software heet ERP en staat voor: enterprice resource planning. Wat u hierin bijhoudt? Van administratie en financiën tot logistiek. Een audit is een manier om organisaties te testen. Een ERP audit is dus zo’n tussentijdse test voor uw softwareproces. Doel? Missers opsporen en ervoor zorgen dat u wel slaagt voor uw ERP implementatie.

applicatie ontwikkeling

Valse start

Wanneer een ERP audit?

De belangrijkste reden om een ERP audit te laten doen? Als u niet (helemaal) tevreden bent over een ERP-traject. De kosten zijn bijvoorbeeld hoger, het ERP-pakket werkt bij de testen niet zoals u wilt of het duurt langer voordat u van plan naar oplevering van de software komt. Doe de audit zelf of laat u helpen door onafhankelijke specialist APPelit.

Neem contact op

Doel van ERP audit | Alsnog slagen

Uiteindelijk wilt u natuurlijk dat uw organisatie wat betreft processen draait zoals u voor ogen had. En dat u daarmee de gegevens in uw bedrijf beter voor u laat werken. Bijvoorbeeld door dankzij inzicht in de onderlinge verbanden toe te werken naar een kortere levertijd, snellere productie of minder kosten. Als middel moet uw ERP-systeem u hierin ondersteunen. Maar ergens op de weg daarnaartoe ging het mis. Een ERP audit laat u daarom zien wat er mis ging, waar het mis ging en hoe het beter kan

erp audit

Terug naar de basis

In 5 vragen naar succesvolle ERP audit

De belangrijkste inzichten die u via een ERP audit nodig hebt, krijgt u als u deze vragen beantwoordt:

 1. Stelde u doelen?
 2. Inventariseerde u uw bedrijfsprocessen?
 3. Welk keuzeproces bracht uw projectteam bij welk ERP pakket & leverancier?
 4. Begeleidt een externe/onafhankelijke ERP consultant uw proces?
 5. Voerde u ERP testen uit?

Doelen & bedrijfsprocessen in beeld

Beginpunt van uw ERP audit

Zelf leggen we altijd de basis via onder meer twee brainstorms. In die sessie ontdekken we waar uw organisatie staat en naartoe wil. En hoe u dat via de ERP-software kunt bereiken. Ook doen we een soort gezondheidscheck. Daarmee zien we snel wat er qua ICT al goed gaat. En waar u kansen laat liggen. Tot slot houden we een technologiecheck. Die geeft zicht op de hardware en het gebruik hiervan in uw organisatie. Een prima startpunt voor uw ERP audit.

Hulp nodig bij uw eigen inventarisatie? APPelit verzorgt de ERP audit graag voor u.

Juiste mensen op de juiste plek | Samenstelling projectteam
In de volgende fase van de ERP audit neemt u uw projectteam onder de loep. Zitten hierin mensen met verstand van ICT én bedrijfsprocessen? Vaak treffen we 100% techneuten die alleen kijken naar (en praten vanuit…) techniek. U hebt echter ook mensen nodig die weten wat uw organisatie qua werkwijze en strategie naar the next level brengt. Breng dus balans in dit team en het keuzeproces.

Neem contact op

software audit

ERP consultant als ‘bewaker’

Succes voor ERP audit én ERP proces

Elk ERP proces slaagt als u een goede procesbewaker hebt. Eentje die de tijd, de kosten én vooral ook de doelen in de gaten houdt. Ontbreekt zo’n persoon? Grote kans dat hierdoor alle goede bedoelingen en voorbereidingen stranden. Of het nu gaat om een ERP audit of de begeleiding van het proces, zo’n externe consultant levert u goud op. APPelit is graag die ERP adviseur voor u.

Meer weten over ERP audit? Maak een professionaliseringsslag

Wilt u echt werk maken van uw managementinformatiesysteem? En voorkomen dat uw investering in lucht opgaat? Vraag APPelit om hulp bij uw ERP audit. Laat daarom hieronder uw gegevens achter.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader