fbpx

App audit: waarom regelmatig testen verstandig is

Met deze tips houdt u uw applicatie up-to-date

Heeft u een eigen app? Of werkt u aan een nieuwe app? Voor een goede werking van die app en het beperken van risico’s, is het belangrijk dat u op reguliere basis een audit uitvoert. Hoe u zo’n audit opzet? Strategische IT-partner APPelit geeft u waardevolle tips.

Uw app testen

Is dat nou echt nodig?

U heeft een geweldige app ontwikkeld of laten ontwikkelen. U bent hartstikke trots op het eindresultaat en ook de gebruikers zijn enthousiast. De app doet het prima, op allerlei verschillende platformen. Dus waarom zou u deze testen? Kort gezegd: omdat u echt zéker wilt weten dat uw app naar behoren functioneert. Al is het alleen maar vanuit veiligheidsoogpunt. Want als er privacygevoelige informatie op straat komt te liggen en u bent aantoonbaar nalatig geweest op dit gebied, levert u dat een forse boete op.

app audit

Waarop testen?

Een goede audit test uw app op de volgende aspecten:

 • werking van de app
 • gebruiksvriendelijkheid
 • compatibiliteit met alle denkbare platforms (ook oude versies)
 • veiligheidsrisico’s
 • toegankelijkheid
 • bescherming van privacygevoelige informatie

Zelf doen of laten doen?

Twijfelt u of u zo’n audit zelf wilt doen of wilt uitbesteden? Bij die overweging is het belangrijk om u af te vragen:

 • Hebben we zelf voldoende kennis in huis voor een app audit?
 • Kan ik mensen vrijmaken om de audit uit te voeren?
 • Weten deze mensen hoe ze eventuele softwarefouten goed moeten noteren, zodat onze appbouwer weet waar hij mee aan de slag moet?

Wanneer u twijfelt over een van deze aspecten, dan kunt u beter kiezen voor een externe expert.

Wanneer testen

APPelit heeft ruime ervaring in het testen van software en apps. Bij voorkeur testen we uw app voordat u die in gebruik neemt. Dat heeft namelijk enkele belangrijke voordelen:

 • U weet of uw nieuwe app doet wat u heeft afgesproken (en kunt in overleg met uw appbouwer als dat niet zo blijkt te zijn).
 • U ontdekt tijdig of er fouten in de app zitten (en laat ze nog vóór de installatie oplossen).
 • U weet vooraf hoe betrouwbaar uw app is (blijft uw app goed functioneren, ook bij intensief gebruik?).
 • U weet zeker dat de app voldoet aan alle veiligheids- en privacy-eisen.
 • U weet zeker dat uw app voldoet aan de internationale richtlijnen voor digitale toegankelijkheid (Web Content Accessibility Guidelines).

Ook voor bestaande apps

Maar ook uw bestaande apps hebben regelmatig een check-up nodig. Bijvoorbeeld om te controleren of ze nog steeds goed aansluiten bij nieuwere versies van besturingssystemen. We besteden zowel aandacht aan de ‘voorkant’ van de app (hoe gebruikers de app ervaren en toepassen) als de ‘achterkant’ (de manier waarop de app is ontwikkeld en de technische specificaties). Wilt u geen risico lopen dat u slachtoffer wordt van hackers, een datalek of andere veiligheidsrisico’s? Een app audit is de aangewezen manier om dat risico te verkleinen.

Uitgebreid rapport

Onze testers testen uw app volgens een vast stappenplan. Zo weten we zeker dat we alle aspecten goed onderzoeken. Na afloop krijgt u een uitgebreid rapport. Dit rapport biedt een concreet overzicht van alle punten die verbeterd kunnen worden. Daar kan uw appbouwer dus meteen mee aan de slag!

developer

Is het tijd voor een app audit?

Wij overleggen graag over de mogelijkheden

Is het hoog tijd om een of meerdere van uw apps te laten testen? Wij verrichten zo’n app audit graag voor u. APPelit werkt open en transparant, dus vooraf vertellen we u precies wat we gaan doen en wat dat gaat kosten. Maken we binnenkort een afspraak? Als u hier uw gegevens achterlaat, hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader