Overzicht in data krijgen? Ga ‘n xml koppeling maken
Zo haalt u meer uit uw gegevens
In veel organisaties is een brij aan informatie beschikbaar. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid gegevens die u via bijvoorbeeld internet, social media of andere kanalen aanboort. Hoe krijgt u overzicht in gegevens uit allerlei bestanden of één enkel bestand? Een xml koppeling maken biedt uitkomst. Hieronder ontdekt u wat de werking en uw voordeel is van zo’n koppeling.
Betekenisverklaring
Wat is een xml koppeling?
Zo meteen leggen we uit wat een xml koppeling maken voor u betekent. Eerst nemen we u even mee in de achtergrond en betekenis van een xml koppeling. Xml is een afkorting voor het Engelse extensible markup language. Vrij vertaald dus een markeertaal. In dit geval gaat het dan wel om een computertaal. Die is bedacht om het makkelijker te kunnen maken van het vinden van gegevens.
Labelen
Hoe werkt xml?
Met xml krijgt al uw informatie een label, een tag. Vergelijk het met een bagagelabel waarop uw reisbestemming staat. Gaat u met deze bagage vliegen naar Ibiza? Dan ziet de computer op de luchthaven welke bagage van u en anderen gemarkeerd is voor Ibiza. De computer stuurt vervolgens de lopende band aan waarmee uw en andere koffers bij het vliegtuig voor Ibiza komen te staan. Laat via APPelit, expert in webtechniek en xml, een xml koppeling maken. Waar het voor gebruikt wordt? U bepaalt dat zelf, er zijn geen restricties.
Zo ziet een xml label eruit | Computertaal
Het label van xml herkent u aan de volgende tekens <>. Het label voor bijvoorbeeld klantgegevens van Bedrijf X ziet er als volgt uit. … </bedrijf x>. Op de stippeltjes staan de feitelijke klantgegevens. Dankzij het beginpunt en het eindpunt van het label </bedrijf x> weet uw xml koppeling precies welke gegevens hij moet laten zien als u alles van klant x wilt oproepen.
Het hoe & waarom
Een xml koppeling maken
Met xml taal hangt u dus een label aan gegevens. Hierdoor verwerkt u de data gestructureerd. U zet de gelabelde data er bijvoorbeeld mee over, u haalt er data mee op, u schrijft die weg en u exporteert die gegevens. Gaat u een xml koppeling maken, dan sorteert u gegevens makkelijker dankzij de tag, het label. Gegevens met het ene label verbindt de koppeling dan met andere gegevens met hetzelfde label.
Herkenning
Voorbeeld van xml koppeling maken
Stel, u werkt vanuit het verleden met 2 soorten software. In beide programma’s staan gegevens over klanten. Maar de 2 programma’s werken niet samen. En dus beschikt u niet over één totaaloverzicht. Kan uw sofware xml lezen? En gaat u een xml koppeling maken? Dan herkent de koppeling in beide programma’s het label. En laat hij u bij bijvoorbeeld een zoekopdracht of query gegevens van dezelfde klant in beide programma’s zien.
Een xml koppeling maken betekent in dit geval: een soort verbinding aanleggen waardoor u ongemerkt uit verschillende programma’s alle soortgelijke informatie filtert. Heel handig. Ook als u in allerlei gegevens patronen wilt ontdekken. Of hier zelfs conclusies op wilt baseren (artificial intelligence). Wij helpen u er graag bij.
Voorbeelden
Wanneer xml koppeling maken?
Een xml koppeling maken is bijzonder handig als u bijvoorbeeld gebruikmaakt van:
- patiëntendossiers waarmee u medische conclusies wilt trekken op basis van uitkomsten
- trainingsinformatie automatisch wilt laden op een trainingswebsite als Springest
- producten verkoopt via een webshop
Xml koppeling laten maken? Neem vrijblijvend contact op
Hebt u nog vragen over uw mogelijkheden? Wilt u het gemak ervaren van een xml koppeling? We maken graag vrijblijvend tijd voor u als u hieronder uw contactgegevens invult.
Ervaar het gemak van onze service
Ervaar het gemak van onze service