Veranderen dankzij business games
Zo lukt het uw organisatie wél!
Vertelt u in uw organisatie dat er iets moet veranderen? Grote kans dat veel mensen de hakken in de wal trekken. ‘Want we moeten al zo veel’, zucht men. APPelit ontdekte dat veranderingen succesvol worden dankzij business games. Hoe dat zit? En waarom dat werkt? Lees gauw verder.
Het begrip
Wat zijn business games?
Het woord business games is vrij nieuw. In de wandelgangen heten ze ook wel serious games of management simulaties. Waar het bij deze spellen om draait? Om op een plezierige manier te leren door te doen. Om bekend te raken met een nieuwe boodschap. Of het vertrouwd raken met een nieuwe werkwijze. Wedden dat uw mensen dankzij deze leervorm willen meewerken?
Welke reden hebt u?
5 redenen voor gebruik business games
Als ervaren bouwer van business games merken we dat er veel redenen zijn waarom bedrijven kiezen voor deze leermethode. We stelden een lijst met meest voorkomende redenen voor u samen.
Organisatie wil:
- 2 of meer afdelingen/culturen samenvoegen
- medewerkers meer verantwoordelijkheid/zelfsturing geven
- nieuwe IT-aanpak invoeren
- veiligheidsregels goed laten ‘landen’
- medewerkers meekrijgen bij veranderingen
Er zijn nog vele andere redenen om met business games te willen werken. Leg ons vrijblijvend uw reden voor en ontdek of deze lerende spelvorm ook bij uw situatie past. Neem contact op
‘t Succes van business games | 2 factoren
De kracht van business games? De slimme combi van 2 elementen. Allereerst: wie wil er nou niet voor z’n werk computerspelletjes spelen? Gamen doen we immers toch al regelmatig, dus hoe leuk is het als dat van de baas mag (misschien wel onder werktijd…:-)). De tweede reden? We leren het beste door te doen. Via business games oefenen we het gewenste gedrag net zo lang tot het goed gaat.
Meer redenen voor succes. Leuker dan ‘n les
Wist u dat de kennis die mensen via computerspelletjes opdoen, langer blijft hangen? En dat mensen die kennis beter toepassen? Dat komt, omdat ze er zo veel mee oefenen. Vergelijk dat maar eens met een klassikale les of training. Uw mensen staan dan misschien na een middagje weer buiten… maar hun kennis zakt zó weer weg. Daar komt bij: business games speelt u waar en wanneer u wilt.
Stap voor stap (scrum)
Zo werken business games
De computergames die we op maat maken, draaien om het halen van doelen. Dat gebeurt op een scrum-manier, dus in praktische stapjes. U bepaalt wat die doelen zijn. De gamers oefenen net zo lang tot ze de nieuwe werkwijze, de verandering of een regel goed kennen: een doel gehaald. Daarna gaan ze naar het volgende level. Op naar het volgende doel. Bekijk voorbeelden van onze business games.
Heel behendig, heel agile. De menskant van business games
Zoals gezegd is de weerstand tegen veranderingen op de werkvloer vaak groot. Wat beter werkt? Een agile-aanpak. Dus mensen en hun interactie bóven de processen en middelen. Inspelen op vragen en op wat mensen nodig hebben. Business games zijn hiervoor de ideale methode. Uit onderzoek van TNO blijkt dat mensen zich hierdoor meer ‘mede-eigenaar’ voelen van een doel of organisatie.
Vastgeroest? Losgeweekt!
3 fases in business games
In de praktijk merken we dat veranderen vaak in 3 stappen, 3 fasen, gebeurt:
- unfreeze: ‘ontdooien’ uit het oude patroon
- change: verandering in gang brengen
- freeze: nieuwe patroon vastzetten
Wij zorgen in onze business games dat de mindset van uw mensen omslaat van het oude naar het nieuwe patroon. Dat doen we op een manier die voor de deelnemers ongemerkt gaat. Het online spel is hiervoor het middel. Juist omdat iedereen gamen leuk vindt, slijt het nieuwe patroon er soepel in.
Meer weten?
Op weg naar succes met business games
Ervaar hoe uw eigen games uw organisatie helpen met groei. Ontdek daarom meer over ons. Of vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan met APPelit.
Ervaar het gemak van onze service
Ervaar het gemak van onze service