fbpx

Game app bouwen: zelf doen of uitbesteden?

Zo hakt u de knoop door!

Denkt u erover om een game app te bouwen? Slim! Want dan weet u vast al dat game apps veel zakelijke voordelen bieden. Wellicht heeft u ICT’ers in dienst die zo’n game app kunnen bouwen. Of wilt u het liever uitbesteden aan een expert? Met deze tips hakt u de knoop door!

Waarom een eigen game app?

De voordelen

Steeds meer bedrijven hebben een eigen game app. Zij zetten die app niet alleen extern in, bijvoorbeeld om klanten te binden en in-app aankopen te genereren. Juist intern gebruik neemt een grote vlucht. De apps worden bijvoorbeeld gebruikt om medewerkers te trainen, nieuwe handelingen aan te leren of veranderingstrajecten te begeleiden. Dat wordt ook wel serious gaming genoemd: gamen met een serieus doel dus.

game app bouwen

In huis of extern?

Het moge duidelijk zijn: een eigen game app helpt uw organisatie verder. Maar hoe komt u aan zo’n app? Wellicht heeft u enthousiaste ICT’ers in dienst die het wel zien zitten om een game app te bouwen. Dat is natuurlijk fijn! Maar het is wel goed om uzelf een aantal vragen te stellen.

Vraag 1: hebben we voldoende kennis in huis?

Uw ICT-medewerkers weten alles over het beheer en onderhoud van de software die u heeft draaien. Maar een eigen game app, dat is toch wel andere koek. Daar komt een groot stuk design bij kijken, maar ook kennis over hoe je zo’n game opbouwt en de spelers stimuleert om door te spelen. Bovendien is het van belang dat de game app draait op meerdere platforms en voldoet aan alle beveiligingseisen.

Vraag 2: kan ik mijn mensen ervoor vrijmaken?

Een game app bouwen kost tijd, het is niet iets wat je er ‘even bij doet’. Kunt u uw ICT’ers gedurende lange tijd vrijmaken voor deze klus? En gaat dat dan niet ten koste van noodzakelijke werkzaamheden binnen de organisatie, zoals het onderhouden van software en het verhelpen van storingen?

Vraag 3: hebben mijn mensen een brede blik?

U heeft een bepaald doel voor ogen met een eigen game app. Want zo’n investering doet u natuurlijk niet zomaar. U wilt bijvoorbeeld besparen op opleidingskosten, u wilt zeker weten dat nieuwe medewerkers allemaal dezelfde informatie krijgen over uw bedrijf of u wilt het kennisniveau binnen uw organisatie goed op peil houden.

Om dat doel te behalen, moet uw game app aan bepaalde eisen voldoen. Maar dan is het wel noodzakelijk om dat doel eerst duidelijk voor ogen te krijgen.

Zo werkt ‘t béter!

APPelit is uw strategische partner op het gebied van game-ontwikkeling. Wij beschikken over die vereiste brede blik. Hoe u dat merkt? Onder andere aan de uitgebreide voorbereiding. Wij beginnen elk project met enkele slimme brainstormsessies. Vervolgens doorlopen we een vast ontwikkelplan. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U kunt dus gedurende het hele project bijsturen als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering gaat in fasen.

De voordelen

Een app laten maken door APPelit brengt diverse voordelen met zich mee. Om er een paar te noemen:

 • Onze gamedevelopers combineren designskills met technische kennis en zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen;’
 • We nemen uw wensen en doelen als uitgangspunt en ontwikkelen vervolgend een game app op maat;
 • We hebben ruime ervaring met serious gaming in diverse branches, denk aan serious gaming in de zorg en in het onderwijs;
 • U houdt altijd vinger aan de pols en krijgt regelmatig de kans om te testen en bij te sturen.
Game app maken

Game app bouwen? Aan de slag!

We vertellen u graag meer

Wilt u serieus aan de slag met een game app bouwen? Wij denken graag met u mee! Een eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend, dus om in gametermen te blijven: wat heeft u te verliezen? Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten