fbpx

Game app bouwen: zelf doen of uitbesteden?

Zo hakt u de knoop door!

Denkt u erover om een game app te bouwen? Slim! Want dan weet u vast al dat game apps veel zakelijke voordelen bieden. Wellicht heeft u ICT’ers in dienst die zo’n game app kunnen bouwen. Of wilt u het liever uitbesteden aan een expert? Met deze tips hakt u de knoop door!

Waarom een eigen game app?

De voordelen

Steeds meer bedrijven hebben een eigen game app. Zij zetten die app niet alleen extern in, bijvoorbeeld om klanten te binden en in-app aankopen te genereren. Juist intern gebruik neemt een grote vlucht. De apps worden bijvoorbeeld gebruikt om medewerkers te trainen, nieuwe handelingen aan te leren of veranderingstrajecten te begeleiden. Dat wordt ook wel serious gaming genoemd: gamen met een serieus doel dus.

game app bouwen

In huis of extern?

Het moge duidelijk zijn: een eigen game app helpt uw organisatie verder. Maar hoe komt u aan zo’n app? Wellicht heeft u enthousiaste ICT’ers in dienst die het wel zien zitten om een game app te bouwen. Dat is natuurlijk fijn! Maar het is wel goed om uzelf een aantal vragen te stellen.

Vraag 1: hebben we voldoende kennis in huis?

Uw ICT-medewerkers weten alles over het beheer en onderhoud van de software die u heeft draaien. Maar een eigen game app, dat is toch wel andere koek. Daar komt een groot stuk design bij kijken, maar ook kennis over hoe je zo’n game opbouwt en de spelers stimuleert om door te spelen. Bovendien is het van belang dat de game app draait op meerdere platforms en voldoet aan alle beveiligingseisen.

Vraag 2: kan ik mijn mensen ervoor vrijmaken?

Een game app bouwen kost tijd, het is niet iets wat je er ‘even bij doet’. Kunt u uw ICT’ers gedurende lange tijd vrijmaken voor deze klus? En gaat dat dan niet ten koste van noodzakelijke werkzaamheden binnen de organisatie, zoals het onderhouden van software en het verhelpen van storingen?

Vraag 3: hebben mijn mensen een brede blik?

U heeft een bepaald doel voor ogen met een eigen game app. Want zo’n investering doet u natuurlijk niet zomaar. U wilt bijvoorbeeld besparen op opleidingskosten, u wilt zeker weten dat nieuwe medewerkers allemaal dezelfde informatie krijgen over uw bedrijf of u wilt het kennisniveau binnen uw organisatie goed op peil houden.

Om dat doel te behalen, moet uw game app aan bepaalde eisen voldoen. Maar dan is het wel noodzakelijk om dat doel eerst duidelijk voor ogen te krijgen.

Zo werkt ‘t béter!

APPelit is uw strategische partner op het gebied van game-ontwikkeling. Wij beschikken over die vereiste brede blik. Hoe u dat merkt? Onder andere aan de uitgebreide voorbereiding. Wij beginnen elk project met enkele slimme brainstormsessies. Vervolgens doorlopen we een vast ontwikkelplan. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U kunt dus gedurende het hele project bijsturen als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering gaat in fasen.

De voordelen

Een app laten maken door APPelit brengt diverse voordelen met zich mee. Om er een paar te noemen:

 • Onze gamedevelopers combineren designskills met technische kennis en zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen;’
 • We nemen uw wensen en doelen als uitgangspunt en ontwikkelen vervolgend een game app op maat;
 • We hebben ruime ervaring met serious gaming in diverse branches, denk aan serious gaming in de zorg en in het onderwijs;
 • U houdt altijd vinger aan de pols en krijgt regelmatig de kans om te testen en bij te sturen.
Game app maken

Game app bouwen? Aan de slag!

We vertellen u graag meer

Wilt u serieus aan de slag met een game app bouwen? Wij denken graag met u mee! Een eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend, dus om in gametermen te blijven: wat heeft u te verliezen? Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten