fbpx

Game app bouwen: zelf doen of uitbesteden?

Zo hakt u de knoop door!

Denkt u erover om een game app te bouwen? Slim! Want dan weet u vast al dat game apps veel zakelijke voordelen bieden. Wellicht heeft u ICT’ers in dienst die zo’n game app kunnen bouwen. Of wilt u het liever uitbesteden aan een expert? Met deze tips hakt u de knoop door!

Waarom een eigen game app?

De voordelen

Steeds meer bedrijven hebben een eigen game app. Zij zetten die app niet alleen extern in, bijvoorbeeld om klanten te binden en in-app aankopen te genereren. Juist intern gebruik neemt een grote vlucht. De apps worden bijvoorbeeld gebruikt om medewerkers te trainen, nieuwe handelingen aan te leren of veranderingstrajecten te begeleiden. Dat wordt ook wel serious gaming genoemd: gamen met een serieus doel dus.

game app bouwen

In huis of extern?

Het moge duidelijk zijn: een eigen game app helpt uw organisatie verder. Maar hoe komt u aan zo’n app? Wellicht heeft u enthousiaste ICT’ers in dienst die het wel zien zitten om een game app te bouwen. Dat is natuurlijk fijn! Maar het is wel goed om uzelf een aantal vragen te stellen.

Vraag 1: hebben we voldoende kennis in huis?

Uw ICT-medewerkers weten alles over het beheer en onderhoud van de software die u heeft draaien. Maar een eigen game app, dat is toch wel andere koek. Daar komt een groot stuk design bij kijken, maar ook kennis over hoe je zo’n game opbouwt en de spelers stimuleert om door te spelen. Bovendien is het van belang dat de game app draait op meerdere platforms en voldoet aan alle beveiligingseisen.

Vraag 2: kan ik mijn mensen ervoor vrijmaken?

Een game app bouwen kost tijd, het is niet iets wat je er ‘even bij doet’. Kunt u uw ICT’ers gedurende lange tijd vrijmaken voor deze klus? En gaat dat dan niet ten koste van noodzakelijke werkzaamheden binnen de organisatie, zoals het onderhouden van software en het verhelpen van storingen?

Vraag 3: hebben mijn mensen een brede blik?

U heeft een bepaald doel voor ogen met een eigen game app. Want zo’n investering doet u natuurlijk niet zomaar. U wilt bijvoorbeeld besparen op opleidingskosten, u wilt zeker weten dat nieuwe medewerkers allemaal dezelfde informatie krijgen over uw bedrijf of u wilt het kennisniveau binnen uw organisatie goed op peil houden.

Om dat doel te behalen, moet uw game app aan bepaalde eisen voldoen. Maar dan is het wel noodzakelijk om dat doel eerst duidelijk voor ogen te krijgen.

Zo werkt ‘t béter!

APPelit is uw strategische partner op het gebied van game-ontwikkeling. Wij beschikken over die vereiste brede blik. Hoe u dat merkt? Onder andere aan de uitgebreide voorbereiding. Wij beginnen elk project met enkele slimme brainstormsessies. Vervolgens doorlopen we een vast ontwikkelplan. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U kunt dus gedurende het hele project bijsturen als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering gaat in fasen.

De voordelen

Een app laten maken door APPelit brengt diverse voordelen met zich mee. Om er een paar te noemen:

 • Onze gamedevelopers combineren designskills met technische kennis en zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen;’
 • We nemen uw wensen en doelen als uitgangspunt en ontwikkelen vervolgend een game app op maat;
 • We hebben ruime ervaring met serious gaming in diverse branches, denk aan serious gaming in de zorg en in het onderwijs;
 • U houdt altijd vinger aan de pols en krijgt regelmatig de kans om te testen en bij te sturen.
Game app maken

Game app bouwen? Aan de slag!

We vertellen u graag meer

Wilt u serieus aan de slag met een game app bouwen? Wij denken graag met u mee! Een eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend, dus om in gametermen te blijven: wat heeft u te verliezen? Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader