fbpx

Game app bouwen: zelf doen of uitbesteden?

Zo hakt u de knoop door!

Denkt u erover om een game app te bouwen? Slim! Want dan weet u vast al dat game apps veel zakelijke voordelen bieden. Wellicht heeft u ICT’ers in dienst die zo’n game app kunnen bouwen. Of wilt u het liever uitbesteden aan een expert? Met deze tips hakt u de knoop door!

Waarom een eigen game app?

De voordelen

Steeds meer bedrijven hebben een eigen game app. Zij zetten die app niet alleen extern in, bijvoorbeeld om klanten te binden en in-app aankopen te genereren. Juist intern gebruik neemt een grote vlucht. De apps worden bijvoorbeeld gebruikt om medewerkers te trainen, nieuwe handelingen aan te leren of veranderingstrajecten te begeleiden. Dat wordt ook wel serious gaming genoemd: gamen met een serieus doel dus.

game app bouwen

In huis of extern?

Het moge duidelijk zijn: een eigen game app helpt uw organisatie verder. Maar hoe komt u aan zo’n app? Wellicht heeft u enthousiaste ICT’ers in dienst die het wel zien zitten om een game app te bouwen. Dat is natuurlijk fijn! Maar het is wel goed om uzelf een aantal vragen te stellen.

Vraag 1: hebben we voldoende kennis in huis?

Uw ICT-medewerkers weten alles over het beheer en onderhoud van de software die u heeft draaien. Maar een eigen game app, dat is toch wel andere koek. Daar komt een groot stuk design bij kijken, maar ook kennis over hoe je zo’n game opbouwt en de spelers stimuleert om door te spelen. Bovendien is het van belang dat de game app draait op meerdere platforms en voldoet aan alle beveiligingseisen.

Vraag 2: kan ik mijn mensen ervoor vrijmaken?

Een game app bouwen kost tijd, het is niet iets wat je er ‘even bij doet’. Kunt u uw ICT’ers gedurende lange tijd vrijmaken voor deze klus? En gaat dat dan niet ten koste van noodzakelijke werkzaamheden binnen de organisatie, zoals het onderhouden van software en het verhelpen van storingen?

Vraag 3: hebben mijn mensen een brede blik?

U heeft een bepaald doel voor ogen met een eigen game app. Want zo’n investering doet u natuurlijk niet zomaar. U wilt bijvoorbeeld besparen op opleidingskosten, u wilt zeker weten dat nieuwe medewerkers allemaal dezelfde informatie krijgen over uw bedrijf of u wilt het kennisniveau binnen uw organisatie goed op peil houden.

Om dat doel te behalen, moet uw game app aan bepaalde eisen voldoen. Maar dan is het wel noodzakelijk om dat doel eerst duidelijk voor ogen te krijgen.

Zo werkt ‘t béter!

APPelit is uw strategische partner op het gebied van game-ontwikkeling. Wij beschikken over die vereiste brede blik. Hoe u dat merkt? Onder andere aan de uitgebreide voorbereiding. Wij beginnen elk project met enkele slimme brainstormsessies. Vervolgens doorlopen we een vast ontwikkelplan. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. U kunt dus gedurende het hele project bijsturen als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering gaat in fasen.

De voordelen

Een app laten maken door APPelit brengt diverse voordelen met zich mee. Om er een paar te noemen:

 • Onze gamedevelopers combineren designskills met technische kennis en zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen;’
 • We nemen uw wensen en doelen als uitgangspunt en ontwikkelen vervolgend een game app op maat;
 • We hebben ruime ervaring met serious gaming in diverse branches, denk aan serious gaming in de zorg en in het onderwijs;
 • U houdt altijd vinger aan de pols en krijgt regelmatig de kans om te testen en bij te sturen.
Game app maken

Game app bouwen? Aan de slag!

We vertellen u graag meer

Wilt u serieus aan de slag met een game app bouwen? Wij denken graag met u mee! Een eerste gesprek is altijd geheel vrijblijvend, dus om in gametermen te blijven: wat heeft u te verliezen? Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten