fbpx

Game app maken: zo doet u dat!

Tips & aandachtspunten

Wilt u een eigen game app maken, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Met deze tips & tricks wordt uw eigen game een gegarandeerd succes!

Waarom een eigen game app

Wat wilt u ermee?

Heeft u een briljant idee voor een eigen game en wilt u dat idee uitwerken tot een app? Dan is de achterliggende techniek, een goed doordacht design en een uitgebreide marketingcampagne van het grootste belang. Maar niet alle game apps worden ontwikkeld voor het grote publiek. Steeds meer bedrijven ontwikkelen game apps namelijk voor intern gebruik.

Game app maken

Wat zijn uw doelen?

De meeste van die bedrijven hebben een vrij concreet doel voor ogen. Zij willen de game bijvoorbeeld inzetten voor:

 • Het aanleren van nieuwe werkwijzen
 • Het veilig oefenen in de praktijk, zónder de risico’s van de échte praktijk
 • Het bijspijkeren van vakkennis
 • Het beter laten ‘landen’ van nieuwe kennis
 • Het ontdekken van talenten bij het rekruteren van nieuwe medewerkers
 • Het bereiken van een cultuuromslag, bijvoorbeeld bij een fusie

De voordelen van een game app

Natuurlijk, bovenstaande doelen kunnen ook allemaal langs een andere weg bereikt worden. Waarom zou u hiervoor eigenlijk een game app maken? Nou, omdat leren via een game aanzienlijke voordelen heeft. Uit onderzoek van TNO blijkt bijvoorbeeld dat de kennis beter blijft hangen. Ook vinden medewerkers het leuker om op deze manier te leren en hebben ze een grotere motivatie. Leren via een game – oftewel seriousgaming – is dus heel doeltreffend.

Serious gaming in de zorg

Voor de zorg bestaan al allerlei slimme serious games. Voorbeelden zijn: dementiegames, computerspellen tegen ouderenmishandeling én op maat gemaakte gameprogramma’s voor revalidatie. Seriousgaming in de zorg biedt kortom grote voordelen voor patiënten en zorgprofessionals.

Zelf aan de slag of niet?

Als u al een goed idee heeft voor een game, is de verleiding groot om er zelf mee aan de slag te gaan. Of wellicht staat de ICT-afdeling al te trappelen. Maar het is goed om u even het volgende af te vragen:

 • Hebben we de vereiste kennis in huis? De ontwikkelingen in game design gaan snel!
 • Kan ik mensen langere tijd vrij maken zonder dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld onderhoud en het verhelpen van storingen?
 • Kijken mijn ICT-medewerkers met een brede blik naar game apps?

Brede blik

Met een brede blik bedoelen we: niet alleen door een ICT-bril. Want natuurlijk is het van belang dat uw game er gelikt uit ziet en perfect functioneert. Maar u ontwikkelt zo’n game niet voor de lol, u investeert erin met een bepaald doel voor ogen. Daarom is het van belang om eerst stil te staan bij dat doel. En dan niet alleen met ICT’ers, maar ook met managers en eindgebruikers.

Eerst brainstormen

APPelit, strategische partner in game ontwikkeling, helpt u graag bij dit proces. Wij starten elk project met enkele slimme brainstormsessies. Met uw projectteam van ICT’ers, managers en eindgebruikers buigen wij ons over vragen als:

– Waar staat de organisatie nu?
– Wat wilt u bereiken?
– Hoe kan een game app helpen om daar te komen?

Het vervolg

Als we uw doelen, wensen en verwachtingen duidelijk hebben, gaan onze game-ontwikkelaars aan de slag. Maar dat betekent niet dat u het project nu uit handen geeft. Na elke ontwikkelfase geven we u namelijk de mogelijkheid om de game uitgebreid te testen. Pas als u helemaal tevreden bent, gaan we verder met het volgende onderdeel. Zo blijven we de verwachtingen goed op elkaar afstemmen.

spelletjes app laten bouwen

Game app maken: zet nu de eerste stap!

We denken graag met u mee

Bent u die eigen game in uw hoofd al aan het spelen? Of twijfelt u nog of een eigen game app maken de juiste weg is voor uw organisatie? In beide gevallen komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvend eerste gesprek. We denken met u mee! Laat u uw gegevens hier achter? Dan hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten