fbpx

Game app maken: zo doet u dat!

Tips & aandachtspunten

Wilt u een eigen game app maken, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Met deze tips & tricks wordt uw eigen game een gegarandeerd succes!

Waarom een eigen game app

Wat wilt u ermee?

Heeft u een briljant idee voor een eigen game en wilt u dat idee uitwerken tot een app? Dan is de achterliggende techniek, een goed doordacht design en een uitgebreide marketingcampagne van het grootste belang. Maar niet alle game apps worden ontwikkeld voor het grote publiek. Steeds meer bedrijven ontwikkelen game apps namelijk voor intern gebruik.

Game app maken

Wat zijn uw doelen?

De meeste van die bedrijven hebben een vrij concreet doel voor ogen. Zij willen de game bijvoorbeeld inzetten voor:

 • Het aanleren van nieuwe werkwijzen
 • Het veilig oefenen in de praktijk, zónder de risico’s van de échte praktijk
 • Het bijspijkeren van vakkennis
 • Het beter laten ‘landen’ van nieuwe kennis
 • Het ontdekken van talenten bij het rekruteren van nieuwe medewerkers
 • Het bereiken van een cultuuromslag, bijvoorbeeld bij een fusie

De voordelen van een game app

Natuurlijk, bovenstaande doelen kunnen ook allemaal langs een andere weg bereikt worden. Waarom zou u hiervoor eigenlijk een game app maken? Nou, omdat leren via een game aanzienlijke voordelen heeft. Uit onderzoek van TNO blijkt bijvoorbeeld dat de kennis beter blijft hangen. Ook vinden medewerkers het leuker om op deze manier te leren en hebben ze een grotere motivatie. Leren via een game – oftewel seriousgaming – is dus heel doeltreffend.

Serious gaming in de zorg

Voor de zorg bestaan al allerlei slimme serious games. Voorbeelden zijn: dementiegames, computerspellen tegen ouderenmishandeling én op maat gemaakte gameprogramma’s voor revalidatie. Seriousgaming in de zorg biedt kortom grote voordelen voor patiënten en zorgprofessionals.

Zelf aan de slag of niet?

Als u al een goed idee heeft voor een game, is de verleiding groot om er zelf mee aan de slag te gaan. Of wellicht staat de ICT-afdeling al te trappelen. Maar het is goed om u even het volgende af te vragen:

 • Hebben we de vereiste kennis in huis? De ontwikkelingen in game design gaan snel!
 • Kan ik mensen langere tijd vrij maken zonder dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld onderhoud en het verhelpen van storingen?
 • Kijken mijn ICT-medewerkers met een brede blik naar game apps?

Brede blik

Met een brede blik bedoelen we: niet alleen door een ICT-bril. Want natuurlijk is het van belang dat uw game er gelikt uit ziet en perfect functioneert. Maar u ontwikkelt zo’n game niet voor de lol, u investeert erin met een bepaald doel voor ogen. Daarom is het van belang om eerst stil te staan bij dat doel. En dan niet alleen met ICT’ers, maar ook met managers en eindgebruikers.

Eerst brainstormen

APPelit, strategische partner in game ontwikkeling, helpt u graag bij dit proces. Wij starten elk project met enkele slimme brainstormsessies. Met uw projectteam van ICT’ers, managers en eindgebruikers buigen wij ons over vragen als:

– Waar staat de organisatie nu?
– Wat wilt u bereiken?
– Hoe kan een game app helpen om daar te komen?

Het vervolg

Als we uw doelen, wensen en verwachtingen duidelijk hebben, gaan onze game-ontwikkelaars aan de slag. Maar dat betekent niet dat u het project nu uit handen geeft. Na elke ontwikkelfase geven we u namelijk de mogelijkheid om de game uitgebreid te testen. Pas als u helemaal tevreden bent, gaan we verder met het volgende onderdeel. Zo blijven we de verwachtingen goed op elkaar afstemmen.

spelletjes app laten bouwen

Game app maken: zet nu de eerste stap!

We denken graag met u mee

Bent u die eigen game in uw hoofd al aan het spelen? Of twijfelt u nog of een eigen game app maken de juiste weg is voor uw organisatie? In beide gevallen komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvend eerste gesprek. We denken met u mee! Laat u uw gegevens hier achter? Dan hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten