fbpx

Game app maken: zo doet u dat!

Tips & aandachtspunten

Wilt u een eigen game app maken, maar weet u niet hoe u moet beginnen? Met deze tips & tricks wordt uw eigen game een gegarandeerd succes!

Waarom een eigen game app

Wat wilt u ermee?

Heeft u een briljant idee voor een eigen game en wilt u dat idee uitwerken tot een app? Dan is de achterliggende techniek, een goed doordacht design en een uitgebreide marketingcampagne van het grootste belang. Maar niet alle game apps worden ontwikkeld voor het grote publiek. Steeds meer bedrijven ontwikkelen game apps namelijk voor intern gebruik.

Game app maken

Wat zijn uw doelen?

De meeste van die bedrijven hebben een vrij concreet doel voor ogen. Zij willen de game bijvoorbeeld inzetten voor:

 • Het aanleren van nieuwe werkwijzen
 • Het veilig oefenen in de praktijk, zónder de risico’s van de échte praktijk
 • Het bijspijkeren van vakkennis
 • Het beter laten ‘landen’ van nieuwe kennis
 • Het ontdekken van talenten bij het rekruteren van nieuwe medewerkers
 • Het bereiken van een cultuuromslag, bijvoorbeeld bij een fusie

De voordelen van een game app

Natuurlijk, bovenstaande doelen kunnen ook allemaal langs een andere weg bereikt worden. Waarom zou u hiervoor eigenlijk een game app maken? Nou, omdat leren via een game aanzienlijke voordelen heeft. Uit onderzoek van TNO blijkt bijvoorbeeld dat de kennis beter blijft hangen. Ook vinden medewerkers het leuker om op deze manier te leren en hebben ze een grotere motivatie. Leren via een game – oftewel seriousgaming – is dus heel doeltreffend.

Serious gaming in de zorg

Voor de zorg bestaan al allerlei slimme serious games. Voorbeelden zijn: dementiegames, computerspellen tegen ouderenmishandeling én op maat gemaakte gameprogramma’s voor revalidatie. Seriousgaming in de zorg biedt kortom grote voordelen voor patiënten en zorgprofessionals.

Zelf aan de slag of niet?

Als u al een goed idee heeft voor een game, is de verleiding groot om er zelf mee aan de slag te gaan. Of wellicht staat de ICT-afdeling al te trappelen. Maar het is goed om u even het volgende af te vragen:

 • Hebben we de vereiste kennis in huis? De ontwikkelingen in game design gaan snel!
 • Kan ik mensen langere tijd vrij maken zonder dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld onderhoud en het verhelpen van storingen?
 • Kijken mijn ICT-medewerkers met een brede blik naar game apps?

Brede blik

Met een brede blik bedoelen we: niet alleen door een ICT-bril. Want natuurlijk is het van belang dat uw game er gelikt uit ziet en perfect functioneert. Maar u ontwikkelt zo’n game niet voor de lol, u investeert erin met een bepaald doel voor ogen. Daarom is het van belang om eerst stil te staan bij dat doel. En dan niet alleen met ICT’ers, maar ook met managers en eindgebruikers.

Eerst brainstormen

APPelit, strategische partner in game ontwikkeling, helpt u graag bij dit proces. Wij starten elk project met enkele slimme brainstormsessies. Met uw projectteam van ICT’ers, managers en eindgebruikers buigen wij ons over vragen als:

– Waar staat de organisatie nu?
– Wat wilt u bereiken?
– Hoe kan een game app helpen om daar te komen?

Het vervolg

Als we uw doelen, wensen en verwachtingen duidelijk hebben, gaan onze game-ontwikkelaars aan de slag. Maar dat betekent niet dat u het project nu uit handen geeft. Na elke ontwikkelfase geven we u namelijk de mogelijkheid om de game uitgebreid te testen. Pas als u helemaal tevreden bent, gaan we verder met het volgende onderdeel. Zo blijven we de verwachtingen goed op elkaar afstemmen.

spelletjes app laten bouwen

Game app maken: zet nu de eerste stap!

We denken graag met u mee

Bent u die eigen game in uw hoofd al aan het spelen? Of twijfelt u nog of een eigen game app maken de juiste weg is voor uw organisatie? In beide gevallen komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvend eerste gesprek. We denken met u mee! Laat u uw gegevens hier achter? Dan hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten