fbpx

Voor- en nadelen blockchain

Alle plussen en minnen op ‘n rij

Blockchain technologie vindt zijn weg in steeds meer bedrijfstakken en toepassingen. Vraagt u zich af of ’t past bij uw bedrijf? En is het nu een goed moment om in te stappen? Of kunt u beter nog even wachten? Goede vragen, die afhankelijk zijn van uw situatie. In deze blog vindt u alle voor- en nadelen van blockchain op ’n rij. Zo beslist u makkelijker of ’t past bij u.

Technologie met mysterieuze achtergrond

Korte kennismaking met blockchain

Al in de jaren 80 werkten onderzoekers aan de eerste blockchain-achtige protocollen. Ene Satoshi Nakamoto gebruikte hun werk voor de eerste blockchain die écht voet aan de grond kreeg. Deze blockchain vormde de basis voor de bitcoin, een digitale munt. De naam Satoshi Nakamoto bleek een pseudoniem te zijn. Wie het echt is? Dat blijft tot op de dag van vandaag een mysterie.

blockchain

Leer meer

Hoe werkt blockchain?

Hoe werkt blockchain?

Een blockchain is een soort register op basis van blokken. Zijn er nieuwe data? Dan komt er een blok bij. Dit blok bevat de nieuwe gegevens plus de complete geschiedenis van de blockchain. Een blockchain staat verspreid over veel verschillende computers. Dit maakt fraude en manipulatie vrijwel onmogelijk.

Nadelen van blockchain

Blockchain werd in relatief korte tijd heel populair. Mensen waren razend enthousiast over deze revolutionaire technologie. Toch zijn er ook een aantal nadelen:

Schaalbaarheid

Een van de grootste nadelen van blockchain is de grootte van de blokken. Deze mogen maximaal 1 MB zijn. Da’s best klein. Hierdoor passen er maar een beperkt aantal transacties in elk blok.

Volwassenheid

Blockchain bestaat nog maar kort. Veel mensen hebben er daarom nog geen vertrouwen in. Wilt u blockchain gaan gebruiken in uw organisatie? Dan kost het misschien wat tijd om iedereen over de streep te trekken.

Energieverbruik

Een blockchain staat verspreid over veel verschillende computers. Een transactie verifiëren kost daarom veel energie. Want dat moet immers op elk apparaat apart gebeuren.

Voordelen van blockchain

Elk nadeel heeft z’n voordeel. Dat geldt ook voor blockchain technologie. Kijk maar:

Superveilig

Een blockchain stiekem wijzigen? Dat gaat niet. Is uw organisatie betrokken bij fraudegevoelige transacties? Dan kunt u in dit tijdperk van cybercriminaliteit bijna niet meer om blockchain heen.

Duidelijk

Met blockchain kunt u elke transactie in uw toeleveringsketen vastleggen. Zo neemt u bij consumenten twijfel weg over de eerlijkheid of echtheid van uw product.

Minder kosten

Een blockchain staat decentraal. Dat zorgt voor lagere kosten. U hebt immers geen provider of andere bemiddelende partij nodig.

Efficiënter

In een blockchain staat alle informatie over een proces overzichtelijk bij elkaar. Nooit meer zoeken in uw inbox wie die wijziging ook alweer maakte. Iedereen heeft overal en altijd toegang. Maakt iemand een aanpassing? Dan zien alle deelnemers dat onmiddellijk.

APPelit, dé blockchain specialist

APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van blockchain applicaties. Dankzij onze succesaanpak werkt uw blockchain altijd zoals u dat wilt. En loopt u toch tegen problemen aan? Dan staan onze supportmensen altijd voor u klaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Zo krijgt u een app waarmee uw organisatie klaar is voor de toekomst.

Zien wat we voor andere klanten deden? Check dan onze uitgebreide portfolio met cases. Wat u ook wilt weten: bij ons krijgt u een vaste prijs en een eerlijk verhaal. Aan kleine lettertjes doen we niet.

wat is blockchain

Meer weten over de voor- en nadelen van blockchain?

Wij helpen u vrijblijvend

Meer weten over de voor- en nadelen van blockchain? We gaan graag met u om de tafel om uw vragen te bespreken. Helemaal vrijblijvend uiteraard. Laat daarom hieronder uw gegevens achter. U krijgt dan ook een workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Tijdens deze workshop ontdekt u welke kansen blockchain úw organisatie biedt; ook dát doen we trouwens helemaal vrijblijvend.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten