fbpx

Voor- en nadelen blockchain

Alle plussen en minnen op ‘n rij

Blockchain technologie vindt zijn weg in steeds meer bedrijfstakken en toepassingen. Vraagt u zich af of ’t past bij uw bedrijf? En is het nu een goed moment om in te stappen? Of kunt u beter nog even wachten? Goede vragen, die afhankelijk zijn van uw situatie. In deze blog vindt u alle voor- en nadelen van blockchain op ’n rij. Zo beslist u makkelijker of ’t past bij u.

Technologie met mysterieuze achtergrond

Korte kennismaking met blockchain

Al in de jaren 80 werkten onderzoekers aan de eerste blockchain-achtige protocollen. Ene Satoshi Nakamoto gebruikte hun werk voor de eerste blockchain die écht voet aan de grond kreeg. Deze blockchain vormde de basis voor de bitcoin, een digitale munt. De naam Satoshi Nakamoto bleek een pseudoniem te zijn. Wie het echt is? Dat blijft tot op de dag van vandaag een mysterie.

blockchain

Leer meer

Hoe werkt blockchain?

Hoe werkt blockchain?

Een blockchain is een soort register op basis van blokken. Zijn er nieuwe data? Dan komt er een blok bij. Dit blok bevat de nieuwe gegevens plus de complete geschiedenis van de blockchain. Een blockchain staat verspreid over veel verschillende computers. Dit maakt fraude en manipulatie vrijwel onmogelijk.

Nadelen van blockchain

Blockchain werd in relatief korte tijd heel populair. Mensen waren razend enthousiast over deze revolutionaire technologie. Toch zijn er ook een aantal nadelen:

Schaalbaarheid

Een van de grootste nadelen van blockchain is de grootte van de blokken. Deze mogen maximaal 1 MB zijn. Da’s best klein. Hierdoor passen er maar een beperkt aantal transacties in elk blok.

Volwassenheid

Blockchain bestaat nog maar kort. Veel mensen hebben er daarom nog geen vertrouwen in. Wilt u blockchain gaan gebruiken in uw organisatie? Dan kost het misschien wat tijd om iedereen over de streep te trekken.

Energieverbruik

Een blockchain staat verspreid over veel verschillende computers. Een transactie verifiëren kost daarom veel energie. Want dat moet immers op elk apparaat apart gebeuren.

Voordelen van blockchain

Elk nadeel heeft z’n voordeel. Dat geldt ook voor blockchain technologie. Kijk maar:

Superveilig

Een blockchain stiekem wijzigen? Dat gaat niet. Is uw organisatie betrokken bij fraudegevoelige transacties? Dan kunt u in dit tijdperk van cybercriminaliteit bijna niet meer om blockchain heen.

Duidelijk

Met blockchain kunt u elke transactie in uw toeleveringsketen vastleggen. Zo neemt u bij consumenten twijfel weg over de eerlijkheid of echtheid van uw product.

Minder kosten

Een blockchain staat decentraal. Dat zorgt voor lagere kosten. U hebt immers geen provider of andere bemiddelende partij nodig.

Efficiënter

In een blockchain staat alle informatie over een proces overzichtelijk bij elkaar. Nooit meer zoeken in uw inbox wie die wijziging ook alweer maakte. Iedereen heeft overal en altijd toegang. Maakt iemand een aanpassing? Dan zien alle deelnemers dat onmiddellijk.

APPelit, dé blockchain specialist

APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van blockchain applicaties. Dankzij onze succesaanpak werkt uw blockchain altijd zoals u dat wilt. En loopt u toch tegen problemen aan? Dan staan onze supportmensen altijd voor u klaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Zo krijgt u een app waarmee uw organisatie klaar is voor de toekomst.

Zien wat we voor andere klanten deden? Check dan onze uitgebreide portfolio met cases. Wat u ook wilt weten: bij ons krijgt u een vaste prijs en een eerlijk verhaal. Aan kleine lettertjes doen we niet.

wat is blockchain

Meer weten over de voor- en nadelen van blockchain?

Wij helpen u vrijblijvend

Meer weten over de voor- en nadelen van blockchain? We gaan graag met u om de tafel om uw vragen te bespreken. Helemaal vrijblijvend uiteraard. Laat daarom hieronder uw gegevens achter. U krijgt dan ook een workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Tijdens deze workshop ontdekt u welke kansen blockchain úw organisatie biedt; ook dát doen we trouwens helemaal vrijblijvend.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten