fbpx

Voor- en nadelen blockchain

Alle plussen en minnen op ‘n rij

Blockchain technologie vindt zijn weg in steeds meer bedrijfstakken en toepassingen. Vraagt u zich af of ’t past bij uw bedrijf? En is het nu een goed moment om in te stappen? Of kunt u beter nog even wachten? Goede vragen, die afhankelijk zijn van uw situatie. In deze blog vindt u alle voor- en nadelen van blockchain op ’n rij. Zo beslist u makkelijker of ’t past bij u.

Technologie met mysterieuze achtergrond

Korte kennismaking met blockchain

Al in de jaren 80 werkten onderzoekers aan de eerste blockchain-achtige protocollen. Ene Satoshi Nakamoto gebruikte hun werk voor de eerste blockchain die écht voet aan de grond kreeg. Deze blockchain vormde de basis voor de bitcoin, een digitale munt. De naam Satoshi Nakamoto bleek een pseudoniem te zijn. Wie het echt is? Dat blijft tot op de dag van vandaag een mysterie.

blockchain

Leer meer

Hoe werkt blockchain?

Hoe werkt blockchain?

Een blockchain is een soort register op basis van blokken. Zijn er nieuwe data? Dan komt er een blok bij. Dit blok bevat de nieuwe gegevens plus de complete geschiedenis van de blockchain. Een blockchain staat verspreid over veel verschillende computers. Dit maakt fraude en manipulatie vrijwel onmogelijk.

Nadelen van blockchain

Blockchain werd in relatief korte tijd heel populair. Mensen waren razend enthousiast over deze revolutionaire technologie. Toch zijn er ook een aantal nadelen:

Schaalbaarheid

Een van de grootste nadelen van blockchain is de grootte van de blokken. Deze mogen maximaal 1 MB zijn. Da’s best klein. Hierdoor passen er maar een beperkt aantal transacties in elk blok.

Volwassenheid

Blockchain bestaat nog maar kort. Veel mensen hebben er daarom nog geen vertrouwen in. Wilt u blockchain gaan gebruiken in uw organisatie? Dan kost het misschien wat tijd om iedereen over de streep te trekken.

Energieverbruik

Een blockchain staat verspreid over veel verschillende computers. Een transactie verifiëren kost daarom veel energie. Want dat moet immers op elk apparaat apart gebeuren.

Voordelen van blockchain

Elk nadeel heeft z’n voordeel. Dat geldt ook voor blockchain technologie. Kijk maar:

Superveilig

Een blockchain stiekem wijzigen? Dat gaat niet. Is uw organisatie betrokken bij fraudegevoelige transacties? Dan kunt u in dit tijdperk van cybercriminaliteit bijna niet meer om blockchain heen.

Duidelijk

Met blockchain kunt u elke transactie in uw toeleveringsketen vastleggen. Zo neemt u bij consumenten twijfel weg over de eerlijkheid of echtheid van uw product.

Minder kosten

Een blockchain staat decentraal. Dat zorgt voor lagere kosten. U hebt immers geen provider of andere bemiddelende partij nodig.

Efficiënter

In een blockchain staat alle informatie over een proces overzichtelijk bij elkaar. Nooit meer zoeken in uw inbox wie die wijziging ook alweer maakte. Iedereen heeft overal en altijd toegang. Maakt iemand een aanpassing? Dan zien alle deelnemers dat onmiddellijk.

APPelit, dé blockchain specialist

APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van blockchain applicaties. Dankzij onze succesaanpak werkt uw blockchain altijd zoals u dat wilt. En loopt u toch tegen problemen aan? Dan staan onze supportmensen altijd voor u klaar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Zo krijgt u een app waarmee uw organisatie klaar is voor de toekomst.

Zien wat we voor andere klanten deden? Check dan onze uitgebreide portfolio met cases. Wat u ook wilt weten: bij ons krijgt u een vaste prijs en een eerlijk verhaal. Aan kleine lettertjes doen we niet.

wat is blockchain

Meer weten over de voor- en nadelen van blockchain?

Wij helpen u vrijblijvend

Meer weten over de voor- en nadelen van blockchain? We gaan graag met u om de tafel om uw vragen te bespreken. Helemaal vrijblijvend uiteraard. Laat daarom hieronder uw gegevens achter. U krijgt dan ook een workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Tijdens deze workshop ontdekt u welke kansen blockchain úw organisatie biedt; ook dát doen we trouwens helemaal vrijblijvend.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten