fbpx

Waarom is blockchain de toekomst?

En hoe profiteert u mee?

Blockchaintechnologie neemt een hoge vlucht. Vanwege de vele voordelen van deze technologie, verwachten experts dat blockchain in de toekomst steeds meer wordt toegepast. Wat zijn die voordelen precies? En waarom is blockchain de toekomst? Check het in deze blog.

Even wat uitleg

Wat is blockchain?

Blockchain is typisch zo’n begrip waar u veel over hoort, maar waarvan u wellicht niet zou kunnen zeggen wat het precies is. Daarom eerst een korte toelichting. Blockchain laat zich naar het Nederlands vertalen als ‘blokkenketting’ of ‘blokketen’.

Het is een netwerk van computers die allemaal toegang hebben tot een digitale, actuele versie van een database. Ze zijn ook allemaal eigenaar van deze database. Via codes beslissen alle deelnemers van de blockchain welke informatie toegevoegd mag worden en welke niet.

Blockchain toekomst

Highlights blockchaintechnologie

Grootste voordeel

In een wereld waarin er regelmatig een bedrijf of overheidsinstelling wordt getroffen door een cyberaanval, is het grootste voordeel van blockchain: veiligheid! Omdat alle informatie versleuteld is, is hacken, fraude en manipulatie onmogelijk. Bovendien is het niet mogelijk om informatie per ongeluk kwijt te raken. Want alle wijzigingen blijven in het systeem staan. En er is geen systeembeheerder die iets kan verwijderen.

Waarvoor inzetten?

Vanwege deze grote voordelen wordt blockchain nu al op grote schaal ingezet. Bijvoorbeeld voor de volgende doeleinden:

 • Cryptomunten: een eigen betaalsysteem ontwikkelen
 • Proof-of-concept: technische levensvatbaarheid van product en marktpotentieel bewijzen
 • Slimme contracten: voor geautomatiseerde, zelfuitvoerende zakelijke contracten
 • Ketensamenwerking: als partners samenwerken in de keten voor meer openheid en lagere administratiekosten

Ook voor u!

Ook voor u en uw bedrijf zijn de mogelijkheden en voordelen groot. Bijvoorbeeld als u met bitcoins wilt werken. Maar het kan gebruikt worden voor alle soorten transacties, van het versturen van persoonlijke berichten tot het uitwisselen van dossiers en de verkoop van vliegtickets. En ook het doorsturen van logistieke gegevens en het uitgeven van diploma’s wordt eenvoudiger, veiliger en betrouwbaarder met blockchain.

Blockchain in de toekomst

In de toekomst zullen de mogelijkheden – en dus de voordelen – van blockchain alleen maar verder toenemen. Een steeds groter deel van ons leven speelt zich immers online af. Ook de overheid gaat steeds meer diensten online aanbieden. Daarbij groeit de behoefte aan oplossingen die het mogelijk maken om online veilig, transparant en efficiënt te opereren.

Omdat manipulatie van transacties onmogelijk is, is blockchain bijvoorbeeld heel geschikt voor de invoering van het elektronisch patiëntendossier. Ook zou je kunnen denken aan elektronisch stemmen voor verkiezingen.

Controle niet meer nodig?

Blockchain maakt processen heel transparant. Het is het mogelijk om transacties door de hele keten te volgen en te controleren. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij de authenticatie van documenten en de controle van intellectueel eigendom. Controle door een accountant wordt dan wellicht overbodig. HR-afdelingen hoeven tijdens een sollicitatieprocedure geen referenties meer te bellen, want de cv’s van kandidaten staan in de blockchain en kunnen zo geverifieerd worden.

Bent u klaar voor de toekomst?

Maar blockchain is zeker geen toekomstmuziek, het is een technologie die nu al grote voordelen biedt. Wel is het best een ingewikkeld en tijdrovend proces om een eigen blockchain op te zetten. U moet bijvoorbeeld alle partijen in uw keten mee zien te krijgen. En er is best wat specialistische kennis voor vereist. U kunt dus beter vanaf het begin een specialistische partij in de arm nemen en samen optrekken.

blockchain technologie

Waarom is blockchain de toekomst voor ú?

We wisselen graag met u van gedachten

Blockchaintechnologie is een interessant en veelomvattend onderwerp. Heeft u zin om van gedachten te wisselen over de vraag waarom blockchain de toekomst is? De experts van APPelit, strategische partner in blockchaintechnologie, gaan het gesprek graag aan! We denken ook mee over de mogelijkheden voor uw eigen organisatie. Als u hieronder uw gegevens invult, maken we snel een afspraak.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader