fbpx

Waarom is blockchain de toekomst?

En hoe profiteert u mee?

Blockchaintechnologie neemt een hoge vlucht. Vanwege de vele voordelen van deze technologie, verwachten experts dat blockchain in de toekomst steeds meer wordt toegepast. Wat zijn die voordelen precies? En waarom is blockchain de toekomst? Check het in deze blog.

Even wat uitleg

Wat is blockchain?

Blockchain is typisch zo’n begrip waar u veel over hoort, maar waarvan u wellicht niet zou kunnen zeggen wat het precies is. Daarom eerst een korte toelichting. Blockchain laat zich naar het Nederlands vertalen als ‘blokkenketting’ of ‘blokketen’.

Het is een netwerk van computers die allemaal toegang hebben tot een digitale, actuele versie van een database. Ze zijn ook allemaal eigenaar van deze database. Via codes beslissen alle deelnemers van de blockchain welke informatie toegevoegd mag worden en welke niet.

Blockchain toekomst

Highlights blockchaintechnologie

Grootste voordeel

In een wereld waarin er regelmatig een bedrijf of overheidsinstelling wordt getroffen door een cyberaanval, is het grootste voordeel van blockchain: veiligheid! Omdat alle informatie versleuteld is, is hacken, fraude en manipulatie onmogelijk. Bovendien is het niet mogelijk om informatie per ongeluk kwijt te raken. Want alle wijzigingen blijven in het systeem staan. En er is geen systeembeheerder die iets kan verwijderen.

Waarvoor inzetten?

Vanwege deze grote voordelen wordt blockchain nu al op grote schaal ingezet. Bijvoorbeeld voor de volgende doeleinden:

 • Cryptomunten: een eigen betaalsysteem ontwikkelen
 • Proof-of-concept: technische levensvatbaarheid van product en marktpotentieel bewijzen
 • Slimme contracten: voor geautomatiseerde, zelfuitvoerende zakelijke contracten
 • Ketensamenwerking: als partners samenwerken in de keten voor meer openheid en lagere administratiekosten

Ook voor u!

Ook voor u en uw bedrijf zijn de mogelijkheden en voordelen groot. Bijvoorbeeld als u met bitcoins wilt werken. Maar het kan gebruikt worden voor alle soorten transacties, van het versturen van persoonlijke berichten tot het uitwisselen van dossiers en de verkoop van vliegtickets. En ook het doorsturen van logistieke gegevens en het uitgeven van diploma’s wordt eenvoudiger, veiliger en betrouwbaarder met blockchain.

Blockchain in de toekomst

In de toekomst zullen de mogelijkheden – en dus de voordelen – van blockchain alleen maar verder toenemen. Een steeds groter deel van ons leven speelt zich immers online af. Ook de overheid gaat steeds meer diensten online aanbieden. Daarbij groeit de behoefte aan oplossingen die het mogelijk maken om online veilig, transparant en efficiënt te opereren.

Omdat manipulatie van transacties onmogelijk is, is blockchain bijvoorbeeld heel geschikt voor de invoering van het elektronisch patiëntendossier. Ook zou je kunnen denken aan elektronisch stemmen voor verkiezingen.

Controle niet meer nodig?

Blockchain maakt processen heel transparant. Het is het mogelijk om transacties door de hele keten te volgen en te controleren. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij de authenticatie van documenten en de controle van intellectueel eigendom. Controle door een accountant wordt dan wellicht overbodig. HR-afdelingen hoeven tijdens een sollicitatieprocedure geen referenties meer te bellen, want de cv’s van kandidaten staan in de blockchain en kunnen zo geverifieerd worden.

Bent u klaar voor de toekomst?

Maar blockchain is zeker geen toekomstmuziek, het is een technologie die nu al grote voordelen biedt. Wel is het best een ingewikkeld en tijdrovend proces om een eigen blockchain op te zetten. U moet bijvoorbeeld alle partijen in uw keten mee zien te krijgen. En er is best wat specialistische kennis voor vereist. U kunt dus beter vanaf het begin een specialistische partij in de arm nemen en samen optrekken.

blockchain technologie

Waarom is blockchain de toekomst voor ú?

We wisselen graag met u van gedachten

Blockchaintechnologie is een interessant en veelomvattend onderwerp. Heeft u zin om van gedachten te wisselen over de vraag waarom blockchain de toekomst is? De experts van APPelit, strategische partner in blockchaintechnologie, gaan het gesprek graag aan! We denken ook mee over de mogelijkheden voor uw eigen organisatie. Als u hieronder uw gegevens invult, maken we snel een afspraak.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten