fbpx

Kosten ERP systeem

Zó houdt u er grip op

Als u zich oriënteert op nieuwe ERP-software, rijst al gauw de vraag: wat zijn de kosten van een ERP systeem! Toch valt hier niet zomaar een antwoord op te geven. Want hoeveel zo’n systeem kost, hangt af van veel factoren. Het is een beetje als vragen wat een nieuwe auto kost. Dat ligt aan de grootte, het type, of u veel of weinig accessoires wilt, en ga zo maar door. Met een ERP werkt dat net zo. In dit artikel ontdekt u waar u in ieder geval op moet letten. Zo houdt u grip op uw kosten.

Zo werkt ERP

ERP, ofwel Enterprise Resource Planning, is software om uw bedrijfsvoering te digitaliseren en automatiseren. Dankzij de centrale database stroomlijnt u heel makkelijk uw processen. En neemt u beslissingen op basis van betrouwbare data die helemaal actueel zijn. Bovendien werkt iedereen dan nog maar in 1 systeem. Heel overzichtelijk en efficiënt dus. Een ERP oplossing bestaat uit modules. Welke dit zijn, hangt af van uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan modules op het gebied van:

 • boekhouding en financiën
 • klantrelaties
 • toeleveringsketen
 • voorraad
 • productie
 • personeelszaken
ERP kosten APPelit

De kosten van ERP op een rij

Kosten van ERP op ‘n rij

Over het algemeen geldt: hoe groter uw bedrijf, des te hoger de kosten van uw ERP. Want dan hebt u waarschijnlijk meer modules nodig. Bovendien zijn ERP tarieven vaak gebaseerd op het aantal gebruikers of werkplekken in uw organisatie. Een overzicht van mogelijke kostenposten:

 • aanschaf/ontwikkeling van modules
 • aanschaf/aanpassing van hardware
 • uitrol van ERP door partner
 • advisering door consultant
 • aantal gebruikerslicenties/werkplekken
 • training
 • onderhoud
 • probleemoplossing
 • upgrades
 • beveiligingsupdates

Met welke kostenposten u te maken krijgt, hangt af van vragen zoals: kiest u voor een systeem in de cloud of bij u op locatie (ook wel on-premise genoemd)? Het antwoord verschilt per situatie. Laat u daarom adviseren door een ERP-consultant.

Check de voordelen van maatwerk

U wilt hoe dan ook een ERP systeem dat precies past bij uw organisatie. Een oplossing op maat werkt dan ook doorgaans ’t best. De voordelen:

 • Werkt naadloos

Het systeem wordt speciaal voor u gemaakt. Dus sluit het naadloos aan op wat u doet.

 • Groeit mee

Breidt u uw bedrijf uit? Dan voegt u gewoon nieuwe modules toe. En stoot u activiteiten af? Dan verwijdert u de modules die niet meer van belang zijn.

 • Alles-in-1

Uw personeel werkt een stuk efficiënter. Ze doen alles in dezelfde oplossing.

 • Centrale datalocatie

Uw gegevens staan op 1 plek. Iedereen kan er overal en altijd bij.

 

Een goed begin…

Laat uw ERP systeem ontwikkelen door dé specialist: APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van ERP en andere software op maat. Waarom dat zo’n goede zet voor u is? Omdat we dankzij jarenlange ervaring u een gegarandeerde succesaanpak bieden. Vooral de voorbereiding van uw softwareontwikkeling krijgt hierin een hoofdrol. De reden: juist met een ERP moet u weten wat u met uw organisatie wilt. Welke doelen wilt u bereiken? En wat hebt u daarvoor nodig?

Bij ons krijgt u daarom eerst twee brainstormsessies (een jumpsessie en een bridgesessie). Dan gaan we diep graven om antwoord te vinden op deze vragen.

Met fixed price grip op kosten van ERP systeem

Zeker weten dat u grip houdt op de kosten van uw ERP systeem lukt u beslist met APPelit. Want u ontvangt oplossingen op maat voor een fixed price. Bovendien ontbreken bij ons de kleine lettertjes. En de addertjes onder het gras. Wat u wél krijgt? Een duidelijk en eerlijk verhaal. Zodat u onaangename verrassingen voorkomt.

voordelen ERP software op maat

Ontdek de mogelijkheden voor úw bedrijf

Meer weten over kosten voor uw ERP systeem?

Vul hieronder uw gegevens in. Dan komen we kosteloos bij u langs om kennis te maken.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 115 recensies
  beoordeel ons op
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten