fbpx

Kosten ERP systeem

Zó houdt u er grip op

Als u zich oriënteert op nieuwe ERP-software, rijst al gauw de vraag: wat zijn de kosten van een ERP systeem! Toch valt hier niet zomaar een antwoord op te geven. Want hoeveel zo’n systeem kost, hangt af van veel factoren. Het is een beetje als vragen wat een nieuwe auto kost. Dat ligt aan de grootte, het type, of u veel of weinig accessoires wilt, en ga zo maar door. Met een ERP werkt dat net zo. In dit artikel ontdekt u waar u in ieder geval op moet letten. Zo houdt u grip op uw kosten.

Zo werkt ERP

ERP, ofwel Enterprise Resource Planning, is software om uw bedrijfsvoering te digitaliseren en automatiseren. Dankzij de centrale database stroomlijnt u heel makkelijk uw processen. En neemt u beslissingen op basis van betrouwbare data die helemaal actueel zijn. Bovendien werkt iedereen dan nog maar in 1 systeem. Heel overzichtelijk en efficiënt dus. Een ERP oplossing bestaat uit modules. Welke dit zijn, hangt af van uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan modules op het gebied van:

 • boekhouding en financiën
 • klantrelaties
 • toeleveringsketen
 • voorraad
 • productie
 • personeelszaken
ERP kosten APPelit

De kosten van ERP op een rij

Kosten van ERP op ‘n rij

Over het algemeen geldt: hoe groter uw bedrijf, des te hoger de kosten van uw ERP. Want dan hebt u waarschijnlijk meer modules nodig. Bovendien zijn ERP tarieven vaak gebaseerd op het aantal gebruikers of werkplekken in uw organisatie. Een overzicht van mogelijke kostenposten:

 • aanschaf/ontwikkeling van modules
 • aanschaf/aanpassing van hardware
 • uitrol van ERP door partner
 • advisering door consultant
 • aantal gebruikerslicenties/werkplekken
 • training
 • onderhoud
 • probleemoplossing
 • upgrades
 • beveiligingsupdates

Met welke kostenposten u te maken krijgt, hangt af van vragen zoals: kiest u voor een systeem in de cloud of bij u op locatie (ook wel on-premise genoemd)? Het antwoord verschilt per situatie. Laat u daarom adviseren door een ERP-consultant.

Check de voordelen van maatwerk

U wilt hoe dan ook een ERP systeem dat precies past bij uw organisatie. Een oplossing op maat werkt dan ook doorgaans ’t best. De voordelen:

 • Werkt naadloos

Het systeem wordt speciaal voor u gemaakt. Dus sluit het naadloos aan op wat u doet.

 • Groeit mee

Breidt u uw bedrijf uit? Dan voegt u gewoon nieuwe modules toe. En stoot u activiteiten af? Dan verwijdert u de modules die niet meer van belang zijn.

 • Alles-in-1

Uw personeel werkt een stuk efficiënter. Ze doen alles in dezelfde oplossing.

 • Centrale datalocatie

Uw gegevens staan op 1 plek. Iedereen kan er overal en altijd bij.

 

Een goed begin…

Laat uw ERP systeem ontwikkelen door dé specialist: APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van ERP en andere software op maat. Waarom dat zo’n goede zet voor u is? Omdat we dankzij jarenlange ervaring u een gegarandeerde succesaanpak bieden. Vooral de voorbereiding van uw softwareontwikkeling krijgt hierin een hoofdrol. De reden: juist met een ERP moet u weten wat u met uw organisatie wilt. Welke doelen wilt u bereiken? En wat hebt u daarvoor nodig?

Bij ons krijgt u daarom eerst twee brainstormsessies (een jumpsessie en een bridgesessie). Dan gaan we diep graven om antwoord te vinden op deze vragen.

Met fixed price grip op kosten van ERP systeem

Zeker weten dat u grip houdt op de kosten van uw ERP systeem lukt u beslist met APPelit. Want u ontvangt oplossingen op maat voor een fixed price. Bovendien ontbreken bij ons de kleine lettertjes. En de addertjes onder het gras. Wat u wél krijgt? Een duidelijk en eerlijk verhaal. Zodat u onaangename verrassingen voorkomt.

erp op maat

Ontdek de mogelijkheden voor úw bedrijf

Meer weten over kosten voor uw ERP systeem?

Vul hieronder uw gegevens in. Dan komen we kosteloos bij u langs om kennis te maken. En krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro cadeau.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten