fbpx

Uitbesteden software ontwikkeling?

4 tips voor succes

Zoekt u een partner voor software ontwikkeling? Dan ziet u waarschijnlijk al snel door de bomen het bos niet meer. Want er zijn veel IT bedrijven die dit aanbieden. Wel zo handig dat u dan weet waar u op moet letten. En hoe u van het uitbesteden van uw software ontwikkeling een succes maakt. Met deze 4 tips zit u op het goede spoor als u slim wilt kiezen.

4 tips voor slimme uitbesteding

Zo lukt het altijd

 1. Omarm verandering
 2. Zoek een partner die agile werkt (ontwikkelen in stappen)
 3. Check de technische kennis van uw partner
 4. Kijk hoe het zit met kosten en support

Hieronder ontdekt u waarom deze tips zo goed werken.

Uitbesteden software ontwikkeling

Tips uitgediept

Tip 1: Omarm verandering

Uiteraard maakt u vooraf een uitgebreide planning voor uw softwareproject. U legt vast over welke functies u wilt beschikken en wanneer u klaar wilt zijn. Prima, zolang u er rekening mee houdt dat nog niets in beton gegoten is. Want verandering hoort bij software ontwikkeling. Tijdens de ontwikkeling ontdekt u geheid dat u nog meer functies nodig hebt. Of dat bepaalde functies net even anders moeten dan u dacht. Omarm deze verandering, want uw eindproduct wordt er beter van.

Tip 2: Zoek een partner die agile werkt

Ruim 70% van de software ontwikkelingen mislukt. U wilt natuurlijk dat uw project bij die overige 30% hoort. Zoek daarom een partner die agile werkt. Dit betekent dat de ontwikkelaar uw project opdeelt in kleinere stappen – ook wel sprints genoemd. U krijgt dan het eindproduct in delen opgeleverd:

Voordelen van ontwikkelen in stappen (agile):

 • U ziet eerder resultaat
 • U stuurt makkelijker bij
 • U hebt meer binding met uw ontwikkelaar
 • U bent voordeliger uit, omdat het sneller gaat

Tip 3: Check de technische kennis van uw partner

Uw ontwikkelaar moet uw bedrijf van binnen en buiten kennen. Dit gaat verder dan alleen aandacht voor de functies van uw software. Inzicht in uw branche is echt een must. Pas dan weet u dat de developer op de hoogte is van uw uitdagingen. Vraag potentiële kandidaten daarom naar hun kennis over uw sector. En hoe ze die kennis vertalen naar succesvolle software.

Tip 4: Kijk hoe het zit met kosten en support

U hebt waarschijnlijk een budget gereserveerd voor uw software. Zorg dat u bij de potentiële ontwikkelaar duidelijk krijgt wat u precies ontvangt voor het prijskaartje dat deze aan uw software hangt. En wat er bij die kosten in zit. Ook als uw software klaar is, hebt u bijvoorbeeld wellicht nog regelmatig support nodig. Denk aan technisch onderhoud, updates en probleemoplossing. Bespreek met uw developer wat de mogelijkheden zijn. Hebben ze een helpdesk die 24/7 bereikbaar is? Geven ze trainingen aan uw medewerkers? En wat kost dat allemaal? Let hierop! Want zo blijft u grip houden op uw kosten.

Software als onderdeel van uw bedrijfssucces

APPelit is uw strategische partner voor de uitbesteding van uw software ontwikkeling. Wij maakten al voor veel organisaties software op maat. Check onze uitgebreide portfolio met cases. Dankzij onze agile succesaanpak weet u zeker dat uw software werkt zoals u dat wilt. U krijgt van ons geen kleine lettertjes, wel vaste tarieven. Meer dan dat: wij zorgen dat uw software bijdraagt aan het succes van uw organisatie!

software ontwikkelen

Doorpraten over uitbesteding van uw software ontwikkeling?

Laat uw contactgegevens achter

Graag nodigen we u uit voor een speciale workshop op maat, ter waarde van 1200 euro. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met uw idee en maakt u kennis met onze werkwijze. Ook ziet u snel wat uitbesteding van uw software ontwikkeling aan APPelit u oplevert. Goed om te weten: wij investeren graag in u, dus u krijgt deze interne workshop van ons cadeau.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten