fbpx

Uitbesteden software ontwikkeling?

4 tips voor succes

Zoekt u een partner voor software ontwikkeling? Dan ziet u waarschijnlijk al snel door de bomen het bos niet meer. Want er zijn veel IT bedrijven die dit aanbieden. Wel zo handig dat u dan weet waar u op moet letten. En hoe u van het uitbesteden van uw software ontwikkeling een succes maakt. Met deze 4 tips zit u op het goede spoor als u slim wilt kiezen.

4 tips voor slimme uitbesteding

Zo lukt het altijd

 1. Omarm verandering
 2. Zoek een partner die agile werkt (ontwikkelen in stappen)
 3. Check de technische kennis van uw partner
 4. Kijk hoe het zit met kosten en support

Hieronder ontdekt u waarom deze tips zo goed werken.

Uitbesteden software ontwikkeling

Tips uitgediept

Tip 1: Omarm verandering

Uiteraard maakt u vooraf een uitgebreide planning voor uw softwareproject. U legt vast over welke functies u wilt beschikken en wanneer u klaar wilt zijn. Prima, zolang u er rekening mee houdt dat nog niets in beton gegoten is. Want verandering hoort bij software ontwikkeling. Tijdens de ontwikkeling ontdekt u geheid dat u nog meer functies nodig hebt. Of dat bepaalde functies net even anders moeten dan u dacht. Omarm deze verandering, want uw eindproduct wordt er beter van.

Tip 2: Zoek een partner die agile werkt

Ruim 70% van de software ontwikkelingen mislukt. U wilt natuurlijk dat uw project bij die overige 30% hoort. Zoek daarom een partner die agile werkt. Dit betekent dat de ontwikkelaar uw project opdeelt in kleinere stappen – ook wel sprints genoemd. U krijgt dan het eindproduct in delen opgeleverd:

Voordelen van ontwikkelen in stappen (agile):

 • U ziet eerder resultaat
 • U stuurt makkelijker bij
 • U hebt meer binding met uw ontwikkelaar
 • U bent voordeliger uit, omdat het sneller gaat

Tip 3: Check de technische kennis van uw partner

Uw ontwikkelaar moet uw bedrijf van binnen en buiten kennen. Dit gaat verder dan alleen aandacht voor de functies van uw software. Inzicht in uw branche is echt een must. Pas dan weet u dat de developer op de hoogte is van uw uitdagingen. Vraag potentiële kandidaten daarom naar hun kennis over uw sector. En hoe ze die kennis vertalen naar succesvolle software.

Tip 4: Kijk hoe het zit met kosten en support

U hebt waarschijnlijk een budget gereserveerd voor uw software. Zorg dat u bij de potentiële ontwikkelaar duidelijk krijgt wat u precies ontvangt voor het prijskaartje dat deze aan uw software hangt. En wat er bij die kosten in zit. Ook als uw software klaar is, hebt u bijvoorbeeld wellicht nog regelmatig support nodig. Denk aan technisch onderhoud, updates en probleemoplossing. Bespreek met uw developer wat de mogelijkheden zijn. Hebben ze een helpdesk die 24/7 bereikbaar is? Geven ze trainingen aan uw medewerkers? En wat kost dat allemaal? Let hierop! Want zo blijft u grip houden op uw kosten.

Software als onderdeel van uw bedrijfssucces

APPelit is uw strategische partner voor de uitbesteding van uw software ontwikkeling. Wij maakten al voor veel organisaties software op maat. Check onze uitgebreide portfolio met cases. Dankzij onze agile succesaanpak weet u zeker dat uw software werkt zoals u dat wilt. U krijgt van ons geen kleine lettertjes, wel vaste tarieven. Meer dan dat: wij zorgen dat uw software bijdraagt aan het succes van uw organisatie!

software ontwikkelen

Doorpraten over uitbesteding van uw software ontwikkeling?

Laat uw contactgegevens achter

Graag nodigen we u uit voor een speciale workshop op maat, ter waarde van 1200 euro. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met uw idee en maakt u kennis met onze werkwijze. Ook ziet u snel wat uitbesteding van uw software ontwikkeling aan APPelit u oplevert. Goed om te weten: wij investeren graag in u, dus u krijgt deze interne workshop van ons cadeau.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten