Serious game ontwikkelen & leren wordt fun
Draag kennis of boodschap op leuke manier over
Van een simpel, uitdagend online spel tot een adembenemende virtualreality-experience… een serious game ontwikkelen loont. Waarom dat zo is? En wanneer u deze entertainende leermethode gebruikt? APPelit deelt haar ervaringen hieronder.
Doelen halen
Waarom een serious game ontwikkelen?
De kern van een serious game? Ontwikkel en leer al spelend. Waar interactieve games in het verleden er alleen waren voor vermaak, groeit het aantal e learning games (zoals de serieuze spellen ook wel heten) nu hard. Heel begrijpelijk, als u bedenkt dat gamen sowieso al enorm populair is. Hangt u doelen aan uw eigen serious game, dan ontwikkelen uw mensen en uw organisatie zich razendsnel op het gekozen vlak.
Brede mogelijkheden
Serious game ontwikkelen: welk doel hebt u?
- Betere ethische keuzes: dilemmatraining
- Betere prestaties/ontwikkeling: opleidingsprogramma
- Voor personeelswerving: assessment games
- Voor managersgroei: leiderschapstraining
- Verandering versoepelen: veranderproces-games
In de praktijk ervaren we ook dat veel organisaties hun medewerkers snel op een bepaald kennisniveau willen hebben. Of dat er concrete doelen liggen op het gebied van verkoop of samenwerking. Wat uw doel ook is, u slaagt met een serious game. Ontwikkelen hiervan doen we graag voor u op maat.
Voorbeelden van succesvolle serious games
Twee heel bekende voorbeelden van serious games zijn Wordfeud en World of Warcraft. Wat deze spellen zo succesvol maakt? Dat zit in de aantrekkingskracht en de uitdaging. Die laatste game is bijvoorbeeld heel realistisch. Omdat die in 3D is, voelt u de spanning; het schieten gebeurt echt om u heen. Zeker als u een VR-bril gebruikt. Bij het woordspelletje zit de kracht in de simpelheid en de sociale kant. Een serious game ontwikkelen leverde in beide gevallen op dat de spelers veel leren.
Serious game ontwikkelen versus training houden
Uit wetenschappelijk onderzoek van onder meer TNO blijkt: lessen of trainen in de klas werkt minder goed dan kennis opdoen en oefenen via een serious game. Gamification loont alleen daarom al. Toch zijn er meer redenen om hiervoor te kiezen. Want in de praktijk blijken de spelers ( of uw klanten ) op deze manier ook veel liever aan de slag te gaan met de kennis. En die onthouden ze vervolgens ook nog eens beter.
Top 5 sectoren
Zij lieten al ‘n serious game ontwikkelen
- Defensie & veiligheidssector
- Communicatie/marketingsector
- Gezondheidszorg
- Overheid
- Onderwijs
Werkt uw organisatie in bovenstaande sectoren? Dan kent u vast allerlei geslaagde voorbeelden van partijen of klanten die ook een serious game lieten ontwikkelen. Handelt u in een andere sector? Ook daar werken de computersimulaties perfect. Immers, als u mensen de keus geeft tussen leren via boeken, powerpoints en saaie lessen óf via een game, dan weet u het wel…. toch?
Brainstormsessies als basis
Hoe gaan we uw serious game ontwikkelen?
Of u nu kiest voor klein en prikkelend of groots en meeslepend, een serious game laten ontwikkelen doet u niet dagelijks. Dan wilt u wél zeker weten dat het goed gebeurt. Die garantie krijgt u bij APPelit. Want voor een serious game ontwikkelen, leggen we eerst de basis. Dat doen we via twee brainstormsessies.
- Bridgesessie: Kern van deze sessie is achterhalen waar uw organisatie nu staat en waar u naartoe wilt.
- Jumpsessie: Kern van deze sessie is op een rij zetten hoe we bovenstaande samen mogelijk maken
Zullen we levelen?
Samen uw eigen serious game ontwikkelen
Op elk niveau bouwen we spellen die uw mensen laten leren. Van level tot level groeien ze zo steeds een beetje meer. Belangstelling? Vul dan hieronder uw gegevens in, zodat we binnenkort vrijblijvend kunnen levelen.
Ervaar het gemak van onze service
Ervaar het gemak van onze service