fbpx

Robots in de zorg: ontdek de onschatbare waarde

Verbeter de zorg voor patiënten én medewerkers!

De ene zorgverlener is er al heel ver mee, de andere heeft er nog zo z’n twijfels over: robots in de zorg. Als specialist op het gebied van robots en robotsoftware neemt APPelit die twijfels snel weg. Want robots zijn niet eng of onpersoonlijk, ze bieden juist heel veel kansen om de zorg te verbeteren!

Robotsoftware, iets voor u?

Dit neemt uw twijfels weg

De toegevoegde waarde van robotica in de zorg heeft zich lang en breed bewezen. Er zijn goede voorbeelden te over, van knuffelrobots met een therapeutische werking tot robots die precisie-operaties uitvoeren. Toch vragen veel zorgverleners zich af wat zo’n robot in hun organisatie kan betekenen. Of ze twijfelen of patiënten en medewerkers er wel klaar voor zijn.

Geldt dat voor u? Wij nemen de uitdaging graag aan om u te overtuigen. We voeren een gratis Groeiscan voor u uit, waarbij we onderzoek doen naar uw huidige situatie en de mogelijkheden die robotsoftware u biedt. U beslist daarna of u met ons verdergaat.

robots in de zorg

Wat is een robot precies?

Misschien krijgt u bij het woord robot meteen een beeld in uw hoofd. Maar robots zijn er in alle soorten en maten. Sommige bestaan alleen uit een arm, andere zitten verstopt in een computer. De gemene deler is dat robots zodanig geprogrammeerd zijn dat ze bij bepaalde indicatoren een bepaalde handeling uitvoeren. In welke vorm en op welke manier, dat verschilt sterk.

Zo worden er in de zorg robotpuppy’s gebruikt die eruitzien en klinken als een echte puppy. Ouderen die zo’n puppy op schoot nemen en aaien, worden er rustig van. Maar er bestaat ook een robotarm die mensen helpt met eten. Die is vooral functioneel ontworpen, er is niets aaibaars aan. Voor al deze soorten robots ontwikkelt APPelit de software.

 

Preciezer opereren

Een robotarm kan veel kleiner en preciezer werken dan een mens. Bij veel operaties is dat een groot voordeel, want de wond blijft kleiner. De patiënt ervaart na de operatie minder ongemak en herstelt sneller. Voor een hartoperatie hoeft een robot bijvoorbeeld alleen maar drie kleine gaatjes in de borstholte te maken. Door die gaatjes gaan drie kleine snijinstrumenten, een camera en een lampje naar binnen. De cardioloog ziet op zijn scherm wat er gebeurt en stuurt de instrumenten heel precies aan. Want uiteraard blijft er altijd een arts bij betrokken.

 

Ondersteuning van mantelzorgers en zorgverleners

Sommige mensen zijn bang dat het menselijke aspect van de zorg verdwijnt met de inzet van robots. Maar het omgekeerde is het geval! Want robots nemen zorgverleners en mantelzorgers bepaalde taken uit handen, waardoor ze juist meer tijd overhouden voor persoonlijke zorg. Zo nemen robots huishoudelijke taken over, helpen ze de cliënt om op te staan, stimuleren ze de cliënt om te bewegen of herinneren ze de cliënt eraan om op tijd zijn medicijnen in te nemen.

 

Nog veel meer mogelijkheden

De ontwikkelingen in robotica in de zorg gaan snel en de mogelijkheden groeien met de dag. Zo zijn er in België al diverse ziekenhuizen die robots inzetten om patiënten de weg naar de juiste afdeling te wijzen. Het UMC Utrecht zet vijf robots in op de afdeling waar operatie-instrumenten worden schoongemaakt. Medewerkers geven aan minder vermoeid te zijn aan het einde van hun werkweek. Maar ook op de afdeling administratie spelen robots of robotic process automation steeds vaker een rol.

robot precisie

Een robot in de zorg: binnenkort ook bij u?

We komen graag persoonlijk kennismaken

Net als u, hebben wij een goede relatie met onze klanten hoog in het vaandel staan. In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag hoe robots en robotsoftware hier juist aan kunnen bijdragen, in plaats van dat ze er afbreuk aan doen. Mogen wij u ook overtuigen? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten