fbpx

Robots in de zorg: ontdek de onschatbare waarde

Verbeter de zorg voor patiënten én medewerkers!

De ene zorgverlener is er al heel ver mee, de andere heeft er nog zo z’n twijfels over: robots in de zorg. Als specialist op het gebied van robots en robotsoftware neemt APPelit die twijfels snel weg. Want robots zijn niet eng of onpersoonlijk, ze bieden juist heel veel kansen om de zorg te verbeteren!

Robotsoftware, iets voor u?

Dit neemt uw twijfels weg

De toegevoegde waarde van robotica in de zorg heeft zich lang en breed bewezen. Er zijn goede voorbeelden te over, van knuffelrobots met een therapeutische werking tot robots die precisie-operaties uitvoeren. Toch vragen veel zorgverleners zich af wat zo’n robot in hun organisatie kan betekenen. Of ze twijfelen of patiënten en medewerkers er wel klaar voor zijn.

Geldt dat voor u? Wij nemen de uitdaging graag aan om u te overtuigen. We voeren een gratis Groeiscan voor u uit, waarbij we onderzoek doen naar uw huidige situatie en de mogelijkheden die robotsoftware u biedt. U beslist daarna of u met ons verdergaat.

robots in de zorg

Wat is een robot precies?

Misschien krijgt u bij het woord robot meteen een beeld in uw hoofd. Maar robots zijn er in alle soorten en maten. Sommige bestaan alleen uit een arm, andere zitten verstopt in een computer. De gemene deler is dat robots zodanig geprogrammeerd zijn dat ze bij bepaalde indicatoren een bepaalde handeling uitvoeren. In welke vorm en op welke manier, dat verschilt sterk.

Zo worden er in de zorg robotpuppy’s gebruikt die eruitzien en klinken als een echte puppy. Ouderen die zo’n puppy op schoot nemen en aaien, worden er rustig van. Maar er bestaat ook een robotarm die mensen helpt met eten. Die is vooral functioneel ontworpen, er is niets aaibaars aan. Voor al deze soorten robots ontwikkelt APPelit de software.

 

Preciezer opereren

Een robotarm kan veel kleiner en preciezer werken dan een mens. Bij veel operaties is dat een groot voordeel, want de wond blijft kleiner. De patiënt ervaart na de operatie minder ongemak en herstelt sneller. Voor een hartoperatie hoeft een robot bijvoorbeeld alleen maar drie kleine gaatjes in de borstholte te maken. Door die gaatjes gaan drie kleine snijinstrumenten, een camera en een lampje naar binnen. De cardioloog ziet op zijn scherm wat er gebeurt en stuurt de instrumenten heel precies aan. Want uiteraard blijft er altijd een arts bij betrokken.

 

Ondersteuning van mantelzorgers en zorgverleners

Sommige mensen zijn bang dat het menselijke aspect van de zorg verdwijnt met de inzet van robots. Maar het omgekeerde is het geval! Want robots nemen zorgverleners en mantelzorgers bepaalde taken uit handen, waardoor ze juist meer tijd overhouden voor persoonlijke zorg. Zo nemen robots huishoudelijke taken over, helpen ze de cliënt om op te staan, stimuleren ze de cliënt om te bewegen of herinneren ze de cliënt eraan om op tijd zijn medicijnen in te nemen.

 

Nog veel meer mogelijkheden

De ontwikkelingen in robotica in de zorg gaan snel en de mogelijkheden groeien met de dag. Zo zijn er in België al diverse ziekenhuizen die robots inzetten om patiënten de weg naar de juiste afdeling te wijzen. Het UMC Utrecht zet vijf robots in op de afdeling waar operatie-instrumenten worden schoongemaakt. Medewerkers geven aan minder vermoeid te zijn aan het einde van hun werkweek. Maar ook op de afdeling administratie spelen robots of robotic process automation steeds vaker een rol.

robot precisie

Een robot in de zorg: binnenkort ook bij u?

We komen graag persoonlijk kennismaken

Net als u, hebben wij een goede relatie met onze klanten hoog in het vaandel staan. In een persoonlijk gesprek vertellen we u graag hoe robots en robotsoftware hier juist aan kunnen bijdragen, in plaats van dat ze er afbreuk aan doen. Mogen wij u ook overtuigen? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten