fbpx

Robotica bedrijf als partner voor uw groei?

Alles wat u weten wilt over uw kansen met robots

U speelt al een tijdje met de gedachte om te robotiseren. Deze vorm van automatisering met een robot – robotica – biedt immers volop kansen. Kansen om kosten te besparen, sneller te werken en vooral slimmer te werken. Wat komt er allemaal bij kijken? En hoe kan een gespecialiseerd roboticabedrijf u hierbij helpen? Op deze Wiki-pagina ontdekt u alles wat u weten wilt.

Hebt u daarna nog vragen? Dan beantwoorden we vanuit APPelit, strategisch partner in software voor onder meer robotica, die vragen graag. Gratis en vrijblijvend.

Achtergrond van robotica

Definitie

Robots bedenken en bouwen. Dat is het vakgebied van de robotica. Belangrijkste component hierin? De software. In combinatie met sensoren en programmeerwerk krijgt u een ‘menselijke machine’ die snapt wat hij wanneer moet doen. Of moet laten. Die zelf denkt, situaties inschat en ernaar handelt, op basis van ervaring en voorgeprogrammeerde keuzes.

robotica bedrijf

Wanneer loont inzet van een robot?

U hebt wellicht al een idee op welke manier robotica uw organisatie kan helpen groeien. Hieronder een selectie om eventueel nog inspiratie op te doen:

 • Werk dat makkelijk dag en nacht kan doorgaan
 • Gevaarlijk werk (op leven en dood of bij besmettingskans)
 • Ultraprecies werk
 • Foutenvrij werk
 • Saai werk
 • Industrieel (montage)werk

Een combinatie van bovenstaande komt ook veel voor. Met name in de industrie zien we veel robots of robotarmen die medewerkers saai en repeterend werk uit handen nemen. En die dag en nacht, onvermoeibaar, doorgaan. Die nooit ziek zijn, alleen af en toe een oliebeurtje nodig hebben of een onderhoudsbeurt. En dan weer door gaan.

Sectoren die al volop werken met robotica

De zorg is een van de branches waar gevaarlijk werk (denk aan besmettingen en andere gezondheidsrisico’s) en ultraprecies werk is over te nemen door robots. Een nauwkeurige operatie, waarbij bijvoorbeeld geen vitale delen of zenuwen geraakt mogen worden? Een robot, aangestuurd door een mens, kan dat.

Gevaarlijk werk zien we ook in het leger en bij de explosievenopruimingsdienst EOD. Ook hier komt het steeds vaker voor dat een robot op verkenning uitgaat. En soms zelfs bommen onschadelijk maakt.

Verdienmodel dankzij robot

Bijna iedereen heeft wel het idee dat robotisering voordelen oplevert. Maar over wat voor getallen praten we dan? Als we het hebben over foutloos werken, dan kunt u een rekensom maken. Wat kost een technische fout uw bedrijf?

Er is namelijk een onafhankelijk instituut dat berekende hoeveel wij mensen aan fouten maken bij repeterend werk. Zo’n 10%. Als u dus weet wat een fout u kost, weet u hoe vaak die kostenpost voorkomt. En dat is dus de eerste winst die u haalt als u overstapt op robotica. Als bedrijf gespecialiseerd in ontwikkeling van software hiervoor rekenen we graag mee over verdere besparing.

Hoe krijgt u de juiste software?

Ontwikkelen van software voor robots is een vak apart. Als gespecialiseerd software-roboticabedrijf ontdekten wij dankzij jarenlange ervaring de gouden formule voor een strategisch ontwikkelplan. Dat plan heeft enkele belangrijke pijlers. Allereerst denken u en wij vanuit dit plan via slimme brainstormsessies na over uw doel, wat u hiervoor nodig hebt en wat dat betekent voor het raamwerk van de software.

Dit voortraject werkt in handige stappen. En dat geldt ook voor de ontwikkeling van de software daarna. Ook die doen we in delen; elk deel krijgt u ter controle. Pas na uw akkoord starten we met het vervolg. Deze aanpak bewijst al jaren zijn succes. Dat ziet u terug in de vele tevreden klanten. Ontdek hier alles over het ontwikkelplan.

automatisering

Meer weten over uw robotica bedrijf?

Vrijblijvend van gedachten wisselen?

Als u uw contactinformatie op deze pagina invult, verwerken we uw informatie via een gerobotiseerd systeem 😉. U krijgt hierdoor alvast automatisch een ontvangstbevestiging. Daarna stappen we heel graag over op menselijk contact en krijgt u van ons een gepersonaliseerd datumvoorstel voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek met uw software en robotica bedrijf.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten