fbpx

M-health app laten ontwikkelen?

Check hier alle ins en outs

Wilt u een m-health app laten ontwikkelen? Of twijfelt u nog of dit bij uw organisatie past? Hier leest u alles over de voordelen van m-health. Voor patiënten en zorgverleners – en voor zorgorganisaties als geheel. Ook ontdekt u hier waarom het Internet of Things zo’n belangrijke rol speelt.

Wat is m-health?

En wat is de rol van de smartphone hierin?

M-health maakt deel uit van e-health. Dit laatste is een heel breed gebied. Het heeft betrekking op alle computerapplicaties voor de zorg. M-health daarentegen richt zich heel specifiek op het gebruik van mobiele apparaten. En dan vooral de smartphone. Want die is natuurlijk een stuk handzamer dan zo’n grote tablet. Bovendien hebben de meeste mensen er tegenwoordig een. Het gebruik van mobiele apps in de zorg steeg de afgelopen jaren dan ook flink.

M-Health app laten ontwikkelen

M-health en het Internet of Things

De opkomst van m-health in de zorg heeft ook alles te maken met het Internet of Things (IoT). In het Nederlands ook wel ‘internet der dingen’ genoemd. Klinkt misschien ingewikkeld. Maar het gaat hier gewoon om een netwerk van slimme apparaten. Wedden dat u een of meer van de volgende devices in huis hebt?

 • Slimme thermostaat
 • Slimme deurbel
 • Slimme verlichting
 • Robotstofzuiger
 • Smart-tv
 • Smartwatch

De slimme apparaten in het IoT hebben 1 ding gemeen: ze hebben allemaal een computerchip en een internetverbinding. En vaak hebt u ook nog een app op uw telefoon om het apparaat te bedienen.

Het Internet of Things in de zorg

Ook in de zorg groeit het Internet of Things razendsnel. Dat komt allereerst door sprongen in de technologie. En daarnaast door de grote personeelstekorten. En de vergrijzing die de vraag naar zorg steeds groter maakt. IoT-toepassingen in de zorg bieden hiervoor uitkomst, op allerlei gebied. Denk aan realtime monitoring van bloedwaarden, het hartritme en cholesterol via speciale meters. En ook rolstoelen die dankzij sensoren de negatieve effecten van langdurig gebruik verlichten. Of sensoren in en om het huis die het gedrag van een dementerend persoon in de gaten houden.

Voordelen voor iedereen

Het gebruik van m-health kent veel voordelen. Zowel voor patiënten als zorgverleners en organisaties. Want zo neemt technologie u werk uit handen waar u voorheen menskracht voor nodig had. Een aantal voordelen op ’n rij:

 • Voordelen voor patiënten
  • Meer inzicht in hun gezondheid
  • Familieleden of zorgverleners kijken op afstand mee naar gedrag of ziektesymptomen
 • Voordelen voor zorgverleners
  • Gezondheid van patiënten op afstand bijhouden
  • Proactief bijsturen gaat heel makkelijk, bijvoorbeeld als een patiënt zijn medicatie niet inneemt
 • Voordelen voor organisaties
  • Inzicht in de plek van medische apparatuur, zoals rolstoelen, defibrillators en beademingsapparatuur
  • Zien waar medische personeel is voor efficiëntere inzet

Uw succes met onze kennis

Een m-health app laten bouwen biedt uw organisatie dus volop mogelijkheden. Op zoek naar een ontwikkelaar? Ontdek dan APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Wij deden al projecten voor veel ziekenhuizen en andere zorgorganisaties. Zo maakten we bijvoorbeeld een applicatie op het gebied van huidproblemen. Hiermee zien zowel patiënten als zorgverleners snel de behandelingen voor huidziekten. Ook werkten we aan software die het aantal beschikbare IC-bedden in Nederland laat zien. In coronatijd natuurlijk een ontzettend belangrijke tool.

Ontwikkelplan in fasen

Wanneer we uw m-health app bouwen, werken we met een beproefde succesaanpak. U krijgt bijvoorbeeld eerst een uitgebreid voortraject, waarin we uw doelen in kaart brengen. Ook ontvangt u van ons uw applicatie in deelleveringen. Dit maakt dat u makkelijk bijstuurt en het eindresultaat helemaal naar wens is.

software ontwikkelaar zorg

Eraan toe om uw m-health app te laten ontwikkelen?

Volg eerst een gratis opstartworkshop

Wilt u uw m-health app laten ontwikkelen door APPelit? We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Vult u hieronder uw gegevens in? Dan krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Zo ontdekt u gelijk wat zo’n app uw organisatie oplevert. En of onze manier van werken bij u past.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten