fbpx

M-health app laten ontwikkelen?

Check hier alle ins en outs

Wilt u een m-health app laten ontwikkelen? Of twijfelt u nog of dit bij uw organisatie past? Hier leest u alles over de voordelen van m-health. Voor patiënten en zorgverleners – en voor zorgorganisaties als geheel. Ook ontdekt u hier waarom het Internet of Things zo’n belangrijke rol speelt.

Wat is m-health?

En wat is de rol van de smartphone hierin?

M-health maakt deel uit van e-health. Dit laatste is een heel breed gebied. Het heeft betrekking op alle computerapplicaties voor de zorg. M-health daarentegen richt zich heel specifiek op het gebruik van mobiele apparaten. En dan vooral de smartphone. Want die is natuurlijk een stuk handzamer dan zo’n grote tablet. Bovendien hebben de meeste mensen er tegenwoordig een. Het gebruik van mobiele apps in de zorg steeg de afgelopen jaren dan ook flink.

M-Health app laten ontwikkelen

M-health en het Internet of Things

De opkomst van m-health in de zorg heeft ook alles te maken met het Internet of Things (IoT). In het Nederlands ook wel ‘internet der dingen’ genoemd. Klinkt misschien ingewikkeld. Maar het gaat hier gewoon om een netwerk van slimme apparaten. Wedden dat u een of meer van de volgende devices in huis hebt?

 • Slimme thermostaat
 • Slimme deurbel
 • Slimme verlichting
 • Robotstofzuiger
 • Smart-tv
 • Smartwatch

De slimme apparaten in het IoT hebben 1 ding gemeen: ze hebben allemaal een computerchip en een internetverbinding. En vaak hebt u ook nog een app op uw telefoon om het apparaat te bedienen.

Het Internet of Things in de zorg

Ook in de zorg groeit het Internet of Things razendsnel. Dat komt allereerst door sprongen in de technologie. En daarnaast door de grote personeelstekorten. En de vergrijzing die de vraag naar zorg steeds groter maakt. IoT-toepassingen in de zorg bieden hiervoor uitkomst, op allerlei gebied. Denk aan realtime monitoring van bloedwaarden, het hartritme en cholesterol via speciale meters. En ook rolstoelen die dankzij sensoren de negatieve effecten van langdurig gebruik verlichten. Of sensoren in en om het huis die het gedrag van een dementerend persoon in de gaten houden.

Voordelen voor iedereen

Het gebruik van m-health kent veel voordelen. Zowel voor patiënten als zorgverleners en organisaties. Want zo neemt technologie u werk uit handen waar u voorheen menskracht voor nodig had. Een aantal voordelen op ’n rij:

 • Voordelen voor patiënten
  • Meer inzicht in hun gezondheid
  • Familieleden of zorgverleners kijken op afstand mee naar gedrag of ziektesymptomen
 • Voordelen voor zorgverleners
  • Gezondheid van patiënten op afstand bijhouden
  • Proactief bijsturen gaat heel makkelijk, bijvoorbeeld als een patiënt zijn medicatie niet inneemt
 • Voordelen voor organisaties
  • Inzicht in de plek van medische apparatuur, zoals rolstoelen, defibrillators en beademingsapparatuur
  • Zien waar medische personeel is voor efficiëntere inzet

Uw succes met onze kennis

Een m-health app laten bouwen biedt uw organisatie dus volop mogelijkheden. Op zoek naar een ontwikkelaar? Ontdek dan APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Wij deden al projecten voor veel ziekenhuizen en andere zorgorganisaties. Zo maakten we bijvoorbeeld een applicatie op het gebied van huidproblemen. Hiermee zien zowel patiënten als zorgverleners snel de behandelingen voor huidziekten. Ook werkten we aan software die het aantal beschikbare IC-bedden in Nederland laat zien. In coronatijd natuurlijk een ontzettend belangrijke tool.

Ontwikkelplan in fasen

Wanneer we uw m-health app bouwen, werken we met een beproefde succesaanpak. U krijgt bijvoorbeeld eerst een uitgebreid voortraject, waarin we uw doelen in kaart brengen. Ook ontvangt u van ons uw applicatie in deelleveringen. Dit maakt dat u makkelijk bijstuurt en het eindresultaat helemaal naar wens is.

software ontwikkelaar zorg

Eraan toe om uw m-health app te laten ontwikkelen?

Volg eerst een gratis opstartworkshop

Wilt u uw m-health app laten ontwikkelen door APPelit? We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek. Vult u hieronder uw gegevens in? Dan krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Zo ontdekt u gelijk wat zo’n app uw organisatie oplevert. En of onze manier van werken bij u past.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader