fbpx

ERP horeca, uw zaak op rolletjes

Weet wat er gebeurt in uw zaak

Aan de slag met ERP in de horeca? Doen! Want ERP helpt horecazaken om diverse uitdagingen het hoofd te bieden. Met een ERP-platform op maat weet u wat er gebeurt in uw zaak en kunt u interne processen – zoals de inkoop en het voorraadbeheer – eenvoudig optimaliseren. Kortom, met ERP loopt uw zaak op rolletjes!

Waarom ERP?

Ga voor meer inzicht

De afkorting ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Het draait dus om inzicht in alle middelen die een bedrijf tot zijn beschikking heeft. En om een efficiënt gebruik van die middelen. Alle bedrijfsinformatie staat overzichtelijk bij elkaar in één softwaresysteem. Hierdoor wordt het makkelijker om strategische beslissingen te nemen.

ERP horeca

ERP voor de horeca

Ook voor de horeca biedt ERP grote voordelen. Dit geldt met name voor grotere zaken, denk aan restaurants met meerdere vestigingen, dark kitchens en productiekeukens. Een ERP-platform bevat een centraal inkoopsysteem voor al deze vestigingen. Zo houdt u goed zicht op voorraden en uitgaven en op de verhouding tussen inkoop- en verkoopprijs. Het inkoopsysteem kan bovendien eenvoudig worden gekoppeld aan het kassasysteem.

Redenen voor ERP

Horecazaken kunnen verschillende redenen hebben om met ERP aan de slag te gaan. Enkele voorbeelden:

 • Ze willen efficiënter werken;
 • Ze willen de arbeidskosten verlagen;
 • Ze willen verspilling tegengaan;
 • Ze willen wettelijke regels en richtlijnen beter naleven;
 • Ze willen een constantere kwaliteit;
 • Ze willen een hogere gasttevredenheid.

De voordelen voor uw mensen

Een andere reden kan zijn, om het werkplezier van medewerkers te vergroten. Want ook voor uw medewerkers biedt ERP grote voordelen. Het maakt hun dagelijkse werk gemakkelijker. Bijvoorbeeld omdat:

 • ze niet meer ’s avonds na sluitingstijd voorraden hoeven te tellen.
 • ze niet voor verrassingen komen te staan omdat een ingrediënt niet op voorraad blijkt te zijn.
 • bestellingen automatisch naar de keuken worden gestuurd.
 • recepten en bereidingen eenduidig worden opgeslagen en voor iedereen toegankelijk zijn.

Server in de keuken?

De toch al beperkte ruimte in uw keuken hoeft u niet op te offeren voor een grote server. De huidige ERP-platforms zijn namelijk vaak cloud based. Een ander voordeel hiervan is, dat er geen grote investeringen nodig zijn. Met een modulair cloudplatform kiest u alleen de modules die u nodig heeft. Wilt u in de toekomst uitbreiden, dan kan dit heel eenvoudig.

Voordelen van de cloud in plaats van de keuken

Kiezen voor ERP in de cloud (ook wel: ERP on demand) heeft enkele belangrijke voordelen:

 • Geen hoge aanschaf- en installatiekosten bij de start van uw project (dus ook voor kleine en middelgrote horecazaken binnen handbereik).
 • Geen kosten voor onderhoud.
 • Uw eigen medewerkers hoeven zich niet druk te maken over het functioneren van de software.
 • Overal vandaan toegang tot de gegevens, ook vanaf tablets of smartphones.
 • Updates en nieuwe releases zijn inbegrepen.

Succes verzekerd dankzij ontwikkelplan

APPelit, strategische partner in ERP software op maat, ontwikkelt al jaren ERP-oplossingen voor horecabedrijven. Steeds weer blijkt onze aanpak uitermate succesvol. Dat komt omdat we alle bedrijven, van klein tot groot, een ontwikkelplan laten doorlopen. Graag doen we dit ook voor u! Dit plan bestaat uit de volgende fasen:

 1. Inleven in uw uitdaging
 2. Omschrijven van uw uitdaging
 3. Ideeën verzamelen
 4. Softwareoplossing ontwikkelen of kiezen voor on demand
 5. Deel voor deel opleveren en testen
 6. Onderhoud, training, marketing en meer
ERP bedrijf

Aan de slag met ERP voor de horeca?

We komen graag bij u koffiedrinken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ERP voor de horeca? Als u zorgt voor een kop koffie, doen wij waar wij goed in zijn: een eerlijk verhaal vertellen over (on)mogelijkheden, kansen en uitdagingen. Laat u hieronder even uw gegevens achter? Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 115 recensies
  beoordeel ons op
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten