fbpx

Wat is een ERP systeem?

Check hier alle ins en outs

In dit artikel vindt u alles wat u wilt weten over (de aanschaf van) een ERP systeem. U komt erachter wat het precies is, hoe u weet of uw organisatie het nodig heeft en hoe u de juiste software hiervoor kiest. En last but not least: waar u op let als u een ontwikkelaar zoekt.

Ontdek het grote voordeel

Wat zijn ERP-systemen?

Met een ERP-systeem beschikt u over een complete oplossing voor uw hele organisatie. Iedereen werkt dus in hetzelfde softwarepakket. Groot voordeel hiervan is dat alle afdelingen beschikken over dezelfde data – die ook nog eens helemaal actueel zijn. Dat scheelt een hoop tijd. Want dan hoeft u nooit meer te zoeken naar gegevens die in een ander systeem staan. Alles staat namelijk centraal. En dat maakt uw organisatie een stuk efficiënter.

Wat is een ERP systeem

Hoe weet ik of mijn organisatie een ERP systeem nodig heeft?

U vraagt zich misschien af of u wel echt een ERP nodig hebt. Check in dat geval onderstaand lijstje met symptomen:

 • U krijgt regelmatig klachten van klanten over slechte dienstverlening
 • U hebt moeite om aan de vraag van uw klanten te voldoen
 • U moet dezelfde taak in meerdere systemen uitvoeren
 • U moet veel moeite doen om actuele data voor uw besluitvorming te krijgen
 • U moet dezelfde data in meerdere systemen invoeren
 • Uw huidige systemen staan de groei van uw bedrijf in de weg
 • Uw huidige softwarepakketten werken niet goed samen
 • U doet veel dingen handmatig die prima te automatiseren zijn

Komt een van deze verschijnselen u bekend voor? Dan heeft uw organisatie zeker baat bij een ERP systeem.

Hoe kies ik een ERP systeem?

Er zijn genoeg ERP pakketten op de markt. Maar u kunt het best maatsoftware laten ontwikkelen. Dan weet u immers zeker dat de oplossing helemaal aansluit bij uw organisatie. Dit is uiteraard een hele klus. Volg daarom bij de ontwikkeling de volgende stappen. Dan bent u een heel eind op weg naar succes.

 1. Maak een berekening van de totale eigendomskosten
 2. Zorg voor draagvlak onder uw medewerkers
 3. Creëer een stappenplan voor de ontwikkeling en uitrol
 4. Werk aan 1 module tegelijk
 5. Geef uw medewerkers training
 6. Ga in zee met de juiste partner

Waar let ik op als ik een ERP ontwikkelaar kies?

Doe grondig voorwerk als u op zoek bent naar een ERP partner. Check of het bedrijf ervaring heeft met uw bedrijfstak. Dat doet u heel makkelijk online. Vraag ook of u contact mag opnemen met een aantal klanten, het liefst uit uw eigen branche. Bovendien is een duidelijke offerte een must. Let niet alleen op de kosten van de ontwikkeling zelf. Maar vooral ook wat u na die tijd kwijt bent voor bijvoorbeeld updates, support, uitbreidingen enzovoorts. Ofwel: de totale eigendomskosten.

Makkelijk meegroeien

En over uitbreidingen gesproken: uw systeem moet natuurlijk wel klaar zijn voor de toekomst. Hebt u vast omlijnde groeiplannen? Dan moet uw ERP daar ook op berekend zijn. Wel zo fijn dat u weet welk prijskaartje daar aan hangt.

APPelit als uw ERP ontwikkelaar

Zeker zijn van een deskundige en ervaren ERP bouwer? Ga dan in zee met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Wij ontwikkelden al voor veel bedrijven en instellingen ERP applicaties. In onze portfolio vindt u een ruime selectie aan succesverhalen. Dat bedrijven graag met ons werken, is mede te danken aan onze aanpak. Die zorgt namelijk gegarandeerd voor het resultaat dat u zoekt.

ERP designer

Wat zijn ERP systemen – meer weten?

Pak onze informatieve workshop mee

Meer weten over wat een ERP systeem precies is? Wij vertellen het u graag. Laat u hieronder uw gegevens achter? Dan nemen we snel contact met u op. Bovendien krijgt u een workshop ter waarde van 1200 euro van ons. Helemaal gratis en vrijblijvend. In die workshop ontdekt u hoe uw organisatie beter werkt met een ERP systeem.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten