fbpx

App ontwikkelen? Prijs versus kwaliteit

Alles wat u wilt weten over kosten & meer

Wat vindt u belangrijk als u iemand een app laat ontwikkelen? De prijs? De kwaliteit? De experts erachter? Hieronder krijgt u een inkijkje in de kosten en wat er verder bij komt kijken.

Soorten kosten

Inzicht in app prijs

Denk aan kosten voor:

 • bepalen van doelen: variabel
 • soort app & programmeerwerk: eenvoudig (tot € 4.000) tot ingewikkeld (v.a. € 8.000)
 • inhoud/content: standaard inbegrepen
 • opslag & publicatie (app store): 10% van ontwikkelkosten + 99 dollar p/j +25 dollar
 • onderhoud: 5-20% van ontwikkelkosten

Een app ontwikkelen heeft qua prijs vanzelfsprekend dus veel variabelen. Vergelijk het maar met een auto. De prijs van een auto hangt ook af van veel factoren. APPelit, strategisch partner voor app ontwikkeling, neemt u hieronder graag mee in de soort kosten en wat u ervoor krijgt.

Voorbereiding

Doelen bepalen

Trap niet in de valkuil dat u meteen start met (laten) programmeren van uw app. Want alleen met een sterke voorbereiding verkleint u de kans op missers drastisch. Zelf ontwikkelen we alleen aps na deze grondige voorbereiding. Want als uw doelen vooraf niet helder zijn, hoe kunnen wij dan zorgen dat u ze haalt met uw app? Daarom werken wij altijd met verschillende brainstorms.

Bij een app ontwikkelen speelt de prijs voor deze sessies dus mee. En die prijs hangt af van hoe snel we samen alles op een rij krijgen.

Soort app | Hoeveelheid functies

Als u de voorbereiding hebt staan, wordt het tijd om te kiezen: welk soort app wilt u? Productadviesapp, game app, app in de zorg of iets anders? En welke functies horen daar dan bij? Bijvoorbeeld veel nieuwe functies, meeliften op eerder programmeerwerk of alleen basicfuncties inzetten (ook wel genoemd features). Door dit raamwerk helder neer te zetten wordt ook de prijs van uw app duidelijker.

app ontwikkelen prijs

Programmeerwerk

Hoofdzaak

Houdt uw app veel of weinig programmeerwerk in? Dit is de basis van de kosten voor uw app. Waar u dan aan moet denken? Als het gaat om eenvoud, begint uw applicatie bij een bedrag tot 4000 euro. Praten we over een game app of ander ingewikkeld programmeerwerk? Dat begint vanaf 8000 euro.

Van video tot tekst

Inhoud

Levert u afbeeldingen en video’s voor uw app? Komt er een compleet nieuw design? Wilt u dat wij teksten schrijven? Elk onderdeel vraagt tijd (en dus geld) voor een professionele aanpak. Immers, het publiek ziet één geheel dat moet staan als een huis, in elk detail. Bij apps ontwikkelen zorgen wij ervoor dat dit in de prijs is inbegrepen. Dus geen verrassingen achteraf.

Opslag & publicatie | Servers en app stores

Uw app komt op uw server te staan. Hoe zwaarder de app en hoe meer gebruikers, hoe meer data er dan heen en weer gaat. De kosten hiervoor zijn, als u een app gaat ontwikkelen, circa 10% van de totale prijs. Daarnaast betaalt u voor publicatie in de app stores. Bij Apple kost dat bijvoorbeeld 99 dollar per jaar.

jonge mensen met smartphones

Onderhoud

Updates

De techniek gaat snel. U hoeft er niet in mee te gaan, maar dat heeft wel gevolgen. Voor de veiligheid van uw app. Voor de weergave op nieuwe besturingssystemen en grotere schermen. Daarom raden wij u aan bij de app en het ontwikkelen de prijs van updates mee te rekenen. Ga daarbij uit van 5 tot 20%.

Afspraak maken? | App ontwikkelen? Prijs opvragen?

Graag laten we u persoonlijk ervaren hoe blij we worden van een mooie app ontwikkelen. En de prijs? Daarin geven we u ook graag snel inzicht als u uw contactgegevens hieronder invult.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader