fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

App ontwikkelen? Prijs versus kwaliteit

Alles wat u wilt weten over kosten & meer

Wat vindt u belangrijk als u iemand een app laat ontwikkelen? De prijs? De kwaliteit? De experts erachter? Hieronder krijgt u een inkijkje in de kosten en wat er verder bij komt kijken.

Soorten kosten

Inzicht in app prijs

Denk aan kosten voor:

  • bepalen van doelen: variabel
  • soort app & programmeerwerk: eenvoudig (tot € 4.000) tot ingewikkeld (v.a. € 8.000)
  • inhoud/content: standaard inbegrepen
  • opslag & publicatie (app store): 10% van ontwikkelkosten + 99 dollar p/j +25 dollar
  • onderhoud: 5-20% van ontwikkelkosten

Een app ontwikkelen heeft qua prijs vanzelfsprekend dus veel variabelen. Vergelijk het maar met een auto. De prijs van een auto hangt ook af van veel factoren. APPelit, strategisch partner voor app ontwikkeling, neemt u hieronder graag mee in de soort kosten en wat u ervoor krijgt.

Voorbereiding

Doelen bepalen

Trap niet in de valkuil dat u meteen start met (laten) programmeren van uw app. Want alleen met een sterke voorbereiding verkleint u de kans op missers drastisch. Zelf ontwikkelen we alleen aps na deze grondige voorbereiding. Want als uw doelen vooraf niet helder zijn, hoe kunnen wij dan zorgen dat u ze haalt met uw app? Daarom werken wij altijd met verschillende brainstorms.

Bij een app ontwikkelen speelt de prijs voor deze sessies dus mee. En die prijs hangt af van hoe snel we samen alles op een rij krijgen.

Soort app | Hoeveelheid functies

Als u de voorbereiding hebt staan, wordt het tijd om te kiezen: welk soort app wilt u? Productadviesapp, game app, app in de zorg of iets anders? En welke functies horen daar dan bij? Bijvoorbeeld veel nieuwe functies, meeliften op eerder programmeerwerk of alleen basicfuncties inzetten (ook wel genoemd features). Door dit raamwerk helder neer te zetten wordt ook de prijs van uw app duidelijker.

app ontwikkelen prijs

Programmeerwerk

Hoofdzaak

Houdt uw app veel of weinig programmeerwerk in? Dit is de basis van de kosten voor uw app. Waar u dan aan moet denken? Als het gaat om eenvoud, begint uw applicatie bij een bedrag tot 4000 euro. Praten we over een game app of ander ingewikkeld programmeerwerk? Dat begint vanaf 8000 euro.

Van video tot tekst

Inhoud

Levert u afbeeldingen en video’s voor uw app? Komt er een compleet nieuw design? Wilt u dat wij teksten schrijven? Elk onderdeel vraagt tijd (en dus geld) voor een professionele aanpak. Immers, het publiek ziet één geheel dat moet staan als een huis, in elk detail. Bij apps ontwikkelen zorgen wij ervoor dat dit in de prijs is inbegrepen. Dus geen verrassingen achteraf.

Opslag & publicatie | Servers en app stores

Uw app komt op uw server te staan. Hoe zwaarder de app en hoe meer gebruikers, hoe meer data er dan heen en weer gaat. De kosten hiervoor zijn, als u een app gaat ontwikkelen, circa 10% van de totale prijs. Daarnaast betaalt u voor publicatie in de app stores. Bij Apple kost dat bijvoorbeeld 99 dollar per jaar.

jonge mensen met smartphones

Onderhoud

Updates

De techniek gaat snel. U hoeft er niet in mee te gaan, maar dat heeft wel gevolgen. Voor de veiligheid van uw app. Voor de weergave op nieuwe besturingssystemen en grotere schermen. Daarom raden wij u aan bij de app en het ontwikkelen de prijs van updates mee te rekenen. Ga daarbij uit van 5 tot 20%.

Afspraak maken? | App ontwikkelen? Prijs opvragen?

Graag laten we u persoonlijk ervaren hoe blij we worden van een mooie app ontwikkelen. En de prijs? Daarin geven we u ook graag snel inzicht als u uw contactgegevens hieronder invult.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Na onderzoek te doen kwam ik uit bij Johannes van APPelit, de vragen die ik stelden werden uitgebreid beantwoord. Hele fijne service! Ik zou zeker weer contact met hen opzoeken, aanrader!
Suzanne van Beek
Suzanne van Beek
12:01 20 Dec 21
Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21