fbpx

App ontwikkelen? Prijs versus kwaliteit

Alles wat u wilt weten over kosten & meer

Wat vindt u belangrijk als u iemand een app laat ontwikkelen? De prijs? De kwaliteit? De experts erachter? Hieronder krijgt u een inkijkje in de kosten en wat er verder bij komt kijken.

Soorten kosten

Inzicht in app prijs

Denk aan kosten voor:

 • bepalen van doelen: variabel
 • soort app & programmeerwerk: eenvoudig (tot € 4.000) tot ingewikkeld (v.a. € 8.000)
 • inhoud/content: standaard inbegrepen
 • opslag & publicatie (app store): 10% van ontwikkelkosten + 99 dollar p/j +25 dollar
 • onderhoud: 5-20% van ontwikkelkosten

Een app ontwikkelen heeft qua prijs vanzelfsprekend dus veel variabelen. Vergelijk het maar met een auto. De prijs van een auto hangt ook af van veel factoren. APPelit, strategisch partner voor app ontwikkeling, neemt u hieronder graag mee in de soort kosten en wat u ervoor krijgt.

Voorbereiding

Doelen bepalen

Trap niet in de valkuil dat u meteen start met (laten) programmeren van uw app. Want alleen met een sterke voorbereiding verkleint u de kans op missers drastisch. Zelf ontwikkelen we alleen aps na deze grondige voorbereiding. Want als uw doelen vooraf niet helder zijn, hoe kunnen wij dan zorgen dat u ze haalt met uw app? Daarom werken wij altijd met verschillende brainstorms.

Bij een app ontwikkelen speelt de prijs voor deze sessies dus mee. En die prijs hangt af van hoe snel we samen alles op een rij krijgen.

Soort app | Hoeveelheid functies

Als u de voorbereiding hebt staan, wordt het tijd om te kiezen: welk soort app wilt u? Productadviesapp, game app, app in de zorg of iets anders? En welke functies horen daar dan bij? Bijvoorbeeld veel nieuwe functies, meeliften op eerder programmeerwerk of alleen basicfuncties inzetten (ook wel genoemd features). Door dit raamwerk helder neer te zetten wordt ook de prijs van uw app duidelijker.

app ontwikkelen prijs

Programmeerwerk

Hoofdzaak

Houdt uw app veel of weinig programmeerwerk in? Dit is de basis van de kosten voor uw app. Waar u dan aan moet denken? Als het gaat om eenvoud, begint uw applicatie bij een bedrag tot 4000 euro. Praten we over een game app of ander ingewikkeld programmeerwerk? Dat begint vanaf 8000 euro.

Van video tot tekst

Inhoud

Levert u afbeeldingen en video’s voor uw app? Komt er een compleet nieuw design? Wilt u dat wij teksten schrijven? Elk onderdeel vraagt tijd (en dus geld) voor een professionele aanpak. Immers, het publiek ziet één geheel dat moet staan als een huis, in elk detail. Bij apps ontwikkelen zorgen wij ervoor dat dit in de prijs is inbegrepen. Dus geen verrassingen achteraf.

Opslag & publicatie | Servers en app stores

Uw app komt op uw server te staan. Hoe zwaarder de app en hoe meer gebruikers, hoe meer data er dan heen en weer gaat. De kosten hiervoor zijn, als u een app gaat ontwikkelen, circa 10% van de totale prijs. Daarnaast betaalt u voor publicatie in de app stores. Bij Apple kost dat bijvoorbeeld 99 dollar per jaar.

jonge mensen met smartphones

Onderhoud

Updates

De techniek gaat snel. U hoeft er niet in mee te gaan, maar dat heeft wel gevolgen. Voor de veiligheid van uw app. Voor de weergave op nieuwe besturingssystemen en grotere schermen. Daarom raden wij u aan bij de app en het ontwikkelen de prijs van updates mee te rekenen. Ga daarbij uit van 5 tot 20%.

Afspraak maken? | App ontwikkelen? Prijs opvragen?

Graag laten we u persoonlijk ervaren hoe blij we worden van een mooie app ontwikkelen. En de prijs? Daarin geven we u ook graag snel inzicht als u uw contactgegevens hieronder invult.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten