fbpx

Mkb apps ontwikkelen

Succes dankzij dit stappenplan

In het onderwijs, business-to-business, het mkb, overal bieden applicaties uitkomst voor organisaties en relaties. Werkt u in het midden- en kleinbedrijf? En overweegt u zelf een mkb app te (laten) maken? Met onderstaande stappenplan gaat u goed van start.

In 5 stappen uw eigen mkb apps

Succes verzekerd

  1. Inventariseer: waarom wilt u een eigen app hebben?
  2. Noteer uw verdere wensen, uitdagingen én mogelijk verdienmodel
  3. Selecteer functies – wat hebt u nodig voor uw doel en wat is leuk ‘erbij’?
  4. Werk het design uit – wat past bij uw doel en doelgroep?
  5. Laat de applicatie in stukjes opleveren – test elk stukje

 

mkb apps

De 5 stappen uitgediept

Stap 1. Inventariseer

Bij APPelit, strategisch ontwikkelaar van applicaties en andere software op maat, werken we voor een goede inventarisatie met slimme brainstorms. In de eerste brainstorm (cliffsessie) kijken we met een groep mensen vanuit uw organisatie naar: Wat is uw plan? En waarom? Daarbij vragen we dóór, zodat we alle kanten van uw idee helder krijgen. U kunt dit zelf ook organiseren.

Stap 2. Noteer uw wensen, uitdagingen en verdienmodel

In de tweede brainstorm, de bridgesessie, slaat u met hetzelfde team een brug van idee naar meer details. Zoals waar u nu staat, waar u naartoe wilt en welke hobbels er op uw pad liggen. Denk hierbij eventueel ook aan een stevig marktonderzoek dat het nut van uw app idee mogelijk aantoont. Of dat laat zien welk type én waarom een app laten maken voor uw doelgroep zin heeft.

In deze fase denkt u ook na over uw doelen en, hieraan gekoppeld, uw verdienmodel. Want dankzij jarenlange ervaring weten wij dat elk goeddoordacht idee voor een app u meer oplevert dan kost. Welk doel stelt u? Denk onder meer aan besparen op interne fouten dankzij automatisering. Of meer omzet binnenhalen door nieuwe klanten aan te trekken. We denken graag mee via zo’n bridgesessie.

Om u alvast een idee te geven hierbij in ieder geval al een aantal soorten mkb apps op een rij.

Soorten mkb apps | Een greep

Denk onder meer aan:

Stap 3: Selecteer functies

Op basis van uw doelen kiest u makkelijk wat uw mkb applicatie aan functies nodig heeft. Van inlogbeveiliging tot contactpagina, van winkelwagen tot (product)informatie.

Stap 4. Breng balans in design

Als u een app wilt laten maken, is de uitstraling wellicht het eerste waar u aan denkt; zeker bij game apps. Logisch, want dit is ook het eerste wat gebruikers zien. En daar staat of valt inderdaad veel mee. Voor uw ontwikkelaar de stap naar design zet, raden we u echter aan: zorg er eerst voor dat de functionaliteit goed is. Kleed pas daarna uw applicatie verder aan.

Want hoe mooi uw e-learning app software of andere applicatie ook is, als de functies niet goed werken, de software te traag reageert of schermen te langzaam laden, haken mensen af. Hou het beeld verder eenvoudig en rustig. Voor meer tips check ook onze pagina app design.

Stap 5. Laat de applicatie in stukjes opleveren

Trap tot slot niet in de valkuil dat u de software in één keer laat opleveren. Want als er dan iets aan schort of dingen pakken anders uit dan u dacht, is het te laat. Zelf leveren we daarom altijd op in delen. U test elk deel en wij gaan pas verder met het volgende deel als u tevreden bent over het vorige.

app voor kleine bedrijven

Meer weten?

Uw eigen mkb app(s) laten maken?

Ontdek online meer over ons, ons succesvolle ontwikkelplan en over de vele mkb apps in onze portfolio. Of maak meteen een vrijblijvende afspraak om te praten over uw eigen applicatie. U ontvangt dan ook een gratis groeiscan cadeau; dé manier om te ervaren hoe wij werken, waar uw kansen liggen en of het klikt. Vul hieronder uw contactinformatie in en u hoort binnen een dag van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


    Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
    APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
    Attis
    Attis
    1709743017
    Very good
    Hafez Hashimi
    Hafez Hashimi
    1708774478
    Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
    Brenda Hoppen
    Brenda Hoppen
    1706787077
    Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
    albert erisman
    albert erisman
    1696914647
    js_loader
    Sluiten