Wat kun je met een vr bril?
De talloze mogelijkheden van virtual reality
Je hebt ze vast wel eens gezien; mensen met een speciale bril voor hun ogen, die schijnbaar willekeurige bewegingen in de lucht maken. Deze mensen dragen een vr bril en bevinden zich in een virtuele wereld die alleen zij kunnen zien dankzij het scherm van de vr bril. We zien een dergelijke bril vaak in combinatie met entertainment, zoals videospellen. Maar dat is niet de enige manier om een dergelijke bril in te zetten. Wat kun je met een vr bril, anders dan mensen vermaken? Maar laten we bij het begin starten. Want wat is vr, en wat doet een vr bril?
Een virtuele wereld
Wat houdt vr in?
Virtual reality (vr) is een computertechniek die het doet lijken alsof je in een andere werkelijkheid bent. Omdat de hele wereld om je heen in vr is, kan dat – tot nu toe – alleen bereikt worden met een vr bril. Een vr bril sluit de hele ‘echte’ wereld buiten en vervangt deze door een andere werkelijkheid. Dat kan een heel realistische werkelijkheid zijn, maar ook een fantasiewerkelijkheid, zoals een wereld uit een computerspel.
Slimme stappen
Wil jij ook een vr bril inzetten in je bedrijf? Vr expert en software ontwikkelaar APPelit maakt het voor je mogelijk. Neem dus snel contact op! Wij zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden, om ons samen met jou te buigen over je vraagstuk en om passende oplossingen en software op maat aan te dragen. Hoe we dat doen? Met onze vijf stappen van design thinking!
Vijf stappen van design thinking
- Inleven in je uitdaging
- Je uitdaging goed omschrijven
- Ideeën verzamelen
- Ontwikkelen
- Testen
Werking vr bril: zo zit het
Met een vr bril stap je in een virtuele omgeving. Dat is mogelijk dankzij het 3D beeld dat het scherm van de bril projecteert. Een vr bril heeft twee lenzen die elk hetzelfde beeld weergeven. Dat beeld wordt per lens iets anders naar de ogen gestuurd, zodat het lijkt alsof je het driedimensionaal ziet. Beelden worden heel snel ververst en de bril heeft een gezichtsveld van 100 tot 120 graden. Daardoor lijkt het alsof de drager van de vr bril midden in een driedimensionale omgeving staat.
Keep on trackin’
Het beeld van de vr bril past zich aan elke (hoofdbeweging) aan met zogenaamde ‘trackers’. Hierdoor beweegt alles om je heen logisch mee en reageert de omgeving op je bewegingen en handelingen. Heb je een heel hoogwaardige vr bril, dan is de virtuele wereld nauwelijks te onderscheiden van de echte wereld.
Waar wordt een vr bril voor gebruikt?
Vr brillen kunnen op (bijna) ieder gebied ingezet worden. Een paar voorbeelden:
- In vlucht- en autosimulaties. Je kunt oefenen zonder dat crashen schade veroorzaakt.
- Bij therapie. Een vr bril kan depressieve patiënten positieve ervaringen geven door ze rond te laten lopen in een kleurrijke of zonnige omgeving.
- Bij ontwerpen. Architecten en designers zien een ontwerp driedimensionaal en kunnen eenvoudig aanpassingen doen zonder dat er eerst een echt model van het ontwerp gemaakt moet worden.
- In de medische wereld. Chirurgen in opleiding kunnen complexe operaties oefenen zonder dat fouten blijvende schade veroorzaken.
- Bij de helpdesk. Een driedimensionale tekening geeft de mogelijkheid snel uit te leggen waar een probleem zit en hoe dit opgelost kan worden.
Wat kun je met een vr bril in jouw business?
Ontdek het met APPelit!
Ben je helemaal enthousiast over het gebruik van vr en vr brillen voor je bedrijf? Neem contact met ons op of vul de velden hieronder in en wij gaan samen met je kijken hoe we deze geweldige technologie in je bedrijf kunnen toepassen!
Ervaar het gemak van onze service
Ervaar het gemak van onze service