fbpx

Wat is vaak de basis van maatwerk software?

Kijkje ‘achter het scherm’

Maatwerk software helpt bedrijven om strategische doelen en groei te behalen. Maar wat is vaak de basis van maatwerk software? En wat komt er zoal kijken bij de ontwikkeling ervan? Een kijkje achter de schermen, of eigenlijk: achter het scherm!

Maatwerk software

De belangrijkste voordelen

Maatwerk software is software die speciaal voor een bedrijf wordt ontwikkeld. Dit brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee:

 • U betaalt niet voor functionaliteiten die u toch niet gebruikt.
 • U hoeft uw bedrijfsproces(sen) niet aan te passen op de software, de software wordt zo ontworpen dat die juist op uw bedrijfsproces(sen) aansluit.
 • De software groeit eenvoudig mee met uw organisatie.
 • Met maatwerk software koppelt u eenvoudige meerdere systemen aan elkaar.
Basis maatwerk software

Zijn er ook nadelen?

Het zal u niets verbazen dat maatwerk software duurder is dan standaard software. Het uitdenken, het ontwikkelen en het implementeren kosten simpelweg meer tijd. Maar daarna kunt u de software gebruiken voor zoveel medewerkers als u wilt en bent u helemaal klaar voor de toekomst. Bovendien zorgt maatwerk software voor groei en vooruitgang. U verdient de investering dus snel terug.

Beginnen bij de basis

De basis van maatwerk software is niet een bepaald programma of onderdeel. Nee, de basis is: een goede voorbereiding. Want alleen als de doelen, wensen en verwachtingen van een organisatie duidelijk zijn, is het mogelijk om software zo te ontwikkelen dat die er helemaal op aansluit. APPelit, strategische partner in de ontwikkeling van software op maat, besteedt daarom veel aandacht aan de voorbereidingsfase.

Eerst brainstormen

We beginnen elk project met enkele brainstormsessies. Wij adviseren u een projectteam samen te stellen waarmee wij deze sessies kunnen houden. Dit team bestaat in het ideale geval niet alleen uit ICT’ers, maar ook uit managers en eindgebruikers. Zo krijgen we een zo compleet mogelijke visie op de situatie.

Het vervolg

Als we uw doelen, wensen en verwachtingen duidelijk hebben, gaan onze ontwikkelaars aan de slag. Maar dat betekent niet dat u het project nu uit handen geeft. Na elke ontwikkelfase geven we u namelijk de mogelijkheid om de software uitgebreid te testen. Pas als u helemaal tevreden bent, gaan we verder met het volgende onderdeel. Zo blijven we de verwachtingen goed op elkaar afstemmen.

De kenmerken van onze software

Wij ontwerpen onze software zo, dat al uw medewerkers er eenvoudig mee kunnen werken. Uiteraard verzorgen we graag een instructie of training voor uw mensen. We houden rekening met de software die u al heeft draaien en uw plannen voor de toekomst. Verder herkent u onze software-oplossingen aan:

 • de begrijpelijke programmeercode;
 • de koppelingen tussen delen van de software (API’s);
 • de koppelingen naar uw bestaande software;
 • het eenvoudige beheersysteem;
 • het gemak waarmee de software kan worden aangepast of uitgebouwd.

Welke onderdelen?

Natuurlijk vinden we niet onnodig het wiel opnieuw uit. Waar mogelijk maken we in onze software gebruik van bijvoorbeeld white label modellen of andere bestaande onderdelen. Ook kan het zijn dat een oplossing die we voor een andere klant hebben ontwikkeld, met enkele kleine aanpassingen ook voor uw situatie geschikt is. Bij elk softwareproject bekijken we dus wat er nodig is en hoe we dat zo efficiënt en voordelig mogelijk voor u kunnen realiseren. Maar de basis? Die is dus steeds anders!

software bouwen

Doorpraten over de vraag ‘Wat is vaak de basis van maatwerk software’?

Doen we graag!

Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over wat vaak de basis is van maatwerk software. Maar omdat elke situatie verschilt, doen we dat liever een-op-een. Dan kunnen we meteen al meer zeggen over de voordelen die maatwerk software voor uw bedrijf in petto heeft. Meer weten? Laat hier uw gegevens achter, dan nemen we snel contact met u op!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten