fbpx

Wat is ERP? Ontdek ’t hier!

Alle veelgestelde vragen over ERP

Steeds meer organisaties gebruiken een ERP systeem. In dit artikel leest u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen hierover. U ontdekt wat het precies is en hoe het werkt. Ook ervaart u wat de voordelen van deze software zijn. En waarom het ook úw organisatie beter laat werken.

Wat is ERP?

Korte verklaring

Enterprise Resource Planning, ofwel ERP, functioneert als totaaloplossing voor uw organisatie. Dit verklaart tegelijk de naam. Want die betekent zoiets als planning van uw bedrijfsresources. Alle onderdelen van uw organisatie werken hiermee in hetzelfde systeem. Van het management tot het magazijn en van de administratie tot de verkoop – iedereen gebruikt hetzelfde softwarepakket om zijn werk te doen.

Wat is ERP

Hoe werkt een ERP systeem?

ERP software bestaat uit verschillende modules. Bijna alle systemen hebben modules voor de administratie, personeelszaken, verkoopmanagement en klantbeheer. Ofwel: de afdelingen waar de meeste organisaties over beschikken. Welke modules er nog meer in zitten, hangt helemaal af van uw specifieke branche. Dus of u nu een webshop, zorgorganisatie, adviesbureau of productiebedrijf runt – een ERP sluit precies aan op wat u doet.

Check de kenmerken

Bovenstaande is ook meteen 1 van de belangrijkste kenmerken van een ERP: het systeem werkt helemaal op maat voor u. Ander belangrijk element: een centrale database vormt de basis. Alle gegevens van uw bedrijf staan dus op 1 locatie waar iedereen toegang toe heeft.

Wat zijn de voordelen van ERP?

Een kleine greep uit de vele voordelen:

 • Stroomlijnen van processen en workflows
 • Altijd consistente en actuele data
 • Al uw data op 1 plek, in plaats van verspreid over verschillende systemen
 • Automatisering van veelvoorkomende taken, zoals gegevensinvoer en -analyse
 • 1 systeem voor uw hele bedrijf betekent een stuk efficiënter werken
 • Sneller inspringen op nieuwe ontwikkelingen en eerder kansen zien

Werkt ERP ook voor mijn organisatie?

U denkt misschien dat ERP alleen werkt voor grote bedrijven. Helemaal mis! Hebt u een klein bedrijf en werkt u met losse softwarepakketten? Dan bent u beter af met een ERP. Sterker nog, juist mkb’ers en zzp’ers hebben er veel baat bij. Want vaak hebt u als kleine ondernemer meerdere rollen tegelijk. U bent de directeur en ook de verkoper, boekhouder en marketeer. Dan is het juist handig dat al uw werk in 1 systeem zit. U hoeft zo niet meer te switchen tussen apps. En al uw data staat op 1 plek.

Hoe kies ik een ERP ontwikkelaar?

Kijk vooral naar de aanpak van het ontwikkelbedrijf. Voor de bouw van  software op maat vormt Design Thinking al jarenlang de norm. Dit is een methode voor de oplossing van ingewikkelde problemen. De methode ziet er ongeveer als volgt uit:

 1. Inleven in uw uitdaging
 2. Omschrijven van uw uitdaging
 3. Ideeën verzamelen
 4. Softwareoplossing ontwikkelen
 5. Deel voor deel opleveren en testen

Een dergelijke aanpak resulteert altijd in succes. Want dankzij de verschillende stappen houdt u voortdurend een vinger aan de pols, iets vooral bij de ontwikkeling van ERP heel belangrijk is. Het systeem moet immers naadloos aansluiten op uw organisatie.

ERP designer

Wat is ERP software nog meer voor u?

Ontdek alle ins en outs in de gratis workshop

Wilt u meer weten over hoe ERP uw organisatie beter laat werken? Of hebt u behoefte aan meer uitleg over wat ERP precies is voor úw werk? Neem dan contact op met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. We komen graag bij u langs voor een gesprek. Laat u hieronder uw gegevens achter? Dan krijgt u van ons ook nog een workshop ter waarde van 1200 euro. Helemaal gratis. Dan analyseren we alvast hoe uw organisatie voordeel haalt uit een ERP systeem. Neem vandaag nog contact op dan weet u snel meer!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten