fbpx

Wat is ERP? Ontdek ’t hier!

Alle veelgestelde vragen over ERP

Steeds meer organisaties gebruiken een ERP systeem. In dit artikel leest u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen hierover. U ontdekt wat het precies is en hoe het werkt. Ook ervaart u wat de voordelen van deze software zijn. En waarom het ook úw organisatie beter laat werken.

Wat is ERP?

Korte verklaring

Enterprise Resource Planning, ofwel ERP, functioneert als totaaloplossing voor uw organisatie. Dit verklaart tegelijk de naam. Want die betekent zoiets als planning van uw bedrijfsresources. Alle onderdelen van uw organisatie werken hiermee in hetzelfde systeem. Van het management tot het magazijn en van de administratie tot de verkoop – iedereen gebruikt hetzelfde softwarepakket om zijn werk te doen.

Wat is ERP

Hoe werkt een ERP systeem?

ERP software bestaat uit verschillende modules. Bijna alle systemen hebben modules voor de administratie, personeelszaken, verkoopmanagement en klantbeheer. Ofwel: de afdelingen waar de meeste organisaties over beschikken. Welke modules er nog meer in zitten, hangt helemaal af van uw specifieke branche. Dus of u nu een webshop, zorgorganisatie, adviesbureau of productiebedrijf runt – een ERP sluit precies aan op wat u doet.

Check de kenmerken

Bovenstaande is ook meteen 1 van de belangrijkste kenmerken van een ERP: het systeem werkt helemaal op maat voor u. Ander belangrijk element: een centrale database vormt de basis. Alle gegevens van uw bedrijf staan dus op 1 locatie waar iedereen toegang toe heeft.

Wat zijn de voordelen van ERP?

Een kleine greep uit de vele voordelen:

 • Stroomlijnen van processen en workflows
 • Altijd consistente en actuele data
 • Al uw data op 1 plek, in plaats van verspreid over verschillende systemen
 • Automatisering van veelvoorkomende taken, zoals gegevensinvoer en -analyse
 • 1 systeem voor uw hele bedrijf betekent een stuk efficiënter werken
 • Sneller inspringen op nieuwe ontwikkelingen en eerder kansen zien

Werkt ERP ook voor mijn organisatie?

U denkt misschien dat ERP alleen werkt voor grote bedrijven. Helemaal mis! Hebt u een klein bedrijf en werkt u met losse softwarepakketten? Dan bent u beter af met een ERP. Sterker nog, juist mkb’ers en zzp’ers hebben er veel baat bij. Want vaak hebt u als kleine ondernemer meerdere rollen tegelijk. U bent de directeur en ook de verkoper, boekhouder en marketeer. Dan is het juist handig dat al uw werk in 1 systeem zit. U hoeft zo niet meer te switchen tussen apps. En al uw data staat op 1 plek.

Hoe kies ik een ERP ontwikkelaar?

Kijk vooral naar de aanpak van het ontwikkelbedrijf. Voor de bouw van  software op maat vormt Design Thinking al jarenlang de norm. Dit is een methode voor de oplossing van ingewikkelde problemen. De methode ziet er ongeveer als volgt uit:

 1. Inleven in uw uitdaging
 2. Omschrijven van uw uitdaging
 3. Ideeën verzamelen
 4. Softwareoplossing ontwikkelen
 5. Deel voor deel opleveren en testen

Een dergelijke aanpak resulteert altijd in succes. Want dankzij de verschillende stappen houdt u voortdurend een vinger aan de pols, iets vooral bij de ontwikkeling van ERP heel belangrijk is. Het systeem moet immers naadloos aansluiten op uw organisatie.

ERP designer

Wat is ERP software nog meer voor u?

Ontdek alle ins en outs in de gratis workshop

Wilt u meer weten over hoe ERP uw organisatie beter laat werken? Of hebt u behoefte aan meer uitleg over wat ERP precies is voor úw werk? Neem dan contact op met APPelit, uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. We komen graag bij u langs voor een gesprek. Laat u hieronder uw gegevens achter? Dan krijgt u van ons ook nog een workshop ter waarde van 1200 euro. Helemaal gratis. Dan analyseren we alvast hoe uw organisatie voordeel haalt uit een ERP systeem. Neem vandaag nog contact op dan weet u snel meer!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten