fbpx

Hoe werkt blockchain app technologie?

En andere veelgestelde vragen

Blockchain. U hoort er steeds vaker iets over. Wordt het niet eens tijd om er ook iets mee te gaan doen? Maar dan wilt u zich wel eerst meer verdiepen in blockchain. Hoe werkt het eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een eigen blockchain applicatie? En zijn er ook nadelen? De meest gestelde vragen, plús de bijbehorende antwoorden, op een rijtje!

Wat is een blockchain app?

Een blockchain bestaat uit een keten van computers. Elke computer bevat een actuele versie van de database van de software. U kunt het vergelijken met een digitaal grootboek. Via codes beslissen alle deelnemers samen welke informatie mag worden toegevoegd en welke niet. Er is dus niet één persoon eigenaar, maar alle deelnemers aan het netwerk verdelen het eigendom gelijk. Een app (applicatie) geeft u snel toegang tot dit ‘netwerk’.

Blockchain apptechnologie

Meer blockchainvragen

en antwoorden

Wat is het voordeel van blockchain?

Het is heel veilig: hackers hebben geen kans. Als er sprake is van één beheerder, dan maakt dat een systeem kwetsbaar. Want als deze beheerder te maken krijgt met een cyberaanval, dan kunt u nergens meer bij. Bij blockchain loopt u dat risico niet. Alle deelnemers aan de keten hebben een actuele kopie van de database. Valt één kopie uit, dan zijn er nog vele andere kopieën over.

Zijn er nog meer voordelen?

Behalve de grote veiligheid zijn er nog meer belangrijke voordelen. Zoals:

 • Werken via blockchain is heel efficiënt, want werk afstemmen gaat een stuk sneller. Iedereen die toegang heeft en ruimte ziet voor verbeteringen, kan die verbeteringen meteen doorvoeren.
 • De informatie is altijd en overal bereikbaar, van over de hele wereld.
 • U raakt geen informatie kwijt. Alle wijzigingen blijven in het systeem staan, niemand kan ze verwijderen. En mocht er onverhoopt toch een kopie verdwijnen, dan zijn er nog talloze andere actuele kopieën beschikbaar.
 • Er is geen tussenpersoon zoals een bank of een netbeheerder nodig, dat houdt de kosten laag.

Waar zet u blockchain voor in?

De bekendste toepassing van blockchain is cryptovaluta. U kunt met blockchain dus uw eigen betaalsysteem ontwikkelen. Maar er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk, bijvoorbeeld:

 • een hypotheek of verzekering aanvragen bij meer partijen tegelijk
 • een betere diagnose stellen bij patiënten
 • vastgoedcontracten sluiten
 • energie delen tussen mensen onderling
 • slimmer samenwerken aan project in de toeleveringsketen

Hoe werkt de technologie achter blockchain?

Informatie wordt opgeslagen in rij datablokken. U kunt zich deze rij voorstellen als een serie kluisjes die je alleen kunt openen wanneer je de juiste digitale sleutel hebt. Elk nieuw stukje informatie krijgt zijn eigen kluisje aan het einde van de rij. Dat kluisje bevat de informatie van het oude kluisje plus de nieuwe gegevens.

Hoe werkt een blockchain app?

Een blockchain app is niets anders dan een applicatie die toegang geeft tot een blockchain. Zo’n blockchain applicatie zorgt er dus voor dat gebruikers vanaf hun computer, telefoon of tablet toegang hebben tot de blockchain.

Heeft blockchain ook nadelen?

Blockchain heeft één belangrijk nadeel en dat is de hoeveelheid energie die ermee gemoeid is. Het systeem erachter vergt veel rekenkracht, want elk blokje moet gecontroleerd worden en elke nieuwe toevoeging geverifieerd. Hoe meer computers zijn aangesloten op de blockchain, des te meer elektriciteit er voor nodig is.

wat is blockchain

Hoe werkt een blockchain app voor u?

Ontdek het met hulp van APPelit!

Hoe gaat u nu concreet aan de slag met blockchain? APPelit, strategische partner in blockchaintechnologie, neemt u dit proces graag uit handen. Bent u benieuwd hoe een blockchain app werkt voor u en uw bedrijf? En wat er allemaal mogelijk is? Laten we snel een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, dan doen onze blockchain-experts u het hele verhaal helder uit de doeken. Laat u hieronder weten hoe we u kunnen bereiken?

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten