fbpx

Wat is IT architectuur?

Check hoe u hiermee uw organisatie efficiënter laat werken

De IT architectuur van uw organisatie moet vlekkeloos werken. Hiermee hebt u immers de juiste basis om een succesvolle organisatie op te bouwen en uit te breiden. Maar wat is IT architectuur precies? En welke eisen stelt u eraan om hiermee succes te bereiken? U ontdekt het op deze pagina.

Definitie van IT-architectuur

Ontdek hier hoe het zit

Even googelen op ‘wat is IT architectuur’, resulteert in ontzettend veel hits. Ze zeggen echter eigenlijk allemaal net wat anders. Conclusie: IT-architectuur is een breed begrip. De betekenis ervan varieert per bedrijf. Waar het in ieder geval om gaat: de structuur van de IT van een organisatie. Op deze pagina gaat het vooral over de rol van software in deze architectuur. Dit vormt immers het meest zichtbare en meest voorkomende onderdeel ervan. En geeft u houvast voor uw eigen IT.

Wat is IT architectuur

7 ingrediënten voor goede architectuur

Zonder IT functioneert tegenwoordig bijna niets meer. Dus het succes van uw organisatie staat of valt met een goede IT architectuur. Bovendien geldt: hoe groter de rol van IT, des te meer impact het heeft op uw organisatie. Goede architectuur herkent u aan de volgende 7 kenmerken:

 • Gebruiksgemak
 • Eenvoudig te beveiligen
 • Betrouwbaar
 • Compatibel
 • Uitbreidbaar
 • Schaalbaar
 • Aanpasbaar

Van gebruiksgemak tot betrouwbaarheid

Een goede architectuur geeft uw medewerkers gebruiksgemak. De IT van uw organisatie laat ze doen wat ze moeten doen. En zorgt ervoor dat ze hun doelen – én die van uw organisatie halen. Ook de beveiliging is een belangrijk punt. Uw organisatie heeft tegenwoordig continu verbinding met internet. Da’s niet alleen een must, ook een risico. Zo staat uw bedrijf immers bloot aan allerlei gevaren, dus uw IT moet makkelijk te beveiligen zijn. Ook betrouwbaarheid vormt een belangrijk punt. Want als u continu last hebt van storingen, heeft dat grote gevolgen voor de productiviteit.

Flexibiliteit voorop, meegroeien met uw business

De kenmerken compatibel, uitbreidbaar, schaalbaar en aanpasbaar komen eigenlijk allemaal neer op 1 ding: flexibiliteit. Uw programma’s moeten goed met elkaar werken, nu en later, en probleemloos draaien op uw apparatuur.  En groeit uw organisatie in de toekomst? Dan wilt u dat uw IT makkelijk meegroeit. Besluit u uw kernactiviteiten te wijzigen? Wel zo handig dat uw software uw plannen niet dwarsboomt – en dus makkelijk aanpasbaar is.

Zo verbetert u uw IT architectuur

Klinkt dat als een uitdaging? Of voldoet uw IT architectuur niet aan deze kenmerken? Schakel dan een software architect in. Deze adviseur helpt om uw IT te stroomlijnen. U krijgt advies over hoe u uw structuur het best inricht. En welke verbeterkansen u hebt.

Meet the expert

APPelit is graag uw software architect en strategische partner voor uw IT architectuur. Onze experts hebben veel kennis en jarenlang ervaring en u krijgt dan ook een concreet advies met verbeterpunten. Zo laat u uw medewerkers efficiënter werken, wat bijdraagt aan uw groei. Blijkt dat u nieuwe applicaties nodig hebt? Dan helpen we u met software op maat. Hierbij begeleiden we u graag van ontwikkeling tot uitrol.

IT outsourcing

Wat is IT architectuur voor ú?

Ontdek uw verbeterkansen in de gratis workshop

Uitgebreider antwoord vinden op de vraag: wat is IT architectuur voor úw organisatie? En weten hoe u uw eigen infrastructuur naar een hoger niveau tilt? Wij vertellen u er graag alles over. Laat u daarom hieronder uw gegevens achter? Dan nemen we binnen 1 werkdag contact met u op. Daarnaast krijgt u dan ook een workshop met een waarde van 1200 euro aangeboden; helemaal gratis. Tijdens de workshop ziet u alvast waar uw verbeterkansen liggen. Neem dus snel contact op!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten