fbpx

Wat is IT architectuur?

Check hoe u hiermee uw organisatie efficiënter laat werken

De IT architectuur van uw organisatie moet vlekkeloos werken. Hiermee hebt u immers de juiste basis om een succesvolle organisatie op te bouwen en uit te breiden. Maar wat is IT architectuur precies? En welke eisen stelt u eraan om hiermee succes te bereiken? U ontdekt het op deze pagina.

Definitie van IT-architectuur

Ontdek hier hoe het zit

Even googelen op ‘wat is IT architectuur’, resulteert in ontzettend veel hits. Ze zeggen echter eigenlijk allemaal net wat anders. Conclusie: IT-architectuur is een breed begrip. De betekenis ervan varieert per bedrijf. Waar het in ieder geval om gaat: de structuur van de IT van een organisatie. Op deze pagina gaat het vooral over de rol van software in deze architectuur. Dit vormt immers het meest zichtbare en meest voorkomende onderdeel ervan. En geeft u houvast voor uw eigen IT.

Wat is IT architectuur

7 ingrediënten voor goede architectuur

Zonder IT functioneert tegenwoordig bijna niets meer. Dus het succes van uw organisatie staat of valt met een goede IT architectuur. Bovendien geldt: hoe groter de rol van IT, des te meer impact het heeft op uw organisatie. Goede architectuur herkent u aan de volgende 7 kenmerken:

 • Gebruiksgemak
 • Eenvoudig te beveiligen
 • Betrouwbaar
 • Compatibel
 • Uitbreidbaar
 • Schaalbaar
 • Aanpasbaar

Van gebruiksgemak tot betrouwbaarheid

Een goede architectuur geeft uw medewerkers gebruiksgemak. De IT van uw organisatie laat ze doen wat ze moeten doen. En zorgt ervoor dat ze hun doelen – én die van uw organisatie halen. Ook de beveiliging is een belangrijk punt. Uw organisatie heeft tegenwoordig continu verbinding met internet. Da’s niet alleen een must, ook een risico. Zo staat uw bedrijf immers bloot aan allerlei gevaren, dus uw IT moet makkelijk te beveiligen zijn. Ook betrouwbaarheid vormt een belangrijk punt. Want als u continu last hebt van storingen, heeft dat grote gevolgen voor de productiviteit.

Flexibiliteit voorop, meegroeien met uw business

De kenmerken compatibel, uitbreidbaar, schaalbaar en aanpasbaar komen eigenlijk allemaal neer op 1 ding: flexibiliteit. Uw programma’s moeten goed met elkaar werken, nu en later, en probleemloos draaien op uw apparatuur.  En groeit uw organisatie in de toekomst? Dan wilt u dat uw IT makkelijk meegroeit. Besluit u uw kernactiviteiten te wijzigen? Wel zo handig dat uw software uw plannen niet dwarsboomt – en dus makkelijk aanpasbaar is.

Zo verbetert u uw IT architectuur

Klinkt dat als een uitdaging? Of voldoet uw IT architectuur niet aan deze kenmerken? Schakel dan een software architect in. Deze adviseur helpt om uw IT te stroomlijnen. U krijgt advies over hoe u uw structuur het best inricht. En welke verbeterkansen u hebt.

Meet the expert

APPelit is graag uw software architect en strategische partner voor uw IT architectuur. Onze experts hebben veel kennis en jarenlang ervaring en u krijgt dan ook een concreet advies met verbeterpunten. Zo laat u uw medewerkers efficiënter werken, wat bijdraagt aan uw groei. Blijkt dat u nieuwe applicaties nodig hebt? Dan helpen we u met software op maat. Hierbij begeleiden we u graag van ontwikkeling tot uitrol.

IT outsourcing

Wat is IT architectuur voor ú?

Ontdek uw verbeterkansen in de gratis workshop

Uitgebreider antwoord vinden op de vraag: wat is IT architectuur voor úw organisatie? En weten hoe u uw eigen infrastructuur naar een hoger niveau tilt? Wij vertellen u er graag alles over. Laat u daarom hieronder uw gegevens achter? Dan nemen we binnen 1 werkdag contact met u op. Daarnaast krijgt u dan ook een workshop met een waarde van 1200 euro aangeboden; helemaal gratis. Tijdens de workshop ziet u alvast waar uw verbeterkansen liggen. Neem dus snel contact op!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader