fbpx

Wat is IT architectuur?

Check hoe u hiermee uw organisatie efficiënter laat werken

De IT architectuur van uw organisatie moet vlekkeloos werken. Hiermee hebt u immers de juiste basis om een succesvolle organisatie op te bouwen en uit te breiden. Maar wat is IT architectuur precies? En welke eisen stelt u eraan om hiermee succes te bereiken? U ontdekt het op deze pagina.

Definitie van IT-architectuur

Ontdek hier hoe het zit

Even googelen op ‘wat is IT architectuur’, resulteert in ontzettend veel hits. Ze zeggen echter eigenlijk allemaal net wat anders. Conclusie: IT-architectuur is een breed begrip. De betekenis ervan varieert per bedrijf. Waar het in ieder geval om gaat: de structuur van de IT van een organisatie. Op deze pagina gaat het vooral over de rol van software in deze architectuur. Dit vormt immers het meest zichtbare en meest voorkomende onderdeel ervan. En geeft u houvast voor uw eigen IT.

Wat is IT architectuur

7 ingrediënten voor goede architectuur

Zonder IT functioneert tegenwoordig bijna niets meer. Dus het succes van uw organisatie staat of valt met een goede IT architectuur. Bovendien geldt: hoe groter de rol van IT, des te meer impact het heeft op uw organisatie. Goede architectuur herkent u aan de volgende 7 kenmerken:

 • Gebruiksgemak
 • Eenvoudig te beveiligen
 • Betrouwbaar
 • Compatibel
 • Uitbreidbaar
 • Schaalbaar
 • Aanpasbaar

Van gebruiksgemak tot betrouwbaarheid

Een goede architectuur geeft uw medewerkers gebruiksgemak. De IT van uw organisatie laat ze doen wat ze moeten doen. En zorgt ervoor dat ze hun doelen – én die van uw organisatie halen. Ook de beveiliging is een belangrijk punt. Uw organisatie heeft tegenwoordig continu verbinding met internet. Da’s niet alleen een must, ook een risico. Zo staat uw bedrijf immers bloot aan allerlei gevaren, dus uw IT moet makkelijk te beveiligen zijn. Ook betrouwbaarheid vormt een belangrijk punt. Want als u continu last hebt van storingen, heeft dat grote gevolgen voor de productiviteit.

Flexibiliteit voorop, meegroeien met uw business

De kenmerken compatibel, uitbreidbaar, schaalbaar en aanpasbaar komen eigenlijk allemaal neer op 1 ding: flexibiliteit. Uw programma’s moeten goed met elkaar werken, nu en later, en probleemloos draaien op uw apparatuur.  En groeit uw organisatie in de toekomst? Dan wilt u dat uw IT makkelijk meegroeit. Besluit u uw kernactiviteiten te wijzigen? Wel zo handig dat uw software uw plannen niet dwarsboomt – en dus makkelijk aanpasbaar is.

Zo verbetert u uw IT architectuur

Klinkt dat als een uitdaging? Of voldoet uw IT architectuur niet aan deze kenmerken? Schakel dan een software architect in. Deze adviseur helpt om uw IT te stroomlijnen. U krijgt advies over hoe u uw structuur het best inricht. En welke verbeterkansen u hebt.

Meet the expert

APPelit is graag uw software architect en strategische partner voor uw IT architectuur. Onze experts hebben veel kennis en jarenlang ervaring en u krijgt dan ook een concreet advies met verbeterpunten. Zo laat u uw medewerkers efficiënter werken, wat bijdraagt aan uw groei. Blijkt dat u nieuwe applicaties nodig hebt? Dan helpen we u met software op maat. Hierbij begeleiden we u graag van ontwikkeling tot uitrol.

IT outsourcing

Wat is IT architectuur voor ú?

Ontdek uw verbeterkansen in de gratis workshop

Uitgebreider antwoord vinden op de vraag: wat is IT architectuur voor úw organisatie? En weten hoe u uw eigen infrastructuur naar een hoger niveau tilt? Wij vertellen u er graag alles over. Laat u daarom hieronder uw gegevens achter? Dan nemen we binnen 1 werkdag contact met u op. Daarnaast krijgt u dan ook een workshop met een waarde van 1200 euro aangeboden; helemaal gratis. Tijdens de workshop ziet u alvast waar uw verbeterkansen liggen. Neem dus snel contact op!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  ivar te riele
  ivar te riele
  1696489271
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  js_loader
  Sluiten