fbpx

Software maken: zelf doen of uitbesteden?

Zo hakt u de knoop door

Heeft u nieuwe software nodig voor uw bedrijf? Een van de eerste keuzes die u dan moet maken is: gaat u zelf de software maken of besteed u dit uit? Ontdek hoe u de knoop doorhakt!

Maak de juiste afweging

Waarom uitbesteden meestal beter is

Als u het geluk heeft over een grote ICT-afdeling te beschikken, overweegt u al snel om het maken van software intern neer te leggen. Dan is het goed om u het volgende af te vragen:

 • Hebben we de vereiste kennis in huis?
 • Kan ik mensen langere tijd vrij maken zonder dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld onderhoud en het verhelpen van storingen?
 • Kijken mijn ICT-medewerkers met een brede blik naar software?
software maken

Over die brede blik

Veel ICT’ers bekijken software ‘door een ICT-bril’. Dat betekent vaak dat ze pas over vervanging of aanvulling gaan nadenken als de software verouderd is, niet maar aansluit bij andere computerprogramma’s of als er geen updates meer zijn. Met die bril op is software een doel op zich – en dus een kostenpost. Met een andere bril op, ziet u software als een middel om een hoger doel te bereiken.

Wat is dat doel dan?

Een hoger doel, dat klinkt misschien wat zweverig. Wat we bedoelen is dit: software kan een middel zijn een groter, strategisch doel te behalen. Voorbeelden van die doelen zijn:

 • De productie verhogen, zonder meer mensen aan te nemen.
 • De voorraden efficiënter beheren.
 • Medewerkers minder saaie taken laten doen.
 • Gegevens sneller en beter interpreteren.
 • Meer klanten trekken.
 • Meer inzicht in de kansen die u laat liggen.

Wanneer u software strategisch inzet, optimaliseert u bedrijfsprocessen. Op die manier levert software u geld op en is het niet langer een kostenpost.

Projectteam samenstellen

Om die bredere kijk op software te realiseren, is het goed om een projectteam samen te stellen. Een team dat niet alleen bestaat uit ICT’ers, maar ook uit eindgebruikers en managers. Samen gaat u vervolgens brainstormen over het doel of de doelen die u met de software wilt bereiken. APPelit, strategische partner in software development, begeleidt u hier graag bij. Slimme brainstormsessies zijn standaard onderdeel van onze succesaanpak.

De gulden middenweg

Wilt u de software toch graag in huis laten ontwikkelen? Dan kunt u gaan voor de gulden middenweg: extra ICT-mensen inhuren voor het project, als dedicated resource of als onderdeel van een compleet team. APPelit stelt hier graag medewerkers voor beschikbaar. Zij leggen zich dan volledig toe op uw project en u zit nog dichter op het vuur.

Van alle markten thuis

Een ander voordeel als u ervoor kiest om het maken van de software uit te besteden: een softwarebedrijf als APPelit is van alle markten thuis. Dat is handig als het vooraf nog niet precies duidelijk is welke toepassing het best bij uw uitdaging past. We hebben bij onze klanten al diverse softwareoplossingen opgeleverd, waaronder:

De voordelen van APPelit

Met onze manier van werken onderscheiden we ons van veel andere softwarebedrijven. Enkele voordelen van onze werkwijze op een rijtje:

 • We ontwikkelen altijd software op maat.
 • Met ons duidelijke ontwikkelplan houdt u altijd overzicht over de status van uw project.
 • We denken mee over de beste oplossing voor uw organisatie, ook als dat niet de beste oplossing is voor onszelf.
 • We zijn duidelijk over de kosten, zonder kleine lettertjes.
 • Dankzij gratis strategiesessies en testfases bent u verzekerd van succes.
software code

Laat uw nieuwe software maken door ons

Uw garantie voor succes

APPelit wil graag uw nieuwe software maken! In een eerste kennismakingsgesprek vertellen we u graag over de manier waarop wij werken. Laat hieronder uw gegevens achter, dan hoort u binnen 24 uur van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten