fbpx

Software maken: zelf doen of uitbesteden?

Zo hakt u de knoop door

Heeft u nieuwe software nodig voor uw bedrijf? Een van de eerste keuzes die u dan moet maken is: gaat u zelf de software maken of besteed u dit uit? Ontdek hoe u de knoop doorhakt!

Maak de juiste afweging

Waarom uitbesteden meestal beter is

Als u het geluk heeft over een grote ICT-afdeling te beschikken, overweegt u al snel om het maken van software intern neer te leggen. Dan is het goed om u het volgende af te vragen:

 • Hebben we de vereiste kennis in huis?
 • Kan ik mensen langere tijd vrij maken zonder dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld onderhoud en het verhelpen van storingen?
 • Kijken mijn ICT-medewerkers met een brede blik naar software?
software maken

Over die brede blik

Veel ICT’ers bekijken software ‘door een ICT-bril’. Dat betekent vaak dat ze pas over vervanging of aanvulling gaan nadenken als de software verouderd is, niet maar aansluit bij andere computerprogramma’s of als er geen updates meer zijn. Met die bril op is software een doel op zich – en dus een kostenpost. Met een andere bril op, ziet u software als een middel om een hoger doel te bereiken.

Wat is dat doel dan?

Een hoger doel, dat klinkt misschien wat zweverig. Wat we bedoelen is dit: software kan een middel zijn een groter, strategisch doel te behalen. Voorbeelden van die doelen zijn:

 • De productie verhogen, zonder meer mensen aan te nemen.
 • De voorraden efficiënter beheren.
 • Medewerkers minder saaie taken laten doen.
 • Gegevens sneller en beter interpreteren.
 • Meer klanten trekken.
 • Meer inzicht in de kansen die u laat liggen.

Wanneer u software strategisch inzet, optimaliseert u bedrijfsprocessen. Op die manier levert software u geld op en is het niet langer een kostenpost.

Projectteam samenstellen

Om die bredere kijk op software te realiseren, is het goed om een projectteam samen te stellen. Een team dat niet alleen bestaat uit ICT’ers, maar ook uit eindgebruikers en managers. Samen gaat u vervolgens brainstormen over het doel of de doelen die u met de software wilt bereiken. APPelit, strategische partner in software development, begeleidt u hier graag bij. Slimme brainstormsessies zijn standaard onderdeel van onze succesaanpak.

De gulden middenweg

Wilt u de software toch graag in huis laten ontwikkelen? Dan kunt u gaan voor de gulden middenweg: extra ICT-mensen inhuren voor het project, als dedicated resource of als onderdeel van een compleet team. APPelit stelt hier graag medewerkers voor beschikbaar. Zij leggen zich dan volledig toe op uw project en u zit nog dichter op het vuur.

Van alle markten thuis

Een ander voordeel als u ervoor kiest om het maken van de software uit te besteden: een softwarebedrijf als APPelit is van alle markten thuis. Dat is handig als het vooraf nog niet precies duidelijk is welke toepassing het best bij uw uitdaging past. We hebben bij onze klanten al diverse softwareoplossingen opgeleverd, waaronder:

De voordelen van APPelit

Met onze manier van werken onderscheiden we ons van veel andere softwarebedrijven. Enkele voordelen van onze werkwijze op een rijtje:

 • We ontwikkelen altijd software op maat.
 • Met ons duidelijke ontwikkelplan houdt u altijd overzicht over de status van uw project.
 • We denken mee over de beste oplossing voor uw organisatie, ook als dat niet de beste oplossing is voor onszelf.
 • We zijn duidelijk over de kosten, zonder kleine lettertjes.
 • Dankzij gratis strategiesessies en testfases bent u verzekerd van succes.
software code

Laat uw nieuwe software maken door ons

Uw garantie voor succes

APPelit wil graag uw nieuwe software maken! In een eerste kennismakingsgesprek vertellen we u graag over de manier waarop wij werken. Laat hieronder uw gegevens achter, dan hoort u binnen 24 uur van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten