fbpx

Software maken: zelf doen of uitbesteden?

Zo hakt u de knoop door

Heeft u nieuwe software nodig voor uw bedrijf? Een van de eerste keuzes die u dan moet maken is: gaat u zelf de software maken of besteed u dit uit? Ontdek hoe u de knoop doorhakt!

Maak de juiste afweging

Waarom uitbesteden meestal beter is

Als u het geluk heeft over een grote ICT-afdeling te beschikken, overweegt u al snel om het maken van software intern neer te leggen. Dan is het goed om u het volgende af te vragen:

 • Hebben we de vereiste kennis in huis?
 • Kan ik mensen langere tijd vrij maken zonder dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld onderhoud en het verhelpen van storingen?
 • Kijken mijn ICT-medewerkers met een brede blik naar software?
software maken

Over die brede blik

Veel ICT’ers bekijken software ‘door een ICT-bril’. Dat betekent vaak dat ze pas over vervanging of aanvulling gaan nadenken als de software verouderd is, niet maar aansluit bij andere computerprogramma’s of als er geen updates meer zijn. Met die bril op is software een doel op zich – en dus een kostenpost. Met een andere bril op, ziet u software als een middel om een hoger doel te bereiken.

Wat is dat doel dan?

Een hoger doel, dat klinkt misschien wat zweverig. Wat we bedoelen is dit: software kan een middel zijn een groter, strategisch doel te behalen. Voorbeelden van die doelen zijn:

 • De productie verhogen, zonder meer mensen aan te nemen.
 • De voorraden efficiënter beheren.
 • Medewerkers minder saaie taken laten doen.
 • Gegevens sneller en beter interpreteren.
 • Meer klanten trekken.
 • Meer inzicht in de kansen die u laat liggen.

Wanneer u software strategisch inzet, optimaliseert u bedrijfsprocessen. Op die manier levert software u geld op en is het niet langer een kostenpost.

Projectteam samenstellen

Om die bredere kijk op software te realiseren, is het goed om een projectteam samen te stellen. Een team dat niet alleen bestaat uit ICT’ers, maar ook uit eindgebruikers en managers. Samen gaat u vervolgens brainstormen over het doel of de doelen die u met de software wilt bereiken. APPelit, strategische partner in software development, begeleidt u hier graag bij. Slimme brainstormsessies zijn standaard onderdeel van onze succesaanpak.

De gulden middenweg

Wilt u de software toch graag in huis laten ontwikkelen? Dan kunt u gaan voor de gulden middenweg: extra ICT-mensen inhuren voor het project, als dedicated resource of als onderdeel van een compleet team. APPelit stelt hier graag medewerkers voor beschikbaar. Zij leggen zich dan volledig toe op uw project en u zit nog dichter op het vuur.

Van alle markten thuis

Een ander voordeel als u ervoor kiest om het maken van de software uit te besteden: een softwarebedrijf als APPelit is van alle markten thuis. Dat is handig als het vooraf nog niet precies duidelijk is welke toepassing het best bij uw uitdaging past. We hebben bij onze klanten al diverse softwareoplossingen opgeleverd, waaronder:

De voordelen van APPelit

Met onze manier van werken onderscheiden we ons van veel andere softwarebedrijven. Enkele voordelen van onze werkwijze op een rijtje:

 • We ontwikkelen altijd software op maat.
 • Met ons duidelijke ontwikkelplan houdt u altijd overzicht over de status van uw project.
 • We denken mee over de beste oplossing voor uw organisatie, ook als dat niet de beste oplossing is voor onszelf.
 • We zijn duidelijk over de kosten, zonder kleine lettertjes.
 • Dankzij gratis strategiesessies en testfases bent u verzekerd van succes.
software code

Laat uw nieuwe software maken door ons

Uw garantie voor succes

APPelit wil graag uw nieuwe software maken! In een eerste kennismakingsgesprek vertellen we u graag over de manier waarop wij werken. Laat hieronder uw gegevens achter, dan hoort u binnen 24 uur van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader