fbpx

NEN7510 software ontwikkelen

Laat u bijstaan door een betrouwbare partner

Wanneer u als (zorg)instelling moet voldoen aan de NEN7510-norm, dan is het raadzaam om ook leveranciers te kiezen die voldoen aan deze norm. Vooral wanneer het gaat om de software of apps die u gebruikt. Kiest u een bedrijf dat zelf gecertificeerd is, dan heeft u de garantie dat deze weet wat het is om volgens de norm NEN7510 software te ontwikkelen.

Meer over de norm

Gegevensbeheer met zorg

NEN7510 is een Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector. De norm legt richtlijnen vast om de veiligheid, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van medische gegevens te waarborgen. Om te voldoen aan de norm, moeten zorginstellingen bijvoorbeeld een informatiebeveiligingsbeleid opstellen, risicoanalyses uitvoeren, beveiligingsincidenten monitoren en het personeel trainen.

NEN7510 software ontwikkelen

Voor meer dan alleen zorginstellingen

Waarom de norm breder geldt

Ook voor dienstverleners

Hoewel de NEN7510 norm dus specifiek voor de zorg geldt, kunnen ook bedrijven buiten de zorg gecertificeerd worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om ICT-dienstverleners, zoals hostingbedrijven, cloudserviceproviders en ontwikkelaars van medische apps en software.

Veilig gebruik van software

Binnen de gezondheidszorg worden steeds vaker medische apps en software gebruikt. Bijvoorbeeld voor het monitoren van parameters als bloeddruk en gewicht en ter ondersteuning van zorgverleners. Deze applicaties en software maken gebruik van persoonlijke gegevens en gevoelige gegevens over de gezondheid van een patiënt. Daarom is het van belang dat de ontwikkelaar zelf ook over de NEN 7510 certificatie beschikt.

APPelit: expert in medische software

APPelit is strategisch partner in de ontwikkeling van (medische) apps en software. Wij zijn zowel ISO 27001 als NEN7510 gecertificeerd. Dat betekent dat we procedures en maatregelen hebben ingevoerd om ervoor te zorgen dat uw gegevens altijd veilig zijn. Zo hebben we duidelijke richtlijnen en een helder beleid opgesteld voor informatiebeveiliging, gebruiken we geavanceerde technologieën en houden we onze systemen voortdurend up-to-date.

Landelijk platform

APPelit heeft bovendien ruime ervaring in het ontwikkelen en onderhouden van apps en software voor de medische wereld. Zo onderhouden we de interne software van het Landelijk Platform Zorgcoördinatie, dat toezicht houdt op de beschikbare capaciteit van ziekenhuizen en zorgt dat mensen, middelen en bedden zo effectief mogelijk worden ingezet. Vooral in coronatijd was dit heel belangrijk en actueel.

Praktijkdossier

Een ander voorbeeld is het elektronisch praktijkdossier EviCare. Zorginstellingen gebruiken deze software om de effectiviteit van behandelingen te monitoren. In het systeem zitten onder andere de complete patiënthistorie, intakegegevens, verslagen en onderzoeksresultaten. De informatieverzending is beveiligd op het allerhoogste niveau (richtlijnen AVG, NTA 7516 en WvGGZ). De verbinding zelf heeft de certificaten ISO27001:2017 en NEN 7510:2017 van TüV.

Onze pluspunten

Natuurlijk zijn betrouwbaarheid en veiligheid ontzettend belangrijk bij de ontwikkeling van software. En dat geldt voor de medische wereld nog meer. Maar wat ons betreft zijn dit niet de énige belangrijke aspecten. Want u wilt ook gewoon beschikken over goede software die u ondersteunt in uw werk, die goed functioneert en die toekomstbestendig is. Ook wat dat betref zit u bij APPelit goed. Want onze software staat bekend om:

 • de begrijpelijke programmeercode;
 • de koppelingen tussen delen van de software (API’s);
 • de koppelingen naar uw bestaande software;
 • het eenvoudige beheersysteem;
 • het gemak waarmee de software kan worden aangepast of uitgebouwd;

Zoals u uit bovenstaande overzicht waarschijnlijk al wel heeft begrepen, ontwikkelen wij altijd software op maat. Want dat is in onze ogen de enige weg naar succes.

Machine learning developer

We vertellen u graag alle ins en outs

Meer weten over NEN7510 software ontwikkelen?

Uw NEN7510 software ontwikkelen, we doen het graag voor u. Maar éérst denken we graag met u mee over het verdienmodel van die software en hoe u die software strategisch inzet. Want we helpen onze klanten graag echt verder. Spreekt dat u aan? Laten we dan snel een keer koffiedrinken! Laat ons even weten hoe we u kunnen bereiken, dan hoort u binnen 24 uur van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten