fbpx

Software development Amsterdam

Tips als u twijfelt over zelf doen of uitbesteden

Als u aan de slag wilt met software development in Amsterdam of omgeving, is een van de eerste vragen die in u opkomt: doen we het zelf of besteden we het uit? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van verschillende factoren. Met deze handige tips hakt u de knoop door.

Trek het breder

Niet alleen een ICT-vraagstuk

Heeft u een eigen ICT-afdeling? Als er een vraag speelt of het gebied van software, is uw eerste reflex waarschijnlijk om bij die afdeling aan te kloppen. Dat is ook logisch, want waarschijnlijk kunnen zij de meeste vragen goed en snel beantwoorden. Maar gaat het om het ontwikkelen van nieuwe software, dan is er een bredere kijk vereist.

ICT’ers kijken met een ICT-bril naar software. Dat betekent vaak dat ze pas over vervanging of aanvulling gaan nadenken als de software verouderd is, niet maar aansluit bij andere computerprogramma’s of als er geen updates meer zijn. Met die bril op is software een doel op zich – en dus een kostenpost. Maar als u nou eens een andere bril zou opzetten? En software zou zien als middel om een hoger doel te bereiken?

software development Amsterdam

Strategische doelen bereiken

Er is een bepaalde reden waarom u nadenkt over software development. Een probleem waar u een oplossing voor zoekt. Een doel dat u wilt bereiken. Of een verandering die u met uw organisatie wilt inzetten. Als u software op die manier bekijkt, is het geen doel meer maar een middel. En geen kostenpost meer, maar een investering!

Voorbeelddoelen

Misschien klinkt het allemaal nog een beetje abstract. Want welke doelen kunt u precies bereiken met software development? Enkele voorbeelden:

 • Meer klanten krijgen
 • Uw personeel efficiënter laten werken
 • Veelvoorkomende fouten vermijden
 • Meer producten/diensten per klant verkopen
 • Meer inzicht in kansen die u laat liggen
 • De data die beschikbaar is inzetten om als bedrijf te groeien

Projectteam samenstellen

Om die bredere kijk op software te realiseren, is het goed om een projectteam samen te stellen. Een team dat niet alleen bestaat uit ICT’ers, maar ook uit eindgebruikers en managers. Samen gaat u vervolgens brainstormen over het doel of de doelen die u met de software wilt bereiken. APPelit, strategische partner in software development, begeleidt u hier graag bij. Slimme brainstormsessies zijn standaard onderdeel van onze succesaanpak.

Aan de slag!

Zijn de doelen duidelijk? Dan is het tijd met de ontwikkeling aan de slag te gaan. Is er voldoende kennis en capaciteit, dan kunt u dit door uw eigen ICT-afdeling laten doen. Maar is dit niet het geval, dan gaat APPelit graag voor u aan het werk met het ontwikkelen van uw software. Het is ook mogelijk om onze mensen in te huren als onderdeel van uw eigen team, dat heet ook wel dedicated resource. Onze mensen houden zich dan fulltime bezig met uw project en werken nauw samen met uw eigen medewerkers.

De voordelen van ontwikkeling door APPelit

De werkwijze van APPelit onderscheidt zich op drie belangrijke punten van de werkwijze van andere software developers:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. Wij ontwikkelen altijd software op maat, dus we weten zeker dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 3. Wij leveren onze software in delen op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.
amsterdam

Ontdek uw voordelen met software development uit Amsterdam!

We vertellen u er graag alles over

Tijd om serieus aan de slag te gaan met software development! In Amsterdam hebben wij ook een vestiging, dus een afspraak voor een kop koffie (of thee) is snel gemaakt. Laat u uw gegevens achter? Dan hoort u op korte termijn van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader