fbpx

Software development Amsterdam

Tips als u twijfelt over zelf doen of uitbesteden

Als u aan de slag wilt met software development in Amsterdam of omgeving, is een van de eerste vragen die in u opkomt: doen we het zelf of besteden we het uit? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van verschillende factoren. Met deze handige tips hakt u de knoop door.

Trek het breder

Niet alleen een ICT-vraagstuk

Heeft u een eigen ICT-afdeling? Als er een vraag speelt of het gebied van software, is uw eerste reflex waarschijnlijk om bij die afdeling aan te kloppen. Dat is ook logisch, want waarschijnlijk kunnen zij de meeste vragen goed en snel beantwoorden. Maar gaat het om het ontwikkelen van nieuwe software, dan is er een bredere kijk vereist.

ICT’ers kijken met een ICT-bril naar software. Dat betekent vaak dat ze pas over vervanging of aanvulling gaan nadenken als de software verouderd is, niet maar aansluit bij andere computerprogramma’s of als er geen updates meer zijn. Met die bril op is software een doel op zich – en dus een kostenpost. Maar als u nou eens een andere bril zou opzetten? En software zou zien als middel om een hoger doel te bereiken?

software development Amsterdam

Strategische doelen bereiken

Er is een bepaalde reden waarom u nadenkt over software development. Een probleem waar u een oplossing voor zoekt. Een doel dat u wilt bereiken. Of een verandering die u met uw organisatie wilt inzetten. Als u software op die manier bekijkt, is het geen doel meer maar een middel. En geen kostenpost meer, maar een investering!

Voorbeelddoelen

Misschien klinkt het allemaal nog een beetje abstract. Want welke doelen kunt u precies bereiken met software development? Enkele voorbeelden:

 • Meer klanten krijgen
 • Uw personeel efficiënter laten werken
 • Veelvoorkomende fouten vermijden
 • Meer producten/diensten per klant verkopen
 • Meer inzicht in kansen die u laat liggen
 • De data die beschikbaar is inzetten om als bedrijf te groeien

Projectteam samenstellen

Om die bredere kijk op software te realiseren, is het goed om een projectteam samen te stellen. Een team dat niet alleen bestaat uit ICT’ers, maar ook uit eindgebruikers en managers. Samen gaat u vervolgens brainstormen over het doel of de doelen die u met de software wilt bereiken. APPelit, strategische partner in software development, begeleidt u hier graag bij. Slimme brainstormsessies zijn standaard onderdeel van onze succesaanpak.

Aan de slag!

Zijn de doelen duidelijk? Dan is het tijd met de ontwikkeling aan de slag te gaan. Is er voldoende kennis en capaciteit, dan kunt u dit door uw eigen ICT-afdeling laten doen. Maar is dit niet het geval, dan gaat APPelit graag voor u aan het werk met het ontwikkelen van uw software. Het is ook mogelijk om onze mensen in te huren als onderdeel van uw eigen team, dat heet ook wel dedicated resource. Onze mensen houden zich dan fulltime bezig met uw project en werken nauw samen met uw eigen medewerkers.

De voordelen van ontwikkeling door APPelit

De werkwijze van APPelit onderscheidt zich op drie belangrijke punten van de werkwijze van andere software developers:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. Wij ontwikkelen altijd software op maat, dus we weten zeker dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 3. Wij leveren onze software in delen op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.
amsterdam

Ontdek uw voordelen met software development uit Amsterdam!

We vertellen u er graag alles over

Tijd om serieus aan de slag te gaan met software development! In Amsterdam hebben wij ook een vestiging, dus een afspraak voor een kop koffie (of thee) is snel gemaakt. Laat u uw gegevens achter? Dan hoort u op korte termijn van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten