fbpx

De software design trends voor 2021

Gaat u in 2021 software (laten) bouwen? Ontdek hier dan van welke trends u handig gebruik maakt om uw programma helemaal bij de tijd te laten zijn.

Top 5 software (design) trends

Kom maar op, 2021

 • Definitieve doorbraak van kunstmatige intelligentie
 • Hackproof beveiliging voorop
 • Cloudsoftware via abonnement
 • Meer open source software (basis: Kubernetes)
 • Webapps verslaan desktop apps
software design trends

Definitieve doorbraak kunstmatige intelligentie

Vanuit APPelit, strategisch partner voor ontwikkeling van software, zien we artificial intelligence (AI) gemeengoed worden. De reden? De rekenkracht groeit enorm en grotere hoeveelheden data worden stukken goedkoper en beter bereikbaar. Dat opent wegen voor ons als ontwikkelaars en voor u met uw organisatie. Want meer gegevens beschikbaar maken, leidt tot software die slimmer wordt. Hierdoor krijgt u meer kennis in huis, ontdekt u sneller kansen en niches en stuurt u strategischer.

Het Amerikaanse bedrijf DigitalOcean voorspelt zelfs dat de komende jaren AI en machine learning (zelflerende computer) net zo gewoon worden binnen een applicatie als databases nu zijn. Zelf werken we al volop met deze technieken voor uw zelflerende computer.

Hackproof beveiliging voorop. Criminelen versus cloudprovider.

Kwetsbaarheden in de beveiliging voorkomen, dát gaat meer naar het voortraject bij softwareontwikkeling. En terecht, vinden wij. Want als zelfs het account van een wereldleider als Trump al in een paar pogingen kan worden gehackt, doen we met z’n allen iets niet goed. Zelf zien we onder meer twee belangrijke oplossingen: allereerst de programmeercode beter schrijven. En daarnaast de cloudprovider beter kiezen; over dat laatste geven we graag advies. Van firewall en cyberaanvalbescherming (DDoS) tot virtual private cloud.

Onderdeel van die eerste oplossing is ook in het voortraject beter testen om fouten te ontdekken. Zelf werken we daarom altijd met korte sprints, om sofware stapje voor stapje te ontwikkelen en te testen. Wat immers goed in de basis komt, levert later in het proces minder risico op problemen én op grote aanpassingen op. Check hiervoor een van de belangrijkste stappen uit ons strategische ontwikkelplan: de jumpsessie

 

Software op abonnementsbasis. Meer thuiswerken.

Door corona werken we meer thuis. En dat blijft zo. Misschien niet zo veel als nu, maar gegarandeerd dat elke werkgever mogelijkheden ziet om onder meer ruimte te besparen door mensen vaker thuis te laten werken. En dat vraagt dan wel om (betere) online toegang tot alle bedrijfsprogramma’s. De oplossing hiervoor is simpel: meer met (abonnementen op) software in de cloud werken, zoals Software as a Service (SaaS) en Platform as a Service (PaaS). Wij verwachten dat de techniek op dit gebied nu heel hard zal gaan en er veel nieuwe, simpeler mogelijkheden bij komen. Graag werken we mee aan deze mogelijkheden om uw software beter toegankelijk te maken.

Meer open source software, met Kubernetes als basis

Bouw je een online platform op basis van open source, dus software waar iedereen zowel mee als áán kan ontwikkelen? Dan is je platform stukken flexibeler en beter zichtbaar wat betreft technische opbouw. Nog een voordeel? Doordat iedereen aan de software zélf kan helpen bouwen, gaan innovaties veel sneller. Denk maar aan de inspiratie van Elon Musk, die zijn kennis beschikbaar stelt om zijn revolutionaire ideeën te verbeteren.

Voor 2021 gaat dat op softwaregebied een vlucht nemen met Kubernetes. Deze techniek werkt met ‘containers’, kleine afgebakende stukjes van de software waar alleen het hoogst nodige inzit. Hierdoor nemen deze programma’s weinig opslagruimte in. Handig voor wie bijvoorbeeld serverloos wil werken. Wij maken volop gebruik van open source software.

web apps

Lang leven het mobieltje

Webapps verslaan desktop apps

Wie werkt er nou nog op een computer? Tuurlijk, voor je werk moet je vaak wel, maar verder? Verder is het smartphone wat de klok slaat. Daardoor gaat de webapp een flinke sprong maken. Gevolg? De webapp wordt vaak beter dan de applicatie voor het pc-bureaublad. In het bijzonder de proessive web apps gaan het in 2021 maken. Wij ontwikkelen al jaren met deze techniek.

Wil je meer gratis kennis & tips?

Vul onderaan deze pagina je gegevens in en krijg alles wat je weten wilt makkelijk in je mailbox. </p

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader