fbpx

De software design trends voor 2021

Gaat u in 2021 software (laten) bouwen? Ontdek hier dan van welke trends u handig gebruik maakt om uw programma helemaal bij de tijd te laten zijn.

Top 5 software (design) trends

Kom maar op, 2021

 • Definitieve doorbraak van kunstmatige intelligentie
 • Hackproof beveiliging voorop
 • Cloudsoftware via abonnement
 • Meer open source software (basis: Kubernetes)
 • Webapps verslaan desktop apps
software design trends

Definitieve doorbraak kunstmatige intelligentie

Vanuit APPelit, strategisch partner voor ontwikkeling van software, zien we artificial intelligence (AI) gemeengoed worden. De reden? De rekenkracht groeit enorm en grotere hoeveelheden data worden stukken goedkoper en beter bereikbaar. Dat opent wegen voor ons als ontwikkelaars en voor u met uw organisatie. Want meer gegevens beschikbaar maken, leidt tot software die slimmer wordt. Hierdoor krijgt u meer kennis in huis, ontdekt u sneller kansen en niches en stuurt u strategischer.

Het Amerikaanse bedrijf DigitalOcean voorspelt zelfs dat de komende jaren AI en machine learning (zelflerende computer) net zo gewoon worden binnen een applicatie als databases nu zijn. Zelf werken we al volop met deze technieken voor uw zelflerende computer.

Hackproof beveiliging voorop. Criminelen versus cloudprovider.

Kwetsbaarheden in de beveiliging voorkomen, dát gaat meer naar het voortraject bij softwareontwikkeling. En terecht, vinden wij. Want als zelfs het account van een wereldleider als Trump al in een paar pogingen kan worden gehackt, doen we met z’n allen iets niet goed. Zelf zien we onder meer twee belangrijke oplossingen: allereerst de programmeercode beter schrijven. En daarnaast de cloudprovider beter kiezen; over dat laatste geven we graag advies. Van firewall en cyberaanvalbescherming (DDoS) tot virtual private cloud.

Onderdeel van die eerste oplossing is ook in het voortraject beter testen om fouten te ontdekken. Zelf werken we daarom altijd met korte sprints, om sofware stapje voor stapje te ontwikkelen en te testen. Wat immers goed in de basis komt, levert later in het proces minder risico op problemen én op grote aanpassingen op. Check hiervoor een van de belangrijkste stappen uit ons strategische ontwikkelplan: de jumpsessie

 

Software op abonnementsbasis. Meer thuiswerken.

Door corona werken we meer thuis. En dat blijft zo. Misschien niet zo veel als nu, maar gegarandeerd dat elke werkgever mogelijkheden ziet om onder meer ruimte te besparen door mensen vaker thuis te laten werken. En dat vraagt dan wel om (betere) online toegang tot alle bedrijfsprogramma’s. De oplossing hiervoor is simpel: meer met (abonnementen op) software in de cloud werken, zoals Software as a Service (SaaS) en Platform as a Service (PaaS). Wij verwachten dat de techniek op dit gebied nu heel hard zal gaan en er veel nieuwe, simpeler mogelijkheden bij komen. Graag werken we mee aan deze mogelijkheden om uw software beter toegankelijk te maken.

Meer open source software, met Kubernetes als basis

Bouw je een online platform op basis van open source, dus software waar iedereen zowel mee als áán kan ontwikkelen? Dan is je platform stukken flexibeler en beter zichtbaar wat betreft technische opbouw. Nog een voordeel? Doordat iedereen aan de software zélf kan helpen bouwen, gaan innovaties veel sneller. Denk maar aan de inspiratie van Elon Musk, die zijn kennis beschikbaar stelt om zijn revolutionaire ideeën te verbeteren.

Voor 2021 gaat dat op softwaregebied een vlucht nemen met Kubernetes. Deze techniek werkt met ‘containers’, kleine afgebakende stukjes van de software waar alleen het hoogst nodige inzit. Hierdoor nemen deze programma’s weinig opslagruimte in. Handig voor wie bijvoorbeeld serverloos wil werken. Wij maken volop gebruik van open source software.

web apps

Lang leven het mobieltje

Webapps verslaan desktop apps

Wie werkt er nou nog op een computer? Tuurlijk, voor je werk moet je vaak wel, maar verder? Verder is het smartphone wat de klok slaat. Daardoor gaat de webapp een flinke sprong maken. Gevolg? De webapp wordt vaak beter dan de applicatie voor het pc-bureaublad. In het bijzonder de proessive web apps gaan het in 2021 maken. Wij ontwikkelen al jaren met deze techniek.

Wil je meer gratis kennis & tips?

Vul onderaan deze pagina je gegevens in en krijg alles wat je weten wilt makkelijk in je mailbox. </p

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten