fbpx

Software check: waarom dat hard nodig is

Laat u niet verrassen door fouten of uitval

U staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar de kans is groot dat uw bedrijf behoorlijk afhankelijk is van goed werkende software. Hapert er iets en duurt het lang voordat het is opgelost? Dan heeft dat grote financiële gevolgen. Mede hierom is het van groot belang om regelmatig een uitgebreide software check te laten doen. APPelit, betrouwbare partner op het gebied van software tests, helpt u daar graag bij.

Wacht niet tot er iets misloopt!

Wanneer een software check?

Het zal u misschien verbazen, maar veel bedrijven hanteren een kop-in-het-zand-tactiek: zolang alles goed functioneert, denken ze niet na over software. Met een beetje geluk kunt u het met deze tactiek lang volhouden. Maar dat beetje geluk heeft u dan wel echt nodig. Want al lijkt er misschien geen vuiltje aan de lucht, echt zeker weet u dat natuurlijk niet. En op het moment dat er iets hapert, loopt u kans dat essentiële bedrijfsprocessen lange tijd stilliggen, dat u ‘nee’ moet verkopen tegen klanten of dat er gevoelige informatie op straat komt te liggen.

Software check

Uit het zand!

Tijd om de kop uit het zand te halen dus! Bij een gezonde bedrijfsvoering hoort een regelmatige software check. Want dan weet u zeker:

 • dat alle programma’s goed functioneren.
 • dat er geen oude versies gebruikt worden (met alle beveiligingsrisico’s van dien).
 • dat uw programma’s voldoen aan de afspraken die u heeft gemaakt met uw softwareontwikkelaar.
 • dat de beveiliging in orde is.
 • dat alle interne koppelingen goed zijn uitgevoerd.

Verschillende soorten tests

Tijdens een softwarecheck kunt u verschillende aspecten laten testen. Enkele voorbeelden:

 • Als u nieuwe software laat ontwikkelen, laat u bij tussentijdse oplevering controleren of er vanuit de ontwerpspecificaties defecten ontstaan in de code.
 • Bij statische testen wordt naar defecten gezocht zonder code uit te voeren. Statische tests worden vaak uitgevoerd in de verificatiefase.
 • Dynamische tests zijn tests die het gebruik van de software controleren. In computertaal: er wordt softwarecode uitgevoerd om het resultaat van lopende tests aan te tonen.
 • Platformtests zijn bijvoorbeeld van belang wanneer u een eigen app laat ontwikkelen die op meerdere platforms goed moet functioneren.
 • Tijdens de hele levenscyclus van uw software (oftewel de SDC-cyclus) controleert u op regelmatige basis de werking met behulp van doorlopende tests. Dit is van belang omdat er bijvoorbeeld nieuwe updates worden uitgebracht, er nieuwe gebruikers worden toegevoegd of de ICT-afdeling een nieuwe functie introduceert.

Huur een testexpert in

Testen is dus een veelomvattend onderwerp waar nogal wat bij komt kijken. Hoe weet u nu op welk moment welke test noodzakelijk is? Over deze vraag kunt u zich het best laten adviseren door een expert op het gebied van software testen. APPelit helpt u graag met een eerlijk en transparant advies.

Onze manier van werken

Wij ontwikkelen zelf ook software. We leveren geen standaard software die door een ander bedrijf is gemaakt. Nee, onze klanten profiteren altijd van software op maat. Hierdoor weten wij precies waar nieuwe software aan moet voldoen en waar de eventuele struikelblokken, valkuilen en voetangels zich bevinden. Deze kennis helpt ons bij het opzetten van effectieve en grondige software checks. Bovendien leveren we een praktisch testrapport waarmee u uw softwarebouwer of –leverancier meteen aan het werk kunt zetten.

software code

Wilt u een software check opzetten?

Laten we samen bekijken wat de beste optie is

Of u nu al regelmatig een software check doet of voor het eerst zo’n check wilt opzetten, wij komen graag met u van gedachten wisselen. We leggen u precies uit welke checks er zijn, wat de kosten zijn en wat ze u opbrengen, oftewel: welke risico’s u ermee afdekt. Alles wat u hoeft te doen, is hieronder uw gegevens invullen. Dan nemen we op korte termijn contact met u op.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten