fbpx

App check: zo komt uw app door de test!

Controleer of uw app voldoet aan de eisen

Een eigen app lanceren die een wereldwijd succes wordt, het is voor veel mensen een droom. Misschien ook wel voor u! Belangrijke voorwaarde voor wereldwijd succes is dat de app stabiel functioneert en dat de beveiliging op orde is. Gebruikers geven een app vaak maar één kans. Werkt hij niet naar behoren? Dan verwijderen ze ‘m meteen weer van hun telefoon of tablet. Met onze tips voorkomt u dat.

Waar moet u op letten?

Eigen app introduceren

De meest gebruikte platforms zijn Android en iOS. Gebruikers downloaden de apps respectievelijk in Google Play en de App Store. U kunt uw app meteen op beide platformen introduceren, of eerst kiezen voor één platform. Daarbij is het goed om rekening te houden met de volgende verschillen:

 • Wereldwijd heeft Android het grootste marktaandeel. Voor Nederland geldt dat ook, al zijn de verschillen hier klein.
 • Met name in ontwikkelingslanden wordt Android meer gebruikt dan iOS.
 • iOS is populairder bij mensen met een hoger inkomen en bij jongeren.
 • Richt u zich vooral op in-app aankopen? Dan is een iOS-app de beste optie, want iOS-gebruikers geven gemiddeld per app meer uit.
 • iOS-gebruikers installeren sneller een nieuw besturingssysteem dan Android-gebruikers. Als uw app gebruikmaakt van de laatste technologie, is dat van belang.
 • Het is moeilijker om toegelaten te worden tot iOS (het is een wat meer gesloten platform).
app check

Waar moet uw app aan voldoen?

Helaas is het niet zo dat een app die is ontwikkeld voor iOS heel eenvoudig kan worden omgezet naar een Android-app. Daarom maken veel bedrijven eerst een keuze voor een van de platforms. Zo verschilt de programmeertaal en heeft iOS strengere eisen met betrekking tot de user interface (UI). Ook is het belangrijk om rekening te houden met schermgrootte en resolutie, vooral voor Android-toestellen geldt dat de variatie groot is. Beide platforms stellen hoge beveiligingseisen aan de apps die ze toelaten, maar de precieze eisen verschillen.

Ook belangrijk bij intern gebruik

Ontwikkelt u een app die alleen bedoeld is voor intern gebruik door uw eigen medewerkers? Bijvoorbeeld om in te zetten voor serious gaming? Ook dan is het belangrijk dat de app aan strenge voorwaarden voldoet. U wilt immers niet dat gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. En als de app niet goed functioneert, zullen uw medewerkers snel afhaken.

Laat testen!

Laat nieuwe apps dus altijd grondig testen, bij voorkeur voordat u ze introduceert. Dat heeft enkele belangrijke voordelen:

 • U weet of uw nieuwe app doet wat u heeft afgesproken.
 • U weet vooraf hoe betrouwbaar uw app is.
 • U ontdekt tijdig of er fouten in de app zitten en kunt die laten oplossen.
 • U weet zeker dat de app voldoet aan alle veiligheids- en privacy-eisen.
 • U weet zeker dat uw app voldoet aan de internationale richtlijnen voor digitale toegankelijkheid (Web Content Accessibility Guidelines).

Laat het over aan APPelit

Natuurlijk kunt u het testen overlaten aan uw eigen IT-afdeling of appbouwer. Maar u kunt ook APPelit inschakelen, betrouwbaar partner op het gebied van het testen van apps en software. Onze testers testen uw app volgens een vast stappenplan. Zo weten we zeker dat we alle aspecten goed onderzoeken. Na afloop krijgt u een uitgebreid rapport. Wij zorgen ervoor dat uw app klaar is om de wereld te veroveren!

app laten maken

Tijd voor een app check?

Wij gaan snel voor u aan de slag!

Is uw nieuwe app toe aan een uitgebreide app check? Onze testexperts kunnen snel voor u aan de slag. Zo hoeft de introductie van uw app geen vertraging op te lopen. Laat uw gegevens achter en u hoort binnen 24 uur van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten