fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

App check: zo komt uw app door de test!

Controleer of uw app voldoet aan de eisen

Een eigen app lanceren die een wereldwijd succes wordt, het is voor veel mensen een droom. Misschien ook wel voor u! Belangrijke voorwaarde voor wereldwijd succes is dat de app stabiel functioneert en dat de beveiliging op orde is. Gebruikers geven een app vaak maar één kans. Werkt hij niet naar behoren? Dan verwijderen ze ‘m meteen weer van hun telefoon of tablet. Met onze tips voorkomt u dat.

Waar moet u op letten?

Eigen app introduceren

De meest gebruikte platforms zijn Android en iOS. Gebruikers downloaden de apps respectievelijk in Google Play en de App Store. U kunt uw app meteen op beide platformen introduceren, of eerst kiezen voor één platform. Daarbij is het goed om rekening te houden met de volgende verschillen:

 • Wereldwijd heeft Android het grootste marktaandeel. Voor Nederland geldt dat ook, al zijn de verschillen hier klein.
 • Met name in ontwikkelingslanden wordt Android meer gebruikt dan iOS.
 • iOS is populairder bij mensen met een hoger inkomen en bij jongeren.
 • Richt u zich vooral op in-app aankopen? Dan is een iOS-app de beste optie, want iOS-gebruikers geven gemiddeld per app meer uit.
 • iOS-gebruikers installeren sneller een nieuw besturingssysteem dan Android-gebruikers. Als uw app gebruikmaakt van de laatste technologie, is dat van belang.
 • Het is moeilijker om toegelaten te worden tot iOS (het is een wat meer gesloten platform).
app check

Waar moet uw app aan voldoen?

Helaas is het niet zo dat een app die is ontwikkeld voor iOS heel eenvoudig kan worden omgezet naar een Android-app. Daarom maken veel bedrijven eerst een keuze voor een van de platforms. Zo verschilt de programmeertaal en heeft iOS strengere eisen met betrekking tot de user interface (UI). Ook is het belangrijk om rekening te houden met schermgrootte en resolutie, vooral voor Android-toestellen geldt dat de variatie groot is. Beide platforms stellen hoge beveiligingseisen aan de apps die ze toelaten, maar de precieze eisen verschillen.

Ook belangrijk bij intern gebruik

Ontwikkelt u een app die alleen bedoeld is voor intern gebruik door uw eigen medewerkers? Bijvoorbeeld om in te zetten voor serious gaming? Ook dan is het belangrijk dat de app aan strenge voorwaarden voldoet. U wilt immers niet dat gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. En als de app niet goed functioneert, zullen uw medewerkers snel afhaken.

Laat testen!

Laat nieuwe apps dus altijd grondig testen, bij voorkeur voordat u ze introduceert. Dat heeft enkele belangrijke voordelen:

 • U weet of uw nieuwe app doet wat u heeft afgesproken.
 • U weet vooraf hoe betrouwbaar uw app is.
 • U ontdekt tijdig of er fouten in de app zitten en kunt die laten oplossen.
 • U weet zeker dat de app voldoet aan alle veiligheids- en privacy-eisen.
 • U weet zeker dat uw app voldoet aan de internationale richtlijnen voor digitale toegankelijkheid (Web Content Accessibility Guidelines).

Laat het over aan APPelit

Natuurlijk kunt u het testen overlaten aan uw eigen IT-afdeling of appbouwer. Maar u kunt ook APPelit inschakelen, betrouwbaar partner op het gebied van het testen van apps en software. Onze testers testen uw app volgens een vast stappenplan. Zo weten we zeker dat we alle aspecten goed onderzoeken. Na afloop krijgt u een uitgebreid rapport. Wij zorgen ervoor dat uw app klaar is om de wereld te veroveren!

app laten maken

Tijd voor een app check?

Wij gaan snel voor u aan de slag!

Is uw nieuwe app toe aan een uitgebreide app check? Onze testexperts kunnen snel voor u aan de slag. Zo hoeft de introductie van uw app geen vertraging op te lopen. Laat uw gegevens achter en u hoort binnen 24 uur van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21