fbpx

ERP: voor kleine bedrijven een uitkomst! Zó profiteert u!

(En de kosten? Die zijn verrassend)

ERP (enterprise resource planning) klinkt misschien als iets wat vooral voor grote bedrijven lucratief is. Zij hebben immers te maken met omvangrijke bedrijfsprocessen, meerdere afdelingen en een grote bulk aan gegevens. Maar wist u dat ERP voor kleine bedrijven eveneens een uitkomst is? Een ERP-systeem voor een klein bedrijf hoeft bovendien niet duur te zijn.

Wat is ERP precies?

Korte toelichting

Met een ERP-pakket beheerst u verschillende bedrijfsprocessen, zoals de administratie, financiën en logistiek. U krijgt meer inzicht in verbanden, oorzaken en gevolgen. Op basis daarvan voorkomt u fouten, stuurt u slimmer op cijfers of doet u strategische aanpassingen voor de toekomst.

ERP voor kleine bedrijven

Ook voor zzp en mkb

Wellicht denk u: ik heb maar een klein bedrijf, dus ERP biedt voor mij geen meerwaarde. Maar juist mkb’ers en zelfs zzp’ers hebben baat bij ERP. Ondernemers met een klein bedrijf hebben vaak meerdere petten tegelijk op. Ze zijn de boekhouder, verkoper, inkoper en marketingspecialist tegelijk. Met zoveel op hun bordje moeten ze woekeren met hun tijd. Een ERP-systeem voor alle taken maakt hen een stuk efficiënter en effectiever.

Al snel winst te behalen

Eigenlijk zijn alle bedrijven die nu nog met losse softwarepakketten werken, gebaat bij een ERP-oplossing. Want als data zijn verspreid over verschillende systemen, is de kans groot dat er inconsistente gegevens circuleren. Bovendien kost het switchen tussen verschillende programma’s veel tijd.

En de kosten?

Natuurlijk brengt een ERP-systeem dat bestaat uit meerdere modules en dat door alle medewerkers van een groot bedrijf gebruikt wordt, kosten met zich mee. Kosten voor de ontwikkeling van het systeem, maar ook voor onderhoud, technische ondersteuning en training van het personeel. Over het algemeen kun je zeggen: hoe groter het bedrijf, des te complexer het benodigde pakket en des te hoger de kosten. Voor een klein bedrijf vallen die kosten dus erg mee.

Ga voor ERP op maat

U zou natuurlijk kunnen kiezen voor een standaard ERP-pakket. Wanneer u nu nog overal verschillende software-oplossingen voor gebruikt, biedt dat al aanzienlijke voordelen. Maar wilt u écht profiteren? Kies dan voor het laten ontwikkelen van ERP software op maat. Want dan weet u zeker dat de software precies aansluit op uw behoeften en op de manier waarop uw organisatie is ingericht. Bovendien bent u dan klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen.

De voordelen op een rijtje

Kiezen voor ERP op maat heeft dus enkele belangrijke voordelen. Namelijk:

 • U krijgt alleen functies die u daadwerkelijk gebruikt.
 • U krijgt een flexibel systeem waarmee u klaar bent voor de toekomst.
 • Modules zijn naar wens toe te voegen als uw bedrijf groeit.
 • Al uw data staan voortaan op één locatie.

Ontwikkelplan

APPelit is al jaren dé expert en partner als het gaat om ERP-oplossingen ontwikkelen. Steeds weer blijkt onze aanpak uitermate succesvol. Dat komt omdat we alle bedrijven, van klein tot groot, een ontwikkelplan laten doorlopen. Ook u. Dit plan bestaat uit de volgende fasen:

 1. Inleven in uw uitdaging
 2. Omschrijven van uw uitdaging
 3. Ideeën verzamelen
 4. Softwareoplossing ontwikkelen
 5. Deel voor deel opleveren en testen
 6. Onderhoud, training, marketing en meer

Dit plan baseerden we op Design Thinking, een beproefde methode om heel complexe problemen op te lossen. Dankzij de slimme tussenstappen in elke fase werken we heel strategisch toe naar uw succes. Zo zorgen we ervoor dat de ontwikkeling van uw ERP-pakket gegarandeerd slaagt.

software ontwikkeling

Meer voordelen van ERP voor kleine bedrijven ontdekken?

We komen graag bij u langs

Hebt u interesse in een ERP-systeem? Een klein bedrijf profiteert net zo goed als een grotere organisatie! Wij vertellen u graag meer over de voordelen van ERP voor kleine bedrijven. Laat u hieronder even uw gegevens achter? Dan nemen we snel contact met u op om een afspraak in te plannen.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten