fbpx

Implementatie ERP systeem: zo bereikt u succes!

Slimme stappen om te starten

Bij een implementatie van een ERP systeem komt veel kijken. Het gaat immers om een systeem waarbij alle data van het hele bedrijf worden verzameld op één plek. Het geheim van succes? Laat de implementatie over aan een expert op dit gebied, die bovendien oog heeft voor uw doelen en wensen.

De voordelen van ERP

Alles op één plek

Veel bedrijven hebben voor al hun bedrijfsonderdelen aparte software: voor logistiek, administratie, personeelszaken, productie, et cetera. Deze programma’s hebben allemaal hun eigen interface en eigen data. Het werkt natuurlijk veel makkelijker als u al die programma’s in één systeem hebt. Dat is precies wat een ERP systeem doet.

Kant-en-klaar of op maat?

Met een kant-en-klaar ERP pakket kunt u al een verbetering realiseren. Maar wilt u echt profiteren? Dan kiest u voor ERP software op maat. Dan weet u zeker dat de software precies aansluit op de hardware en software die u al gebruikt. En als u kiest voor de meedenkende partner, weet u ook zeker dat u uw investering terugverdient. Starten met kiezen? Zet dan eerst deze stappen.

implementatie erp systeem

Stappen & succesplan

Stap 1: uw medewerkers aan boord

De implementatie van een ERP systeem heeft effect op het hele bedrijf. Het is dus een ingrijpende verandering voor uw medewerkers. Zij moeten er uiteindelijk mee gaan werken en het succes hangt grotendeels af van hun bereidheid daartoe. Zorg dus eerst dat u uw medewerkers aan boord heeft. Leg ze uit waarom een ERP-systeem nodig is en welke doelen jullie daarmee zullen behalen.

Stap 2: uw doelen bepalen

Het omschrijven van die doelen is nog niet zo eenvoudig. Daarom is het goed om een aantal brainstormsessies te houden. Betrek hier niet alleen uw ICT’ers bij, maar ook eindgebruikers en managers. Denk samen na over waar uw organisatie nu staat, waar u naartoe wilt en wat er nodig is om daar te komen. Komt u er samen niet goed uit? Betrek er dan een externe ERP-consultant bij. Deze begeleidt u van begin tot eind bij de ontwikkeling van uw software op maat.

Stap 3: meedenkende partner inzetten

Weet u wat u wilt? Gefeliciteerd! ERP is niet iets wat uw eigen ICT’ers er even bij doen, dus dat besteedt u natuurlijk uit aan de expert. APPelit is uw strategische partner bij de ontwikkeling en implementatie van uw ERP systeem op maat. Onze beproefde methode staat garant voor succes.

Slimmer ontwikkelen

Bij elk project hanteren wij een duidelijk ontwikkelplan dat zijn succes al jaren bewijst. Pas als de ene stap naar tevredenheid is afgerond, gaan we door naar de volgende. Zo kunt dus gedurende het hele project bijsturen als dat nodig is. Ook de uiteindelijke oplevering gaat in fasen, waarbij u na elke fase de kans krijgt om het systeem uitgebreid te testen. Hierdoor weet u zeker dat u straks al uw doelen haalt!
Ons stappenplan is gebaseerd op Design Thinking en bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. voorbereiding
 2. doelbepaling
 3. programmeerwerk
 4. testfase
 5. oplevering & nazorg

Twijfelt u nog?

Het is best een stap om maatwerk ERP te laten ontwikkelen en implementeren. Twijfelt u nog of dit voor uw organisatie een goede investering is? Maak dan gebruik van onze gratis workshop (ter waarde van 1200 euro). Tijdens deze workshop duiken we dieper in de potentie van uw softwareoplossing. De ervaring leert, dat deze workshop vaak het startpunt is van een succesvolle samenwerking. Ziet u toch van samenwerking af? Dat kan altijd, de workshop is geheel vrijblijvend.

ERP backoffice

1e stap naar succesvolle implementatie van uw ERP systeem

Laat ons weten hoe we u kunnen bereiken

We vertellen u graag wat er komt kijken bij de implementatie van een ERP systeem binnen uw organisatie, welke voordelen het u brengt en hoe u uw investering terugverdient. Nieuwsgierig? Laat hieronder uw gegevens achter en u hoort binnen 24 uur van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader